شنبه 3 آذر 1403

فناوری های نوین موثر در توسعه صنعت گردشگری

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
فناوری های نوین موثر در توسعه صنعت گردشگری

یک فعال حوزه گردشگری با تأکید بر ضرورت "سرمایه‌گذاری در حوزه استارتاپ‌ها" به عنوان کلیدی برای آینده روشن صنعت گردشگری در کشور تاکید کرده است. او بیان کرده که به دلیل مشکلاتی در زیرساخت‌های گردشگری مانند هتلینگ و وسایل نقلیه حمل و نقل، مواجهیم با محدودیت‌ها در جذب گردشگران.

علیرضا اقبال با تأکید بر اهمیت توجه به فناوری‌های نوین در صنایع ارزآور و بازده، بیان کرده است: تمرکز بر سرمایه‌گذاری در حوزه استارتاپ‌ها و پیشروی در راستای افزایش دانش، به‌عنوان کلیدی برای آینده روشن صنعت گردشگری کشور محسوب می‌شود.

این فعال حوزه گردشگری تصریح کرد: شرایط تحریم، فرصت‌های مهمی را برای جوانان کشورمان به همراه داشته است که نمونه آن رشد فناوری‌های نوین نظیر نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی و توسعه فضاهای استارتاپی است و اگر بخواهیم شکوفایی بیشتر در صنعت گردشگری را شاهد باشیم نباید از قافله تولید علم در این حوزه غفلت کنیم.

اقبال با بیان اینکه در شرایط کنونی شناخت دقیق از مزیت‌های نسبی کشور، در ترسیم نقشه راه آینده گردشگری، اهمیت بسزایی دارد، یادآور شد: صنعت گردشگری یک مزیت نسبی برای کشورمان است اما به دلیل برخی کاستی‌ها در حوزه زیرساخت‌های این حوزه نظیر هتلینگ و ناوگانهای حمل و نقل در جذب گردشگر و مخاطب با موانعی روبه‌رو هستیم.

این فعال گردشگری یادآور شد: در کنار توسعه خدمات لجستیکی، در مورد اتصال تکنولوژی‌های نوآورانه به‌طور مشخص استارتاپ‌ها به‌عنوان شتاب‌دهنده رشد ورود گردشگران باید با در نظر گرفتن آمایش سرزمینی ورود جدی داشت که پیشنهاد می‌شود اتاق‌های سه‌گانه و تشکل‌ها در این مورد محور قرار گیرند.

اقبال افزود: رشد اکوسیستم‌های استارت‌آپی در نقاط مختلف جهان آنقدر گسترش یافته که هر لحظه مفاهیم جدید خلق و ثروت‌آفرینی تازه رقم می‌خورد تا آنجا که واژگانی نظیر «یونیکورن» هم که برای استارت‌آپ‌های با ارزش بیش از یک میلیارد دلار به‌کار می‌رود، با افزایش چشمگیر شرکت‌های دارای درآمد بالاتر، دیگر بی‌اهمیت شده است.

این فعال سرمایه‌گذاری در گردشگری و هتلداری با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در زمینه افزایش خدمات نوین در عرصه گردشگری و رشد جاذبه‌هایی نظیر پارک‌های علم و فناوری خاطرنشان کرد: با رشد فزاینده ابعاد مختلف کارآمدی استارتاپ‌ها که در سال‌های پساکرونا بیش از هر زمان دیگر خود را نمایان ساخته است باید با سرمایه‌گذاری مناسب و ترسیم نقشه راه دقیق برای سومین صنعت سودآور جهان گردشگری گام برداشت.

استارتاپ چیست؟

در جواب این سوال که استارتاپ چیست باید بگوییم که استارت آپ به کمپانی و شرکتی گفته می‌شود که در مراحل ابتدایی کاری و عملیاتی خود قرار دارد. استارتاپ شرکتی است که توسط یک یا چند کارآفرین تاسیس می‌شود؛ افرادی که می‌خواهند یک محصول نهایی و یا خدمات را به خوبی توسعه داده و عرضه کنند و این اعتقاد را دارند که تقاضای بسیار خوبی برای محصول و یا خدمات مذکور در بازار کار وجود دارد.

عبارت استارت آپ یک موضوع و فاز دائمی برای یک کسب و کار و تجارت نیست و فقط به مشاغل حوزه فناوری و به اصطلاح Techمربوط نمی‌شود.

معمولاً استارتاپ‌ها دارای نیروی کار کمتر و پتانسیل رشد بیشتری نسبت به رقبای کاری خود هستند. آنها قرار است محصول یا خدمتی با جذابیت گسترده ارائه دهند که یا هنوز وجود ندارد و یا اینکه قرار است مشکلی را بهتر از گزینه های موجود در بازار کار برای مشتریان حل کند.

این قسم از کمپانی‌ها که به شرکت‌های استارت آپی معروف هستند، معمولاً کار خود را با هزینه بالا و سرسام آور شروع کرده و در مقابل درآمد کمی دارند! به همین خاطر، اغلب مشاغل استارتاپی به دنبال یک یا چند منبع خارجی سرمایه‌گذاری برای رشد و ارتقاء شرایط فعلی کار خود هستند.

این شرکت‌ها بر روی یک محصول و خدمات واحد تمرکز کرده و قصد دارند تا آنرا در موعدی تعیین شده به بازار عرضه کنند، در اغلب اوقات، این دسته از شرکت‌ها دارای بیزینس مدل (مدل کسب و کار کامل و توسعه یافته‌ای نبوده و در اکثر اوقات از کمبود سرمایه کافی برای رفتن به لول و مرحله بعدی رنج می‌برند، برای همین دست به دامان سرمایه‌های خارجی می‌شوند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برندهای بزرگ و پولساز کنونی دنیا مثل فیسبوک، آمازون، اپل، نتفیلیکس و یا گوگل، زمانی استارتاپ‌های کوچکی بودند که با کار و تلاش فراوان، ایده اولیه خود را گسترش داده و با جذب نیروی کار، توسعه شرکت و جذب سرمایه‌های خارجی، به برند‌های میلیارد دلاری و بسیار مشهور کنونی در دنیا بدل شده‌اند.

به بیانی ساده، فاکتورهای شخصیتی یک شرکت استارتاپی موفق شامل موارد زیر می‌شود:

  • دارای خلاقیت فراوان
  • دارای قدرت حل مسئله و مشکل
  • توانایی رشد سریع
  • مقیاس پذیر
  • داشتن جسارت کافی برای برهم زدن تمامی معادلات موجود در بازار (روال‌های مرسوم و کهنه)