فاز اول و دوم مطالعات بالینی واکسن برکت در 12 تا 18 سالهها آغاز شد
![فاز اول و دوم مطالعات بالینی واکسن برکت در 12 تا 18 سالهها آغاز شد](https://img9.irna.ir/d/r1/2021/05/23/4/168833967.jpg?ts=1621748419219)
تهران - ایرنا - عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: واکسن کووایران برکت امروز سه شنبه دوم آذر 1400 با دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو، فازهای یک و دوم مطالعات بالینی روی 12 تا 18 سالهها را آغاز کرد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار علم و آموزش ایرنا، پیام طبرسی افزود: در فاز اول این گروه سنی باید 60 داوطلب وارد مطالعه شوند که 30 داوطلب واکسن برکت و 30 داوطلب واکسن مقایسه را دریافت می کنند.
وی در گفت و گوی تلویزیونی توضیح داد: از آنجا که واکسن غالب در کشور، سینوفارم است، به طور طبیعی با همین واکسن مقایسه می شوند و در فاز دوم هم 440 نفر این دو واکسن را دریافت می کنند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: اصلی ترین هدف مطالعه در فاز اول این است که مشخص کنیم واکسیناسیون در این گروه سنی ایمن است. گروه مقایسه ای هم داریم که حدود 60 تا 70 درصد یا شاید بیشتر 12 تا 18 ساله های کشور با آن تزریق شدند. بنابراین یک گروه مقایسه ای خوبی است و به این وسیله پروفایل ایمنی واکسن را مشخص می کنیم و ان شاء الله در فاز دوم نیز ایمن زایی واکسن را در قیاس با واکسنی که در کشور وجود دارد، به جامعه علمی گزارش می دهیم.
دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماریهای عفونی نیز در این گفت و گوی تلویزیونی اظهار داشت: مصون بودن و تاثیر پذیرش واکسن کووایران برکت ثابت شد. 12 تا 18 ساله ها سن بعدی است که باید روی آن کار شود. مصون بودن واکسن در این سن اکنون به دلیل بازگشایی مدارس و واکسیناسیون مدارس به آن خیلی نیاز داریم. این کارآزمایی بالینی انجام می شود تا مصون بودن و تاثیرپذیری واکسن را دانش آموزان مشاهده کنیم. اگر این کارآزمایی با موفقیت انجام شد قدم بعدی را برخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، مطالعات بالینی مرحله سوم واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" پنجم اردیبهشت ماه امسال در هتل ارم تهران آغاز و طی آن این واکسن به سه داوطلب تزریق شد.
فاز سوم مطالعه بالینی روی جمعیت 20 هزار نفری در 6 شهر انجام شد. این واکسن خرداد ماه امسال مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرد و در حال حاضر یکی از واکسن های مورد استفاده در واکسیناسیون عمومی کشور است.
دکتر سید حیدر محمدی مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرد که تاکنون 13 میلیون و 200 هزار عدد واکسن تولید داخل کرونا را تحویل گرفتهایم که از این تعداد 10 میلیون و 110 هزار دز آن مربوط به شرکت شفا فارمد و واکسن برکت، یک میلیون و 195 هزار دز مربوط به پاستوکووک (انستیتو پاستور ایران) و یک میلیون 889 هزار دز واکسن مربوط نیز به اسپایکوژن (سیناژن) بوده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*