چهارشنبه 3 بهمن 1403

عصر دیپلماسی سخنرانی محور تمام شده / پزشکیان به بولتن‌نویس‌های افراطی توجه نکند

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
عصر دیپلماسی سخنرانی محور تمام شده / پزشکیان به بولتن‌نویس‌های افراطی توجه نکند

فرارو - همزمان با سفر رئیس جمهور به نیویورک شماری از مخالفان ارتباط با غرب شروع به ابراز نگرانی کرده اند و این در حالیست که بسیاری از آنان که از ریاست جمهوری مسعود پزشکیان حمایت کردند، به وعده‌های رفع تحریم و تنش زدایی، دل خوش کرده اند.

به گزارش فرارو، حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم در گفتگو با فرارو به تحلیل این موضوع پرداخته است:

عصر دیپلماسی سخنرانی محور تمام شده است

حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «عصر «دیپلماسی سخنرانی محور» سپری شده است و من معتقدم و توصیه کرده ام که آقای پزشکیان سعی کنند سفر به نیویورک با سفر‌های پیشین روسای جمهور ایران متفاوت باشد. چرا که معتقدم اغلب روسای جمهور گذشته، سفر‌هایی انجام داده اند که به اندازه کافی فایده و ثمره نداشته است. اگر این سفر، با سفر‌های پیشین، تفاوتی نداشته باشد، تبدیل به یک سفر پرهزینه و بی فایده برای کشور، خواهد شد. ما در شرایطی به سر می‌بریم که آن‌ها که سیاست خارجی پرهزینه را به کشور تحمیل کرده اند، موظفند پاسخگو باشند. ملت ایران حق دارند افرادی را که سیاست خارجی پرتنشی را به کشور تحمیل کرده اند مواخذه کنند.»

وی افزود: «اکنون که آقای پزشکیان با شعار تنش زدایی سر کار آمده است، برخی سعی دارند، ایشان را به دل تحریم و تنش بکشاند. من معتقدم تنها دین آقای پزشکیان به همین ملت یا لااقل بخشی از این ملت است که به ایشان اطمینان کردند و رای دادند چرا که انتظار تغییر و تحول داشتند و یکی از مهمترین بخش‌های کشور که نیازمند تغییر و تحول است، بخش سیاست خارجی است. می‌بینیم که برخی از مخالفان 6 سال پیش FATF و برجام هم اکنون طرفدار احیای برجام و FATF شده اند چرا که می‌دانند به زودی باید در قبال هزینه‌های سیاست تحریم و تنش در کشور پاسخگو باشند. اتفاقا اگر آقای پزشکیان می‌خواهد با گذشته، متفاوت عمل کند، باید راهبرد تنش زدایی جدی را شروع کند و این راهبرد دقیقا باید از نیویورک آغاز شده و شکل بگیرد. از آقای پزشکیان انتظار تنش زدایی حداکثری با جهان را داریم»

افرادی که فرصت تنش زدایی را سوزانده اند نزد مردم جایگاه ندارند

این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی در ادامه گفت: «تجربه 11 ماه گذشته، نشان داد، چون ایران و آمریکا در جدی کردن مذاکرات غیرمستقیم خود در عمان، تعلل به خرج داده اند، عملا هم ایران و هم ایالات متحده وارد یک میدان پر چالش شده اند که نتانیاهو طراحی کرده است. این در حالیست که به رغم دشمنی بین ایران و آمریکا، اما در این موضوع که هر دو مخالف تنش در منطقه هستند با هم تفاهم دارند. متاسفانه، میز عمان، حذف شده است و در نتیجه دو طرف در میدانی گرفتار شده اند که طراح آن شخص نتانیاهو است.»

وی افزود: «من به آقای پزشکیان توصیه می‌کنم که اولا دقت داشته باشند؛ افرادی را که فرصت‌های کشور را با تنش و تحریم کشته اند و منافع ملت را سوزانده اند، جایگاهی میان مردم ندارند. دوم این که بهتر است آقای پزشکیان به جای این که مواضع و سیاست خود را با توجه به تعدادی بولتن نویس‌های افراطی تنظیم کند، باید به یاد داشته باشد به مردم وعده و تعهد داده است، تنش‌ها را از میان ببرد و لذا آقای پزشکیان، مجبور است متفاوت از روسای جمهور پیشین عمل کند، چرا که کشور ما نیز مجبور است از دام تنش و تحریم بگریزد. نکته مهم این است که هم اکنون با توجه به شرایط فعلی ایالات متحده، تنش زدایی جزو سیاست‌های اصلی این کشور است. اگر آقای پزشکیان از فرصت خود در نیویورک استفاده نکند، اشتباه دولت سیزدهم را در فرصت سوزی تکرار می‌کند. معتقدم آقای پزشکیان نباید منافع ملی کشور را فدای جنگ‌های خاورمیانه کند.»

از میان اخبار

رومی اشنایدر که بود و چه کرد؟

برخی مفهوم وفاق ملی را تحریف می‌کنند و خود را به آن راه می‌زنند