فیلترینگ
فیلترینگ
سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: کارنامه ما در همین مدت نشان داده است که دست از مطالباتی که ملت به دنبال آنان است برنمیداریم. چه در زمینه فشارها برای ابلاغ برخی قوانین باشد، چه در مسأله رفع فیلترینگ یا حل مشکلات بینالمللی کشور.
«حامیان شبهقانون حجاب در آخرین تجمعات خود در روزهای گذشته، سران سه قوه را مورد عتاب قرار میدهند، اما سخن واقعی آنها با رئیسجمهور است و از پزشکیان طلبکارند و او را غیرمستقیم به خیانت و مسئولان دولت را به انواع بدکاریها متهم میکنند. با چنین افرادی با چنین طرز تفکر بوالهوسانه کودکانهای چه میتوان کرد؟ آیا باید عقل و خرد جمعی را فدای خواستههای آنهایی که در ایام انتخابات بدترین...
سخنگوی دولت گفت: دست از مطالبات ملت برنمیداریم.
در واپسین روزهای سالی به سر میبریم که بسیار سخت و پرتنش بود. سالی که با تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران و سپس اجرای عملیات «وعده صادق یک» از سوی نیروهای مسلح کشورمان آغاز شد و در ادامه حوادث بزرگی را به دنبال داشت.
در میان چهار وعده اصلی پزشکیان، وضعیت تحریمها تقریباً روشن است؛ آنها باقی خواهند ماند. اما سه وعده دیگر او، از جمله FATF، فیلترینگ و قانون حجاب، او را در تقابل با جریانهای تندرو قرار داده است.
مدتی است که برخی حامیان قانون حجاب و عفاف بار دیگر تجمعاتی را در مکانها و شهرهای مختلف از جلوی منزل مراجع گرفته تا جلوی ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار میکنند.
معین الدین سعیدی با بیان اینکه مخالفتها با برداشته شدن فیلترینگ هیچ مبنای حقوقی نداشته و در شأن مردم نیست، خاطرنشان کرد: اما این جریانات سود خودشان را در مخالفت میبینند. دولت نباید هیچ توجهی داشته باشد و بر اساس میثاقی که با مردم دارند پلتفرمهای دیگر را رفع فیلتر کند.
«فیلترینگ، قانون حجاب، FATF و مسئله تحریمها» چهار پروندهای هستند که رئیسجمهور باید سال جدید هم پیگیرشان باشد. در میان این چهار وعده انتخاباتی مسعود پزشکیان وضعیت یکی از آنها تقریباً روشن است. تحریمها بر سر جای خود باقی میمانند و حتی سایه فعال شدن مکانیسم ماشه بالای سر ایران قرار دارد، اما سه وعده دیگر وی را با تندروها درانداخته است.
برخی منابع آگاه میگویند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تازهترین جلسه شورایعالی فضای مجازی که به ریاست رئیس جمهوری برگزار شد، تلاش زیادی داشته تا اعضای مخالف رفع فیلترینگ را متقاعد کند که محدودیت شبکه اجتماعی یوتیوب برداشته شود. البته این تلاش به سرانجام نرسید و مقرر شد که ادامه بحثها در جلسه آینده انجام شود.
رئیس پیشین مرکز ملی فضای مجازی گفت: بعید است که مذاکره با پلتفرم های خارجی برای رفع فیلترینگ به نتیجه برسد؛ چراکه ملاحظات سیاسی در این زمینه وجود دارد، بنابراین توافق با این پلتفرمها به دلیل تحریمها، قابلیت به نتیجه رسیدن ندارد و باید شورای عالی فضای مجازی به صورت یک طرفه تصمیم گیری کند.
آنچه در پی استمرار فیلترینگ محل بحث است بیتوجهی مقامات ذیربط به این مساله است که شهروندان ایرانی روزانه نیازمند دسترسی ساده و آسان به فضای سایبر بوده و همواره با موانع متعددی از جمله مشکلات ناشی از کندی سرعت اینترنت و عدم امنیت سایبری روبهرو میشوند. آنچه در اعمال فیلترینگ مغفول افتاده آثار و تبعات مخرب روحی و روانی است که ملت ایران در برخورداری از این فضا با آن روبه رو هستند!
دولت چهاردهم در صورتیکه عزم خود را برای حل مساله FATF کرده باید بهطور جدی روند بررسی آن را در مجمع دنبال و در عین حال با تعامل با نهادهای امنیتی و ارکان قدرت در کشور، تحرکات جریان مخالف را خنثی کند.
«دولت چهاردهم مجدانه پیگیر موضوعهایی، چون رفع فیلترینگ و آزادی برخی زندانیان است، اما پیگیری قدرتمندانه و گرهگشایانهای برای حل و رفع مشکلات اقتصادی ندارد، درحالیکه از نقطهنظر اهمیت برای عموم مردم نیز اولویت مسائل اقتصادی بهمراتب بیشتر از سایر مسائل است؛ بنابراین، انتظار آن است که دولت در کنار سایر مسائل، به مسائل اقتصادی توجه بیشتری داشته باشد.»
دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی گفت: یک عده من را مسئول فیلتر می دانند و روزی که می خواستند بنده را تغییر بدهند بعضی شعار می دادند که فیروزآبادی اعدام باید گردد چون فضای مجازی را توسعه داده است.
نماینده مجلس یازدهم میگوید که فیلترینگ قانون نیست و تنها یک تصمیم است.