قائممقام تولیت: آستان قدس رضوی به محرومان توجه ویژه دارد
مشهد - ایرنا - قائممقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: این آستان مقدس بر اساس دستور رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در امر انتصابهای دروننهادی خود نگاهی ویژه نسبتب به اقشار محروم دارد.
این آستان به نقل از مصطفی خاکسار قهرودی گزارش داد: همچنین بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری در مناطقی که آستان قدس موقوفه دارد با در نظر گرفتن نیات واقفان و ظرفیتهایی که در چارچوب این نیات وجود دارد نگاه ویژهای به محرومان ساکن آن مناطق مبذول میشود.
وی افزود: نگاه به محرومیتزدایی از ابتدای شروع مسوولیت حجتالاسلام والمسلمین رییسی در قالب ایجاد "معاونت امداد مستضعفان" شکل اجرایی گرفت و همان مسیر در دوره مسوولیت و مدیریت حجتالاسلام والمسلمین مروی نیز به عنوان یک امر جدی بر اساس دستوری که در حکم رهبری آمده مورد توجه است و در دوره جدید مدیریت آستان قدس رویکردی جدیتر نسبت به آن وجود دارد.
قائممقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: بر همین اساس آستان در حوزه ساختاری با تجمیع فعالیت بخشهای مختلف در عرصههای اجتماعی با رویکرد خدمتگزاری بهتر و تقویت آن با استفاده از همه حوزههای دارای مسوولیت اجتماعی این فعالیتها در "بنیاد کرامت" متمرکز شده و با جدیت تمام دنبال میشود.
وی همچنین به وقوع حوادث طبیعی در سطح کشور اشاره و بیان کرد: در حوزه اشتغال و توانمندی به ویژه در استانهای خراسان و سیستان و بلوچستان و همچنین در استانهایی که حوادث طبیعی در آنها خسارت ببار آورده آستان قدس حضور موثر داشته است.
خاکسار قهرودی گفت: آستان قدس رضوی به اندازه توان خود به منظور یاریرسانی و تلاش برای توانمندی افراد آسیبدیده با نگاه توانمندسازی آنها در دستیابی به شغل پایدار نیز تلاش کرده است.
وی افزود: به عنوان مثال در استانهای خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان و گلستان بیشترین کمکهای آستان قدس رضوی در زمینه ایجاد شغل بوده و این مشاغل با توجه به زندگی مردم بطور عمده در حوزه کشاورزی و دامپروری ایجاد شد و در کنار آن، یاری به بازسازی خانهها و دیگر کمکهای امدادی صورت گرفته است.
قائممقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در پی شیوع ویروس همهگیر کرونا نیز علاوه بر توزیع بستههای معیشتی به ویژه در ماه مبارک رمضان گذشته بطور نسبی حجم کاری که ظرف پارسال در این حوزهها انجام شد بیش از اقداماتی بود که در سال ماقبل آن و سالهای پیشتر صورت گرفته است.
آستان قدس رضوی هماینک دارای سه بخش شامل "سازمان مرکزی، شش معاونت، موسسات اقتصادی و شورای عالی فرهنگی" است.
"قائممقام تولیت"، شش معاونت "توسعه مدیریت و پشتیبانی، تبلیغات و ارتباطات اسلامی، املاک و اراضی، اماکن متبرکه و امور زائران، فنی و عمران موقوفات، امور حقوقی و موقوفات و محرومیتزدایی، سازمان عمران و سازمان حریم حرم مطهر" زیرمجموعه سازمان مرکزی آستان قدس رضوی هستند. "سازمان اقتصادی رضوی" نیز مدیریت 89 شرکت و مؤسسه را برعهده دارد که حوزه فعالیت آنها در بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی، عمران و خدمات و اقدامات زیربنایی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس است.
"شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی" هم 14 موسسه فرهنگی و اجتماعی را مدیریت میکند که در بخشهای مختلف فرهنگی و آموزشی با محوریت زائران مشغول ارائه خدمات گوناگون هستند. "مدیریت حسابرسی داخلی و امور مجامع، مدیریت نذورات کل، مدیریت نظارت بازرسی و رسیدگی به شکایات، مدیریت حراست و مدیریت روابط عمومی" از دیگر بخشهای مدیریتی آستان قدس رضوی محسوب میشوند.
هنگام حضور حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی در آستان قدس رضوی به عنوان دومین تولیت این مجموعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تغییر و تحولات زیادی در بخشهای مختلف آن بوجود آمد که از جمله آنها "سازمان فرهنگی رضوی و دو معاونت ارتباطات و رسانه و معاونت امداد مستضعفان" بود که بعدا به "معاونت محرومیتزدایی" تغییر نام یافت.
با این حال هماینک نیز حجتالاسلام والمسلمین مروی به عنوان سومین تولیت آستان قدس رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، درصدد بازنگری و تغییر و تحولات در این مجموعه است.
*س_برچسبها_س*