چهارشنبه 3 بهمن 1403

فشار خون بالا تا سن 45 سالگی در مردان شایع‌تر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فشار خون بالا تا سن 45 سالگی در مردان شایع‌تر است

اهواز - ایرنا - رییس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه جنسیت از عوامل ابتلا به فشار خون بالا محسوب می‌شود گفت: فشار خون بالا تا سن 45 سالگی در مردان شایع‌تر است.

دکتر سیدمحمد علوی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: خطر فشار خون بالا در 45 تا 54 سالگی در مردان و زنان برابر است و بعد از 54 سالگی، خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان بیشتر می‌شود.

وی افزود: ارث، سن، چاقی، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل، استفاده زیاد از نمک و قرص‌های ضد بارداری از دیگر عوامل ایجاد فشار خون بالا هستند.

علوی ادامه داد: در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده به فشار خون بالا، احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده زیاد است و با افزایش سن احتمال بروز فشار خون بالا بیشتر می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در افراد با وزن بالاتر از حد طبیعی و بانوانی که از قرص ضدبارداری خوراکی استفاده می‌کنند احتمال اینکه به فشار خون بالا مبتلا شوند بیشتر است به خصوص اگر سیگاری باشند.

وی اضافه کرد: ابتلا به بیماری‌دیابت، بیماری مزمن کلیه، تیروئید، غدد فوق کلیه یا چربی خون بالا، احتمال بروز فشار خون بالا را بیشتر می‌کند.

علوی با اشاره به اینکه بیماری فشارخون بالا به علت بی‌علامت بودن یک قاتل خاموش است بیان کرد: فشارخون بالا یاپرفشاری خون سبب عوارض مختلفی در بدن می‌شود و ممکن است به خطر بزرگتری مانند سکته قلبی و مغزی، بیماری کلیوی، اختلالات چشمی، کما، یا حتی مرگ منجر شود.

رییس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: تنها راه تشخیص فشار خون بالا، اندازه گیری فشار خون است و با یک‌بار اندازه گیری، نمی‌توان تشخیص داد. افرادی‌که فشارخون طبیعی دارند حداقل هرسال یکبار باید فشارخون خود را کنترل کنند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص اقدامات لازم برای کنترل فشار خون بالا گفت: مراجعه منظم به پزشک، مصرف دارو به‌طور منظم، رعایت رژیم غذایی مناسب (کم نمک و کم چرب و افزایش مصرف حبوبات، میوه و سبزی)،

داشتن فعالیت بدنی منظم، استعمال نکردن سیگار و مصرف نکردن الکل، کنترل وزن و مصرف میوه و سبزیجات (در میوه‌ها و سبزیجات وجود ماده ای به‌نام پتاسیم موجب کاهش فشار خون می شود) از جمله این اقدامات است.

وی با بیان اینکه عوامل رفتاری نقش مهمی در افزایش فشارخون بازی می کنند ادامه داد: تخمین زده می شود رژیم غذایی ناسالم به نیمی از فشارخون بالا مرتبط است، حدود 30 درصد فشارخون بالا به افزایش مصرف نمک، حدود 20 درصد به رژیم غذایی با پتاسیم کم (میوه و سبزی کم)، فعالیت بدنی به 20 درصد از فشارخون بالا و چاقی به 30 درصد از فشارخون بالا مرتبط است.

علوی بیان کرد: نسبت مهمی از افرادی که از بیماری فشارخون خود مطلع هستند، بدون درمان باقی می‌مانند و حتی اگر تحت درمان باشند به نسبت زیادی تحت کنترل نیستند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: غربالگری فشارخون بالا راحت است، اما فقط حدود 50 درصد از بزرگسالان مبتلا به فشارخون بالا از شرایط خود مطلع هستند.

وی گفت: بر اساس آخرین پیمایش عوامل خطربیماری‌های غیرواگیر سال 1395 در خوزستان درصد افراد با فشارخون بالا 26.9درصد اعلام شد و حدود41.2 درصد از بیماران مبتلا به فشارخون بالای 18 تا 65 سال از ابتلا به بیماری فشارخون خود آگاهی نداشتند.

*س_برچسب‌ها_س*