فرایند 4 زیر نظام آموزش عالی اصلاح می شود
معاون آموزشی وزارت علوم از اصلاح فرایند، بهبود و کیفی سازی دانشگاه های فنی و حرفهای، جامع علمی کاربردی، پیام نور، و فرهنگیان در طرح تحول آموزشی خبرداد.
معاون آموزشی وزارت علوم از اصلاح فرایند، بهبود و کیفی سازی دانشگاه های فنی و حرفهای، جامع علمی کاربردی، پیام نور، و فرهنگیان در طرح تحول آموزشی خبرداد.
قاسم عمو عابدینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه آیا وزارت علوم برنامهای برای یکپارچه شدن نظام مهارتی دارد یا خیر افزود: برای این موضوع، جای دیگری تصمیم گیری میشود، چرا که آن خود، قانون دارد و شورای عالی مهارتی نیز متشکل از معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم و وزرای مختلف است، زمانی که نظام جامع مهارتی شکل گیرد، در خصوص این موضوع، تصمیم گیری میشود.
وی افزود: دانشگاه فنی و حرفهای، جامع علمی کاربردی، پیام نور، و فرهنگیان، زیر نظامهای ارزش افزوده آموزش عالی هستند و در طرح تحول آموزشی، برای اصلاح فرایند، بهبود و کیفی سازی این دانشگاهها برنامه مفصلی پیش بینی شده است، شورای گسترش آموزش عالی هم یک کارگروه، ویژه فرهنگیان تشکیل داده همچنین شورای برنامه ریزی آموزشی نیز، یک کارگروه پیام نور تشکیل داده که مشکلات آنها را احصا کرده و به آنان کمک کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره مشکلات دانشگاه پیام نور افزود: در حال حاضر تعداد دانشجو کاهش یافته که باید برای آن فکری شود، همچنین برخی از واحدها، استاد کافی ندارند که باید جذب شود.
وی درباره اینکه ممکن است وزارت علوم به این نتیجه برسید که برخی از واحدهای این دانشگاه را منحل کند افزود: خود دانشگاه این کار را انجام میدهد، ما سنسورها را در این دانشگاهها فعال میکنیم آن دانشگاه خود متوجه میشود که چه کار باید انجام دهد.
عموعابدینی درباره اینکه چند درصد از رشته محلهای دانشگاه پیامنور متقاضی ندارد یا دانشگاه مجبور است آن را حذف کند افزود: در دوره قبل حدود 20 الی 30 در صد این کار انجام شده است، الان درصد دقیق (رشته محلهای بدون متقاضی) آن را نمیتوانم عنوان کنم، چون هر سال در حال تغییر است.
وی یادآور شد: ولی با رصد دو اتفاق میتوان پی برد که تقاضا برای چه رشتههایی کاهش یافته است، اول با رصد، تعداد رشتههای که بدون آزمون شدهاند، میتوان به آن پی برد، چون بدون آزمون شدن رشتهها علامت خالی شدن صندلی است، و دوم اینکه اکثر رشتهها در دانشگاههای برتر اقبال دارد، وقتی رشتهای در دانشگاههای برتر وجود دارد، دیگر دانشجو تمایلی ندارد آن رشته را در دانشگاههایی مانند پیامنور و یا غیر انتفاعی تحصیل کند، در واقع رشته مسئلهای ندارد، بلکه مکان رشته مسئله است.
معاون وزیر علوم ادامه داد: البته در مناطق دورافتاده که نمیتوانند به دانشگاههای بزرگ دسترسی داشته باشند، از دانشگاه پیام نور بسیار استقبال میشود، یعنی هدفگذاری اولیه نظام جمهوری اسلامی درباره دانشگاه پیام نور درست بوده که عنوان کرده بود، دانشگاه پیامنور باید جایی ایجاد شود که آنجا امکان ایجاد دانشگاه نیست، همانجا هنوز هم رشتههای این دانشگاه تکمیل و فعال است و این موضوع نشان میدهد ما با ایجاد دانشگاه در قلب استان تهران، مقداری آن را از هدف اولیه، منحرف کردایم.
عموم عابدینی افزود: البته یک زمانی به دلیل متقاضی زیاد این واحدها ایجاد شد ولی الان که متقاضی زیاد نیست، دانشگاه پیامنور خود باید به فکر جمع کردن و راه اندازی آن در مناطق دورافتاده باشد. بالاخره باید خود دانشگاه به این موضوع برسد، البته طرح تحول در اختیار خود دانشگاه است، باید فکر کنند که چگونه این کار را ساماندهی کنند.