جمعه 9 آذر 1403

علت افزایش قیمت گوشت قرمز از زبان معاون وزیر جهادکشاورزی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
علت افزایش قیمت گوشت قرمز از زبان معاون وزیر جهادکشاورزی

معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص چرایی افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: 16 میلیون و 300 هزار تن نهاده دامی وارد می‌کنیم. که این نهاده ها ارز دریافت می‌کنند. قبلا ارز 4200 تومانی تخصیص داده می‌شد و قبل از مردمی سازی یارانه ها جو کیلویی 2200 تومان بود. اما چیزی که الان اختصاص می‌یابد ارز 28 هزار تومانی است و طبیعتاً قیمت‌ها بالا می‌رود.

معاون امور برنامه ریزی و اقتصاد وزارت جهادکشاورزی علت افزایش قیمت گوشت قرمز را تغییر نرخ ارز واردات نهاده‌های دامی عنوان کرد و گفت که وزارت جهادکشاورزی با توزیع گوشت گرم وارداتی و منجمد قیمت گوشت قرمز را کنترل کرده است.

شاهپور علایی مقدم در نشست خبری که به مناسبت بزرگداشت دهه فجر برگزار شد، دستاوردها و برنامه‌های‌وزارت جهاد کشاورزی در طول یکسال را تشریح کرد و گفت: الگوی کشت در 15 محصول اساسی ابلاغ و قرار شد که محصولات پر آب به محیط‌های بسته منتقل تا مدیریتی در منابع آبی انجام شود. توفیقاتی در الگوی کشت نیز در سال اول اجرا داشتیم ولی معتقدیم باید برای کشاورز جذابیت ایجاد کنیم تا الگوی کشت را رعایت کند. همچنین بایستی مشوق‌هایی برای اجرای آن نیز در نظر بگیریم.

وی افزود: برای عملیاتی کردن الگوی کشت 132 همت نیاز داریم که 70 همت آن به صورت کمک‌ها و مشوق ها به بخش کشاورزی و 60 همت نیز به صورت تسهیلات کم‌بهره بایستی تعلق گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: کاهش ضریب وابستگی از دیگر اقدامات در دستور کار وزارت جهادکشاورزی است. قصد داریم با اجرای الگوی کشت ضریب وابستگی را کاهش دهیم؛ به طوری که ضریب وابستگی گندم را از 40 درصد به 15 درصد، جو را از 55 درصد به 20 درصد، سویا و کلزا از 85 درصد به 55 درصد برسانیم.

وی همچنین عنوان کرد: در تولید غلات رشد 17 درصدی داشتیم؛ به طوری که از 17.9 میلیون تن به 21 میلیون تن رسیدیم. در کشاورزی قراردادی سال گذشته سطح زیر کشتمان در گندم و برنج زیر 500 هزار هکتار بود که امسال به یک میلیون و 550 هزار هکتار رسیده است.4 میلیون و 200 هزار تن گندم سال گذشته خریداری کردیم که 38 هزار تن آن سن زدگی داشت امسال اما 7 میلیون و 300 هزار تن گندم خریداری شد که 7000 تن آن سن زدگی داشت و این یعنی اقدامات لازم جهت رصد و پایش نتیجه داده است.

علایی مقدم تصریح کرد: 25درصد افزایش تولید برنج داشتیم و از یک میلیون و 800هزارتن در سال زراعی قبل به 2میلیون و 300هزارتن رسیده‌ایم. همچنین با افزایش 30درصدی تولید جو از رقم یک میلیون و 600هزارتن به 2میلیون و 350هزارتن رسیدیم. از طرفی افزایش 160درصدی سطح زیرکشت محصولات دیم نیز از دستاوردهای این وزارتخانه بوده است.

وی در ادامه به آمار تولید محصولات نیز اشاره کرد و گفت: افزایش 110درصدی تولید میوه زیتون،114 درصدی روغن زیتون، 107درصد محصولات باغی و همچنین سطح زیرکشت گیاهان دارویی از 254هزارهکتار به 280هزارهکتار افزایش داشته است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ارزان سازی و فراهم سازی محصولات شیلات را بایستی داشته باشیم، گفت: 5800 کیلومتر ساحل در ایران داریم ولی در زمینه شیلات توجه کمی داشته‌ایم. یک میلیون و 400 هزار تن پتانسیل شیلات در کشور است و در دنیا نیز این رقم 214 میلیون تن است.

به گفته وی افزایش 23 درصدی تولید محصولات آبزی و 25 درصدی پرورش ماهی در قفس را داشتیم. همچنین تسهیلاتی در قالب شیلات کارت و دامدار کارت تولید کنندگان ارائه شده است.

وی در ادامه صحبت هایش به افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: سیب زمینی و پیاز کالاهای اساسی بخش کشاورزی هستند. پتانسیل تولید ما مشخص است و باید نگاه منطقه‌ای داشته باشیم. همه کشورهای منطقه به این دو کالا نیاز دارند و هاب منطقه هستیم. کمبودی در تولید سیب زمینی و پیاز نداریم. اما عوامل مختلفی از مزرعه تا سفره وجود دارد که بر قیمت آن در بازار تاثیر گذار است که دست وزارت جهاد کشاورزی هم نیست. از جمله این موارد می‌توان به حمل و نقل، ناوگان و حتی فصل نیز اشاره کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص کمبود و بیش بود برخی محصولات در ایام مختلف سال اشاره کرد: از گذشته یکسال پیاز زیاد بود و یک سال سیب زمینی. ولی می‌توان با داشتن برنامه و استراتژی موضوع را حل کرد. یکی از راهکارهای آن اجرای الگوی کشت است تا دقیقاً مشخص شود کدام استان چه محصولی به چه میزان بکارد.

وی همچنین در خصوص چرایی افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: 16 میلیون و 300 هزار تن نهاده دامی وارد می‌کنیم. که این نهاده ها ارز دریافت می‌کنند. قبلا ارز 4200 تومانی تخصیص داده می‌شد و قبل از مردمی سازی یارانه ها جو کیلویی 2200 تومان بود. اما چیزی که الان اختصاص می‌یابد ارز 28 هزار تومانی است و طبیعتاً قیمت‌ها بالا می‌رود. البته در کنار آن می‌توان به این موضوع اشاره کرد که به دلیل سرما و یخبندان علوفه هم کم شده و طبیعی است که با افزایش قیمت نهاده‌ها قیمت دام هم افزایش یابد. اما یک هفته است که وزارت جهاد کشاورزی با حضور در بازار و واردات گوشت گرم قیمت گوشت قرمز را کنترل کرده است. همچنین قرار است گوشت 180 هزار تومانی وارداتی نیز توزیع شود.

وی در ادامه صحبت‌هایش به دیپلماسی غذایی نیز اشاره کرد و گفت: اگر صادرات درست باشد تولیدکننده پایداری تولید خواهد داشت. اسفندماه سال گذشته گفتند که فلفل دلمه ای، سیب زمینی و کیوی برگشت خورده است و مصاحبه های بسیاری هم در این زمینه شد اما کسی نگفت که چرا در ماه گذشته هیچ برگشتی نداریم. در صادرات و دیپلماسی غذایی باید شرایط و مقررات کشورهای مقصد را رعایت کنیم که قبلاً این اتفاق نمی‌افتاد. اما در حال حاضر با کشورهای مقصد، همترازی باقیمانده در گیاهان و همترازی در لیست آفت کش ها اتفاق افتاده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.