فارس من | گلایه کارنامه سبزهای آزمون دبیری از آموزش و پرورش
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، نتایج آزمون استخدام دبیر و هنرآموز که 12 مرداد امسال (1402) برگزار شد، 26 مهر اعلام شد؛ در این آزمون 325 هزار و 698 نفر شامل 222 هزار و 141 زن و 103 هزار و 557 نفر ثبتنام کردند و قرار بود 22 هزار و 184 نفر پذیرفته شوند اما در نهایت بنا بر گفته معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش حدود 14 هزار نفر پذیرفته شدند.
آموزش و پرورش قبل از آزمون دبیری، آزمون آموزگاری را برگزار کرده بود که نتایج آن هم زودتر از آزمون دبیری اعلام شد و چون در آن آزمون هم ظرفیت خالی باقی مانده بود، تکمیل ظرفیت اعلام کرد اما بهرغم خالی بودن ظرفیت آزمون دبیری، خبری از تکمیل ظرفیت این آزمون نیست.
حدود 6800 نفر از مخاطبان خبرگزاری فارس نیز با ثبت پویشی در سامانه فارس من با عنوان «درخواست تکمیل ظرفیت برای آزمون دبیری» خواستار برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون دبیری شدند.
* استفاده از نیروی کارمعین به جای تکمیل ظرفیت!
آنچه باعث شده است تا کارنامه سبزهای آزمون دبیری یا همان پذیرفتهشدگان چند برابر ظرفیت نسبت به آموزش و پرورش گلایهمند باشند، مدل اقدامی است که این وزارتخانه قرار است به جای تکمیل ظرفیت انجام دهد.
رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش روز گذشته در حاشیه همایش طلیعهداران تعلیم و تربیت ویژه استقبال از نومعلمان آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به این پرسش که «آیا آزمون دبیری تکمیل ظرفیت دارد؟»، گفت: «برنامهریزی برای تکمیل ظرفیت نداریم چراکه آن مقداری از سهمیه آزمون دبیری و هنرآموزی که اعلام نشده است در کد رشته محلهایی است که متقاضی نداشته است».
وی ادامه داد: «در حدود 4500 کد رشته محل دبیری و فنی متقاضی نداشتیم که سازمان اداری و استخدامی موافقت کرده است به آن تعداد قرارداد کار معین جذب شود. اگر این مجوز به ما داده شود طبیعتا از بین کسانی که در این آزمون شرکت کرده و در گزینش قبول شدهاند، انتخاب میکنیم».
*مسلماً بین استخدام و نیروی کار معین خیلی تفاوت است!
کارنامه سبزهای آزمون دبیری با مقایسه شرایط خود با آزمون آموزگاری عنوان میکنند که در آزمون آموزگاری هم برخی سهمیهها متقاضی نداشت اما وزارت آموزش و پرورش با تغییراتی در تکمیل ظرفیت، برای این سهمیهها نیز نیرو جذب کرد.
یکی از کارنامه سبزهای آزمون دبیری به خبرنگار فارس گفت: حدود 8 هزار سهمیه آزمون دبیری خالی مانده است ولی آموزش و پرورش نمیخواهد تکمیل ظرفیت برگزار کند. این در حالیست که در آزمون آموزگاری هم برخی کدرشته محلها خالی بود و آنها با برداشتن جنسیت و ایجاد امکان انتخاب کدرشته محل جدید برای داوطلبان، شرایط جذب افراد بیشتری را فراهم کردند.
وی ادامه داد: چرا اکنون آموزش و پرورش نمیخواهد تکمیل ظرفیت داشته باشد و به جای آن نیروی کار معین بگیرد. مسلما بین استخدام و نیروی کار معین خیلی تفاوت است. وقتی امکان استخدام افراد وجود دارد چرا وزارتخانه به سمت بهکارگیری نیروی کار معین میرود؟
* چرا آموزش و پرورش شرایط استخدام کارنامه سبزها را فراهم نمیکند؟
نکته دیگری که کارنامه سبزها بر آن تأکید بسیار دارند، این است که آموزش و پرورش به جای استفاده از تکمیل ظرفیت به راهکار جذب نیروی کار معین روی آورده و هرچند که اعلام کرده از بین کارنامه سبزها این بهکارگیری را انجام میدهد اما شرایط جذب نیروی کار معین با استخدام بسیار متفاوت است.
یکی دیگر از کارنامه سبزها گفت: ما همه در ارزیابی تکمیلی شرکت کردیم و خود مسؤولان آموزش و پرورش، عملکرد ما را دیدهاند؛ چرا حاضرند از بین این داوطلبان، نیروی کار معین بگیرند اما شرایط استخدام آنها را فراهم نکنند؟
وی افزود: آموزش و پرورش با کمبود معلم مواجه است، سهمیه استخدام هم دارد. چند برابر ظرفیت هم ارزیابی کرده است اما باز هم سهمیه را تکمیل نمیکند؟
خبرنگار فارس پیگیر این موضوع از مسؤولان دستگاه تعلیم و تربیت است.
پایان پیام /