عملکرد برخی رسانه در ارتباط با آسیبهای اجتماعی مانند خودکشی
انعکاس اخبار خودکشی به صورت غیرکنترل شده در رسانههای خبری دارای پیامدهای خطرناک است و انتظار از رسانهها این است که به جنبههای آسیب شناسانه و راهکارهای کاهش چنین رفتارهایی توجه داشته باشند.
به گزارش مشرق، اخیرا انتشار خبر خودکشی یکی از هنرمندان سینمای کشور به طور وسیعی در سطح رسانه ها منعکس شده است، پوشش خبری این حادثه بدون ارائه هشدارهای لازم و با شرح جزییات و نیز پیوند دادن موضوع به سایر آسیب های اجتماعی نظیر افسردگی و ناامیدی به عنوان دلیل اقدام صورت گرفته است.
هرچند افزایش آسیبهای اجتماعی به دلایل مختلف غیرقابل انکار می باشد، لیکن نحوه پوشش آن نیز از ابعاد مختلف حایز اهمیت است، در انعکاس اخبار خودکشی حتما می بایستی در لابلای خبرها به مراجع و نهادهای کمک کننده و حامی نظیر بهزیستی و یا شماره های امداد و تماس فوری اشاره شود.
نحوه انتشار اخبار خودکشی به خصوص تیترهای مورد استفاده توسط برخی وب سایت خبری که احتمالا با انگیزه های سیاسی صورت می گیرد نه تنها به حل مسئله کمک نخواهد کرد، بلکه احتمالا خود سرمنشاء بحران تازه ای خواهد بود.
خودکشی پدیده ای قابل تقلید است و برجسته سازی و انعکاس اخبار آن بدون رعایت اصول و معیارهای حرفهای می تواند باعث فراگیرتر شدن این پدیده در یک جامعه شود و این موضوع از نظر جامعه شناسان و روانشناسان تایید و اثبات شده است.
اشاره مکرر به آمارهای سوابق خودکشی به صورت کلی و بدون تفسیرهای لازم در هر مورد به خصوص روش مورد استفاده درخودکشی و نیز استفاده از عکس های واقعی صحنه خودکشی از نظر صاحبنظران ارتباطات خطرناک بوده و نهی شده است.
در انعکاس اخبار خودکشی در رسانه ها همچنین لازم است از نظرات روانشاسان و کارشناسان برای تحلیل ابعاد روانشناختی و جامعه شناختی موضوع استفاده شود.
منبع: ایرنا