فعال دانشجویی: باید تکلیف برخورد با بی حجابی مشخص شود
زهرا محمدی دبیر فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در مورد روز حجاب، گفت: در بحث حجاب علاوه بر حضور و ظهور نیروهای انتظامی، فرهنگ سازی جامعه نیز باید به دست کارشناسان و مربیان متعهد بیفتد و روش های ایجابی و سلبی از شیوه های کوتاه مدت به بلندمدت گره بخورد.
وی افزود: در ارائهی مفهوم حجاب، باید تحولی اساسی صورت بگیرد، تربیت کودکان براساس فرهنگ ایرانی و اسلامی، امری طولانی مدت است که تاثیر زیادی در شکل گیری جامعه ی مطلوب آینده در مسئله ی حجاب دارد. ساخت پایه های قوی برای حجاب در جامعه و پرداخت دقیق و فکر شده به این امر، اسلامی بودن ساختارهای مهم و تاثیرگذار، همچنین پویایی نهادهای مختلف جامعه در رابطه با موضوع حجاب، یعنی ما برای حجاب، نقشه و برنامه داریم و فعالیت هایمان در این راستا بی قاعده و بدون برنامه نیست.
این فعال دانشجویی ادامه داد: گاهی تمرکز نهادها به قدری معطوف نظارت و رسیدگی کوتاه مدت به این امر می شود که از نظارت و بررسی عملکرد طولانی مدت آن غافل می مانند، نکته ی مهم این است که این چرخ ها باید باهم به حرکت دربیایند تا مسیر هموارتر پیموده شود.
محمدی تاکید کرد: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، مسئله ی کشف حجاب هم حرام شرعی و هم حرام سیاسی است. از نظر بنده این نکته تنها صرفا نشان دهنده ی اهمیت مسئله ی حجاب نیست که البته به وضوح به این اهمیت هم اشاره دارد اما مسئله ی دیگر، همین بحث هم شرعی و هم قانونی بودن است، بعد سیاسی و قانونی آن به قطع نیازمند نظارت جدی است.
وی افزود: باید تکلیف برخورد با بی حجابی مشخص شود و سیاست گذاری مشخصی در این زمینه وجود داشته باشد و معلوم شود که با این حکم شرعی سیاسی الهی در جامعه چه خواهیم کرد. بعد دیگر آن هم این است که برای درونی کردن این حکم شرعی در افراد و برای پذیرش آن توسط جامعه، باید تمامی نهادهای تاثیرگذار برنامه ی جدی و قاعده مند داشته باشند.
دبیر فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان الزهرا گفت: نکته ی دیگر این که شیوه های ایجابی هم باید همپای شیوه های سلبی جلو آورده شود. توجه به بخشی و بی توجهی به بخش دیگر، مسیر موثری نخواهد بود. تبلیغات برای عفاف و حجاب از انواع ظاهری و سطحی به انواع پرفکرتری تبدیل شود. تبلیغات سطحی یا ساده انگارانه در باب حجاب، بدون توجه به اصل و معنای اصیل آن، گاه نه تنها تاثیرات مثبتی را به همراه ندارد که اثر عکس آن را نیز به جا خواهد گذاشت.
وی افزود: مردم نباید همه چیز را به دست ساختارهای رسمی جامعه سپرده و خود را از میدان کنار بکشند، بخشی از گرهی تقویت حجاب و فرهنگ اسلامی در جامعه، به دستان افراد دغدغه مند در فضاهای دوستانه، خانوادگی و یا محیط هایی چون مدارس به همراهی مسئولان و آموزگاران متدین اتفاق میفتد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان الزهرا در پایان گفت: در نهایت اینکه نمی شود به حرف و سخن ها اکتفا کرد، افراد راهگشا، دست اندرکاران و مسئولان مربوط به این امر، به اعمال سابق بسنده نکنند و دغدغه مندانه، شروع به حرکتی نو و انجام فعالیت هایی کنند که در جامعه شاهد رشد و بازدهی بالاتر در این زمینه باشیم.
پایان پیام /