پنج‌شنبه 17 آبان 1403

عملیات پیچیده پیش از انهدام یا توقیف کشتی‌های صهیونیستی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
عملیات پیچیده پیش از انهدام یا توقیف کشتی‌های صهیونیستی

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انصار‌الله یمن ظرف چند هفته اخیر، شماری از کشتی‌های متعلق به رژیم صهیونیستی را هدف‌گیری و منفجر کرد و یا به توقیف آن‌ها پرداخت. دیروز هم شرکت انگلیسی امنیت دریایی موسوم به «آمبری» اعلام کرد که یک کشتی تجاری مرتبط با اسرائیل در 200 کیلومتری سواحل غربی هند، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. این حمله در آب‌های دریای عرب روی داد، اما آتش‌سوزی در این تانکر...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انصار‌الله یمن ظرف چند هفته اخیر، شماری از کشتی‌های متعلق به رژیم صهیونیستی را هدف‌گیری و منفجر کرد و یا به توقیف آن‌ها پرداخت. دیروز هم شرکت انگلیسی امنیت دریایی موسوم به «آمبری» اعلام کرد که یک کشتی تجاری مرتبط با اسرائیل در 200 کیلومتری سواحل غربی هند، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. این حمله در آب‌های دریای عرب روی داد، اما آتش‌سوزی در این تانکر حامل محصولات شیمیایی به خدمه آسیبی نرساند. این کشتی که با اسرائیل مرتبط بود آخرین‌بار با عربستان سعودی تماس گرفته بود و در زمان حمله عازم هند بود.

به گزارش بلومبرگ، طی هفته جاری تنها 30 نفتکش از تنگه باب‌المندب عبور کرده‌اند که نشان‌دهنده کاهش 40درصدی نسبت به متوسط عبور از این تنگه طی سه هفته پیش از آن است.

نکته مهم‌تر از هدف‌گیری یا توقیف کشتی‌ها و نفتکش‌های مذکور، شناسایی و رهگیری دقیق آن‌ها در نقاط دور و نزدیک است؛ چنان که برخی از این کشتی‌ها از فاصله چند صد کیلومتری - و احتمالا بالای هزار کیلومتر - هدف‌گیری دقیق شده‌اند. به بیان دیگر اطلاعات عملیات حملات و جمع‌آوری دقیق داده‌ها، مهم‌تر از اصل عملیات است.

در هفته‌ها و ماه‌های گذشته، حملات سایبری بسیار پیچیده‌ای به مراکز راهبردی، امنیتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی و متحدان آن انجام شده و اطلاعات بسیار ذی‌قیمتی را در اختیار مهاجمان قرار داده است. اغلب این عملیات بدون برجا گذاشتن کمترین ردپایی انجام شده و صهیونیست‌ها بعضا تا سال‌ها از اصل نفوذ و جمع‌آوری اطلاعات سری توسط دشمنان بی‌خبر بوده‌اند. تنها بخش کوچکی از این‌گونه عملیات‌های لو می‌رود.

دست بر قضا و به عنوان یک تصادف همزمان، دیروز یک شرکت تخصصی فعال در زمینه تهدید‌های سایبری عنوان کرد که شبکه مهاجمان سایبری تحت عنوان «سایبر طوفان»، اطلاعات 49 شرکت اسرائیلی را هک کرده است.

وبگاه «سایبرنیوز» به استناد گزارش شرکت «فالکون‌فیدز‌آی‌او» گزارش داد که «سایبر طوفان» با رخنه اطلاعاتی در داده‌های یک شرکت میزبانی خدمات وبگاه‌ها توانسته است داده‌های این شرکت‌ها را هک کند. به گفته محققان «فالکون‌فیدز‌آی‌او»، در هفته‌های اخیر 49 شرکت اسرائیلی از جمله سازمان نوآوری اسرائیل، تویوتا اسرائیل، وزارت رفاه و امنیت اجتماعی اسرائیل، شرکت اسرائیلی امنیت سایبری و شرکت اطلاعات جغرافیایی «مکس» هک شدند.

شرکت «فالکون‌فیدز‌آی‌او» می‌افزاید: برخلاف تصور عمومی، مهاجمان سایبری همه این شرکت‌ها را به صورت جداگانه هک نکرده‌اند. در عوض، آن‌ها یک شرکت میزبان به نام «سیگنچر - آی‌تی» را هدف قرار دادند و داده‌های 49 شرکت اسرائیلی را به سرقت بردند. این باند سایبری مورد حمایت ایران، پس از جمع‌آوری داده‌ها، همه آن‌ها را از پایگاه داده‌های شرکت میزبان پاک کرد.

به گفته «فالکون‌فیدز‌آی‌او» اجرای مؤثر حملات سایبری اینچنین پیچیده، سطحی از پشتیبانی و منابعی را نشان می‌دهد که معمولاً برای گروه‌های هکر مستقل در دسترس نیست و کارشناسان امنیت سایبری با توجه به سبک، اهداف و حوزه ژئوپلیتیکی که هدف قرار گرفته بر این باورند که ایران، پشت شبکه سایبری مهاجم است.

یادآور می‌شود اواخر زمستان سال گذشته، در حالی که مایکروسافت ادعا می‌کرد هکر‌های به اطلاعات شرکت‌های فناوری دفاعی آمریکا و اسرائیل دسترسی پیدا کرده‌اند، شرکت امنیت سایبری اسرائیل موسوم به «پورتناکس»، هدف حمله سایبری قرار گرفت. این شرکت، صد‌ها مشتری مهم از شرکت‌های بزرگ را تحت پوشش دارد.

40 روز قبل هم «اداره ملی سایبری اسرائیل» با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به وجود یک بدافزار از نوع وایپر در زیرساخت اینترنتی این رژیم هشدار داد و گفت که این مهاجم منتسب به ایران، به حذف داده‌های موجود در سیستم قربانی می‌پردازد.

همان ایام، رئیس پدافند سایبری رژیم صهیونیستی، نسبت به افزایش شدت حملات سایبری ابراز نگرانی کرده. گابی پورتنوی به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفته بود: من بسیار نگرانم که ایران درگیری پنهانی طولانی‌مدت خود با اسرائیل در عرصه سایبری را با حملات جدی‌تر به زیرساخت‌های ما شدت بخشد.

منبع: کیهان