سه‌شنبه 17 مهر 1403

فناوری پیشرفته محقق ایرانی که از تصفیه آب، انرژی تولید می‌کند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فناوری پیشرفته محقق ایرانی که از تصفیه آب، انرژی تولید می‌کند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، روزگاری را سپری می‌کنیم که تأمین منابع آب سالم یکی از دغدغه‌های جهانی به خصوص در کشورهای در حال توسعه است و و علاوه بر اهتمام جدی کشورها به این موضوع، برنامه‌های متنوعی نیز توسط آژانس‌های زیرمجموعه سازمان ملل متحد و در راستای آرمان‌های توسعه پایدار در حال اجرا است.

در این میان شاید بدون اغراق بتوان گفت که کشور ایران به خاطر اقلیم گرم و خشک خود بیشترین تنش آبی را در میان کشورهای دنیا دارد و متاسفانه عواقب و پیامدهای آتی آن بسیار شدید خواهد بود. موضوع آب، تصفیه و بازچرخانی آن یکی از موضوعات مهم در بیشتر کشورها از جمله ایران است.

یکی از فرایندهای جدیدی که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته، فرایندهای بازیافت و بازچرخانی آب از طریق تصفیه فاضلاب‌های شهری و صنعتی است که می‌تواند در تأمین منابع آب، به خصوص برای صنایع نقش کلیدی را ایفا کند.

در فرآیند بازیافت آب یک فناوری کارآمد وجود دارد که می‌تواند بازدهی بالایی را برای این فرآیند ایجاد کند. فناوری اکسیداسیون آب فوق بحرانی در این زمینه بسیار مؤثر و پیشرو است و در سال‌های اخیر تأییدیه‌ها و جوایز متعددی را از جمله بنیاد گیتس و سایر مجامع علمی دریافت کرده است.

فاطمه صابری مدرس دانشگاه و محقق ارشد مهندسی شیمی در حوزه محیط زیست و سوخت‌های زیستی است. او تاکنون موفق شده در همکاری با برنامه عمران ملل متحد (UNDP) چندین پروژه بین‌المللی را اجرا نماید و اخیرا در مقاله‌ای که در کنفرانس آب، انرژی و محیط زیست قطر ارائه کرده، موفق شده با تیم همکار خود در دانشگاه تهران ضمن تصفیه فاضلاب صنعتی الکل‌سازی و بازیافت آب ناشی از آن، در فرایند همزمان گازی‌سازی با همین فناوری، تولید انرژی هیدروژن از این فاضلاب را نیز داشته باشد. فاضلاب صنعت الکل‌سازی یکی از پرآلاینده‌ترین فاضلاب‌های صنعتی است.

دستاوردهای حاصل از این تحقیق می‌تواند در جهت تأمین منابع آب از تصفیه فاضلاب‌های صنعتی و شهری و جبران بخشی از کمبود آب صنایع به خصوص مناطقی که در جغرافیای خشک و بی‌آب قرار دارند، بسیار حائز اهمیت باشد.

طبق اظهارات وی، فناوری اکسیداسیون آب فوق بحرانی و گازی‌سازی آب فوق بحرانی مزایای گسترده‌ای خواهد داشت؛ از جمله اینکه محیط واکنش در محیط آبی اتفاق می‌افتد و نیازی به جداسازی آب و سایر ترکیبات نیست. همچنین رفع مشکلات زیست‌محیطی این فاضلاب‌ها و حذف ترکیبات آلاینده آن‌ها، کمک به بازیافت و بازچرخانی آب با خروجی بسیار با کیفیت و تولید منابع انرژی تجدیدپذیر نظیر هیدروژن و سوخت‌های زیستی، از دیگر مزیت‌های این فناوری است.

بدون شک با حمایت از محققین و نخبگان جوان کشور و همچنین حمایت از فناوری‌های نوین می‌توان بخش زیادی از مشکلات تأمین آب در کشور را با موفقیت حل و فصل کرد. از طرفی دستاوردهای جهانی آن نیز می‌تواند در تقویت دیپلماسی علم و فناوری مؤثر باشد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید بازچرخانی آب بازگردانی آب فناوری اکسیداسیون آب تکنولوژی تصفیه آب این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است