عضو جبهه اصلاحات: باهنر به فکر برگرداندن شان مجلس باشد
انتخاب نوشت: حسن رسولی، عضو جبهه اصلاحات گفت: جا دارد که آقای باهنر به اندازه سالهایی که در مجلس بوده اند دغدغه خاطرشان مشخصا افت شدید شان و کارکرد مجلس شورای اسلامی باشد.
صحبتهای اخیر باهنر، به عنوان یک اصلولگرای قدیمی و سنتی در مورد اصلاحطلبان، به نوعی جنبه تعیین تکلیف پیدا کرده است. اصلاحطلبان نیز در مقابل با رد نظرات باهنر به اظهارات قدیمی خود تکیه کرده اند. هرچند هنوز مشخص نیست اصلاحطلبان در آینده چه رفتاری نسبت به صندوق انتخابات خواهند داشت. از درون این طیف سیاسی نیز انتقاداتی درباره استراتژی و تاکتیک جبهه اصلاحات مطرح شده که اصلاحطلبان درون جبهه اصلاحات چندان نقدهای نزدیک به خود را درست نمیدانند.
حسن رسولی، عضو جبهه اصلاحات، در آغاز درباره صحبتهای اخیر باهنر در رابطه با لزوم مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات گفت: آن جایگاه و نقشی که باهنر در دهه 60 و پس از شهادت مرحوم شهید باهنر در سیاست ایران پیدا کرد، در گام نخست متعلق به اعتبار و جایگاه آن شهید بزرگوار بود. البته پس از آن دهه، ایشان چندین دور در مجلس شورای اسلامی و در سطوح مختلف ایفای نقش کردهاند. امروز میتوان با توجه به اعتبار اولیه و تجارب بعدی ایشان در اردوگاه اصولگرایان، آقای باهنر را یکی از سیاستمداران مطرح به حساب آورد. بر این اساس اظهار نظری که ایشان در مورد اصلاحطلبان داشتهاند و برای مسیر آینده جریان اصلاحات تعیین تکلیف کردهاند باید متوجه پاسخ به یک سوال باشد.
رسولی ادامه داد: به نظر من باید گفت ای کاش آقای باهنر دقیقتر به موضوع انتخابات مجلس نگاه میکرد و از اظهارنظرات سطحی پرهیز میکرد. امروز باید از ایشان سوال شود که جایگاه مجلس کجاست؟ مجلس چه نقشی در اداره امور کشور ایفا میکند؟
او افزود: سران قوا مینشینند و درباره مصوبات مجلس و دولت از موضع استصوابی تصمیم گیری میکنند که آخرین آن مربوط به قانون ساعت کار کارکنان دولت بوده است. کجای قانون اساسی چنین مرجعی به نام جلسه سران قوا پیش بینی شده است؟ جا دارد که آقای باهنر به اندازه سالهایی که در مجلس بودهاند دغدغه خاطرشان متوجه اینگونه مسائل و مشخصا افت شدید شان و کارکرد مجلس شورای اسلامی باشد. یا در مورد اصل نهاد انتخابات از آقای باهنر باید سوال کرد، آقای باهنر! مجلس فعلی طرحی را تصویب کرده است که در صورت تایید نهایی توسط شورای نگهبان نامزدهای انتخاباتی پس از آنکه رای بیاورند مراجع سه گانه نیز در مورد صلاحیت آنها را تایید کنند، در پایان انتخابات نیز نهاد نظارتی و شورای نگهبان فراتر از نظارت استصوابی که جایی در قانون ندارد مجاز است که نماینده رای آورده و دارای اعتبار نامه را نیز همانند اقدام غیرقانونی مجلس دهم که در مورد خانم مینو خالقی انجام دادند رد صلاحیت کند و به این صورت دست رد به انتخاب کنندگان این نماینده بزند.
او خطاب به باهنر افزود: شما بهتر میدانید که قانون مصوب قبلی، هر نوع تصمیمگیری در این مرحله را به اراده ملت موکول کرده است. از این دسته نکات کلیدی فراوان است. در مورد حال و روزی که امروز بر جمهوریت نظام میگذرد،ای کاش آقای باهنر با توجه به سابقهای که عرض کردم به اینگونه مسائل میپرداخت.
عضو جبهه اصلاحات، سپس درباره موضع اصلاحطلبان در مواجهه با انتخابات پیش رو اظهار داشت: آخرین موضع جبهه اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری 1400 در قالب یک بیانیه عنوان شد و قابل مراجعه است. در مورد انتخابات پیش رو هنوز مجمع عمومی جبهه اصلاحات با توجه به تهدیدهای جدی که بیش از گذشته متوجه نهاد قانون گذاری است، به تصمیم جمعی نرسیده است.
رسولی درباره انتقادات برخی اصلاحطلبان به وضعیت فعلی این جریان از جمله نقد اخیر احمد زیدآبادی نیزگفت: آقای زیدآبادی و سایر دوستان منتقد و دلسوز در گذشته نیز چنین مواضعی را داشته اند و تازگی ندارد. ما این نقدها را میپذیریم، اما جبهه اصلاحات که متشکل از 31 دبیرکل حزب و 15 عضو حقیقی است، همانند سال 98 و 1400 در قالب اهداف راهبردی خودش سازمان و مدیریت دارد. البته ممکن است این سازماندهی و مدیریت در سطح راهبردی و عملیات مورد نقد دوستانی مانند آقای زیدآبادی قرار گرفته باشد که حق این دوستان است. اینکه جریان اصلاحات فاقد استراتژی است، به عنوان یک عضو جبهه اصلات میگویم که درست نیست. راهبردهای جبهه اصلاحات مشخص است و در انتخابات پیش رو هم به موقع بیان خواهد شد. بیشتر بخوانید:
-
یک نماینده: توصیه باهنر یعنی اصلاح طلبان طوری در انتخابات شرکت بکنند که شکست مفتضحانه بخورند
-
شرطگذاری باهنر، خانهای روی آب!
-
دبیرکل مجمع ایثارگران: آقای باهنر به کجا چنین شتابان؟! شما باید به جای تهدید، پاسخگو باشید
216220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1784629