فراز و نشیبهای زندگی هنرمندی که در "تئاتر شهر" ماندگار شده است
6 دیماه سالروز شهادت حسین قشقایی، هنرمندی است که سالن قشقاییِ مجموعه تئاترشهر به یاد او نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهید حسین قشقایی در خانوادهای از تبار قشقایی شیراز به دنیا آمد و در همانجا تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را به پایان برد. دوران دانشگاه را در تهران و در دانشکده هنرهای دراماتیک گذراند و در سال 52 موفق به اخذ درجه کارشناسی تئاتر شد. حدود یکسال بهصورت قراردادی در اداره تئاتر فعال بود و از آن اداره به شهرستانهای مختلفی برای تدریس تئاتر میرفت اما به دلیل بروز مشکلات بر سر مسائل اعتقادی، وی را از اداره تئاتر اخراج کردند. پس از آن مدتی در شهرها و روستاهای دورافتاده معلم شد و برای آموزش مردم محروم کوشش فراوان کرد.
"اخت الرضا" در اکرانهای مردمی نیم میلیاردی شد / تجربه فیلم دیدن، ارزانتر و همگانیترشهید قشقایی نمایش "استثنا و قاعده" نوشته برتولت برشت را در مهرماه سال 1352 در سالن نمایش دانشکده هنرهای دراماتیک به صحنه برد اما طولی نکشید که از فعالیتهای هنری در دانشکده منع شد.
سرانجام حسین قشقایی در تاریخ ششم دیماه سال 1357، هنگام تشییع جنازه کامران نجاتاللهی در خیابان امیرآباد (کارگر) مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. او در دوران حیات خود چندین نمایشنامه، تحقیق و گزارش به رشته تحریر درآورده که از آن جمله میتوان به نمایشنامه "نهضت حروفیه"، نمایشنامه "نفت"، تحقیق در نمایش سنتی ترکیه (قراگز). رساله پایان نامه تحصیلی، مقاله "فصل رسوایی" در بیان رسالت واقعی هنر و هنرمند و... اشاره کرد.
پس از شهادت حسین قشقایی، جمعی از دوستان او تصمیم گرفتند تا نمایش "نهضت حروفیه" را به روی صحنه ببرند. این نمایشنامه با کارگردانی داوود دانشور و طراحی فریدون علیاری و بازی تاجبخش فنائیان، سعید کشنفلاح، محمود هندیانی، سیاوش هاشمیان، محمد کاسبی، کاظم بلوچی، جلیل فرجاد، یدالله وفاداری در تاریخ یازدهم فروردینماه سال 1358 در سالن چهارسو اجرا شد و بهخاطر حسین قشقایی نام سالن را از چهارسو به قشقایی تغییر دادند.