فرزندان معنوی و ارتباطی عاطفی با حامیان آرزوهایشان
بروجرد - ایرنا - مبینا یکی از چند هزار فرزندان معنوی تحت پوشش کمیته امداد لرستان است که خطاب به حامی خود با همان دستخط کودکانه اش می نویسد: من از شما تشکر می کنم که حامی من در راه رسیدن به آرزوهایم شده اید.
کودکانه های احساس همیشه زیباست، آنگاه که کودکی از سایه مهربان پدر محروم است و مادر با نداشته هایش توانایی تحقق آرزوهای کودکانه را نداشته باشد و آمدن یک نفر بعنوان حامی، می تواند زیباترین و بزرگترین اتفاق در همان دنیای کودکانه آنها باشد که بعنوان خاطره ای شیرین و پاک نشدنی تا همیشه دوران در خاطر کودک حک می شود.
مبینای 11 ساله یکی از همین کودکانی است که در نبود پدر، حامی معنوی خود را مهمترین پشتیبان خود می داند و با همان دستخط کودکانه اش از وجود چنین پشتیبانی که حامی او در رسیدن به آرزوهایش شده است تشکر می کند.
او در دلنوشته ای خطاب به حامی خود می نویسد: شما را شاگرد مکتب امام علی (ع) می دانم؛ کسی که پول را فقط برای خودش نمی خواهد. پول را می خواهد که به دیگران هم آسایش را که خودش دارد هدیه بدهد. من خدارا شکر می کنم که سر راهم مردان و زنانی قرار داده که با دست هایشان امید را به هم نوع خود هدیه می دهند. من از شما تشکر می کنم که بر سر راه رسیدن من به آرزوهایم ایستاده اید و حامی ام شده اید.
کمیته امداد به عنوان پل ارتباطی بین خیرین و با ابتکار ارسال دلنوشته دانش آموزان، به حامیان، سعی در رسیدن به ارتباطی موثر بین فرزندان معنوی با حامیان آنها دارد تا ضمن ایجاد احساس امنیت عاطفی از وجود کسانی که می توانند پشتیبان روزهای سخت این کودکان باشند به ایجاد امید و رفع حداقل هایی در مرحله نخست و رسیدن به آینده ای روشن برای این کودکان گام بردارد.
انجمن های مردم نهاد وخیریه های متعددی پیگیر وضعیت کودکان نیازمند ساکن در مناطق حاشیه نشین، مناطق محروم وکمتر توسعه یافته هستند وگام های مناسبی در ارتباط با کمک به این کودکان برداشته اند، شاید کودکان کار نمادی از بقیه کودکان این سرزمین باشند که تنگنا های مالی خانواده، آنها را به خیابان ها می کشاند اما اینها همه کودکان نیازمند نیستند.
بخش عمده ای از کودکان نیازمند نه امکان حضور در شهر را دارند و نه توان تامین حداقل های زندگی برایشان فراهم است. با شیوع کرونا، مشکلات معیشتی و اقتصادی خانواده های کم بضاعت بیشتر از قبل شده است که این مشکلات برای کودکانی که دستان پر مهر پدر را بر سر ندارند و یا دارای سرپرست بیمار و صعب العلاج، سرپرست زندانی، سرپرست متواری، سرپرست معتاد و یا سرپرست سالمند هستند سخت تر است.
طرح اکرام و محسنین یکی از برنامه های کمیته امداد امام خمینی در راستای ارتقای سطح معیشت و زندگی کودکان یتیم و سرپرست بیمار است که با انتخاب یک یا چند کودک ماهیانه مبلغ حداقل پانصد هزار ریال توسط حامی به حساب کودک مورد حمایت واریز می شود. بنا بر گفته جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان لرستان ارتقا سطح زندگی خانوار تحت حمایت درزمینه معیشت، تحصیلی، فرهنگی، مسکن، لوازمخانگی، درمان وبیمه، اشتغال وخودکفایی از برنامه های این نهاد برای کمک به فرزندان ایتام و نیازمند است. وی با بیان اینکه 10 هزار و342 نفر از فرزندان خانوار های مددجو در قالب طرح اکرام ومحسنین از خدمات کمیته امداد بهره مند هستند، افزود: از این تعداد 6 هزار و 400 نفر در طرح اکرام با موضوع کودکان یتیم و چهار هزار و 313 نفر در طرح محسنین داری سرپرست بیمار، ناتوان، سرپرست زندانی و فرزندان طلاق هستند. مدیرکل کمیته امداد لرستان به حمایت 14 هزار حامی این فرزندان در تامین هزینه های زندگی اشاره کرد و گفت: حامیان در سال گذشته 28 میلیارد تومان کمک های نقدی و کالا به فرزندان معنوی خود در استان اهدا کردند. محمدی فارسانی یادآور شد: کرونا علاوه بر تهدید سلامت جامعه بر معیشت خانواده ها تاثیر داشته و تغییر شیوه آموزش دانش آموزان و استفاده از وسایل الکترونیکی نیز به سبد نیازمندی خانواده اضافه شده است. حامیان و مردم نوعدوست می توانند با مراجعه به ادارات کمیته امداد، سایت www.emdad.ir یا #0661*8877* نسبت به واریز هدایای خود به کودکان و نوجوانان مشمول این طرح مساعدت نمایند. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به طرح پیشنهادی دولت در این زمینه گفت: با ابلاغ رسمی معاون اول رئیس جمهور با عنوان هر کارمند حامی یک فرزند معنوی، کارکنان ادارات نیز می توانند با مشارکت در این امر خیر مبالغ اهدایی خود را به حساب فرزندان ایتام و محسنین واریز کنند.
همدلی حامیان بروجردی با فرزندان معنوی جمشید باجلان رئیس کمیته امداد شهرستان بروجرد با اشاره به اینکه یک هزار و 465 کودک از این طرح بهره مند هستند افزود: از این تعداد 699 کودک ایتام و 766 کودک طرح محسنین با سرپرست بیمار و ازکار افتاده ماهیانه از کمک های خیران حامی بهره مند می باشند. وی با تاکید بر همدلی حامیان در ایام کرونا با کودکان معنوی خود و افزایش کمک های اهدایی افزود: سرانه دریافت هر یتیم 260هزار تومان است که ماهیانه مستقیم از طرف حامی به حساب فرزند معنوی واریز می شود. رئیس کمیته امداد شهرستان بروجرد به حمایت و همدلی نیکوکاران وحامیان از فرزندان معنوی طرح اکرام و محسنین در ایام شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: کمیته امداد به عنوان پل ارتباطی بین خیرین و با ابتکار ارسال دلنوشته دانش آموزان، به حامیان و درک صحیح نیکوکاران از وضعیت موجود سبب شد اقدام به خرید و اهدای تبلت و تلفن همراه به عنوان یک نیاز در کنار سایر کمک ها قرار بگیرد.
اهدای 100 تبلت به دانش آموزان نیازمند وی با اشاره به حمایت جامعه پزشکی شهرستان بروجرد در تامین ملزومات تحصیلی دانش آموزان بی بضاعت گفت: به همت مدافعان سلامت نظام پزشکی شهرستان بروجرد وحامیان طرح اکرام تا کنون یکصد تبلت به دانش آموزان نیازمند اهدا شده است. باجلان با تاکید بر اینکه تغییر شیوه آموزش دانش آموزان و استفاده از وسایل الکترونیکی برای خانواد های کودکان اکرام و محسنین مشکلاتی بوجود آورده است افزود: حامیان و مردم نوعدوست می توانند با مراجعه به ادارات کمیته امداد، یا کد دستوری #0668*8877* نسبت به واریز هدایای خود به کودکان و نوجوانان مشمول این طرح مساعدت نمایند. هر چند، آنچه که در این طرح ها پرداخت می شود آنهم در شرایط سخت معیشتی این روزها، خیلی نمی تواند تغییر آنچنانی در زندگی ایجاد کند اما همین حداقل ها از نظر روحی و عاطفی می تواند حمایت کننده باشد همانگونه که مبینا یکی از فرزندان معنوی به زیبایی قدردان وجود چنین حامیانی در راه رسیدن به آزوهایش است.
در عین حال، همین حداقل ها از نظر رفاه، آسایش، معیشت، آموزش، بهداشت و درمان و امکانات اولیه زندگی باعث می شود کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در گام اول در حسرت لباس، کیف، کفش، وسایل آموزشی و لوازم التحریر و اسباب بازی نمانند و با احساس زیبای دیده شدن، خاطرات زیبایی در ذهن آنها حک کرد.
*س_برچسبها_س*