پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

قرارداد هیرمند امضا شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
قرارداد هیرمند امضا شد

اقتصادنیوز: مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات22 اسفند در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:

به گزارش اقتصادنیوز، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است، اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم. یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم. سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم. این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

22 اسفند 1351؛ قرارداد هیرمند امضا شد

نخست‌وزیران ایران و افغانستان قرارداد نهایی تقسیم آب هیرمند را امضا کردند و به این طریق دو دولت ایران و افغانستان پس از 100 سال در زمینه مساله آب هیرمند به توافق‌های اساسی رسیدند.

قراردادی را که امروز نخست وزیران دو کشور امضا کردند نتیجه سال‌ها مذاکره و تبادل‌نظر بین مقامات ایران و افغانستان است. در این قرارداد مقدار آبی که به سوی خاک ایران جریان خواهد یافت، مشخص گردیده است. همچنین در زمینه اقدامات مشترک دو دولت در مورد سایر مسائل مربوط به آب هیرمند، مطالبی در قرارداد گنجانده شده است.

این قرارداد پس از آنکه مورد تصویب پارلمان‌های ایران و افغانستان قرار گرفت، به مشکل صد ساله آب هیرمند پایان خواهد بخشید.

گزارش علی باستانی، فرستاده مخصوص روزنامه اطلاعات به کابل حاکی است که از صبح امروز کارشناسان ایران و افغانستان آخرین بررسی‌های تطبیقی را روی قرارداد انجام دادند و مقارن ظهر امروز اختلاف 101 ساله دو کشور در مورد آب هیرمند پایان یافت.

در قرارداد، پیش بینی های لازم برای تامین آب مورد احتیاج سیستان و بلوچستان شده است و اراضی ایران مانند گذشته‌های دور از آب هیرمند به میزان کافی استفاده خواهد کرد.

کاسیگین به تهران می‌آید

بنا به دعوت دولت شاهنشاهی ایران الکسی کاسیگین، رئیس شورای وزیران اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در اواسط ماه مارس (اواخر اسفند سال جاری) از ایران بازدید کوتاه و دوستانه‌ای به عمل خواهد آورد و در مراسم گشایش رسمی مجتمع ذوب‌آهن آریامهر شرکت خواهد کرد.

شب گذشته خبرگزاری تاس رسما خبر مسافرت کاسیگین، نخست‌وزیر شوروی را منتشر کرد.

روز 23 اسفند سال 1346 شاهنشاه آریامهر در حالی که شهبانوی ایران نیز در کنار معظم له قرار داشتند، با نصب لوحه یادبود و ریختن سکه در پایه کوره بلند، دستور ساختمان کارخانه ذوب آهن را صادر فرمودند.

شاهنشاه روز 23 اسفند را روز ذوب آهن نامگذاری فرمودند و به همین مناسبت همهساله در کلیه واحدهای ذوب آهن مراسم خاصی برپا می‌شود.

22 اسفند 1361؛ شرکت «تالبوت» کارگران ایران ناسیونال را آموزش می‌دهد

نخستین گروه از کارگران شرکت ایران ناسیونال برای طی یک دوره 4 ماهه آموزش تخصصی عازم انگلستان شد.

روابط عمومی شرکت ایران ناسیونال در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، با توجه به اهداف جمهوری اسلامی ایران مبنی بر قطع وابستگی صنعتی و حرکت در جهت خودکفایی براساس قرارداد منعقده بین کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال و شرکت «تالبوت» انگلستان، این شرکت موظف و متعهد شد به مدت 5 سال پرسنل فنی ایران ناسیونال را در دوره‌های 4 ماهه و در گروه‌های 20 نفره با هزینه خود آموزش تخصصی بدهد.

پیشنهاد ایران برای انتقال ذخایر ارزی از بانک‌های غربی

ایران از کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها خواست که ذخیره‌های ارزی خود را از بانک‌های غربی به بانک جدیدی به نام بانک غیرمتعهدها منتقل کنند. روزنامه «نایروبی تایمز» چاپ کنیا از قول میرحسین موسوی نوشت که تاسیس چنین بانکی ضروری به نظر می‌رسد و با سرمایه آن می‌توان به کشورهای جهان سوم کمک کرد تا به غرب وابسته نشوند.

مهندس موسوی افزود: کشورهای تولیدکننده نفت جهان سوم از 400 میلیارد بشکه ذخیره نفت کشورهای عضو اوپک سود زیادی نمی‌برند لذا این کشورها باید از سرمایه‌گذاری در بانک‌های استکباری که با مکیدن خون مردم خوشحال‌تر و غنی‌تر می‌شوند خودداری ورزند.

22 اسفند 1391؛ وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نقش مهمی در فساد بانکی داشتند

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به 14 تخلف بانک‌ها در وقوع فساد بزرگ بانکی اظهار کرد: اگر گمرک، وزارت اقتصاد، بانک‌ها و بانک مرکزی به وظایف خود به درستی عمل می‌کردند این فساد رخ نمی‌داد یا در این حد نبود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در همایش سالانه پلیس پیشگیری ناجا اظهار کرد: ثبت تقاضا بدون بررسی، اعتبارسنجی نکردن، دقت نکردن در اسناد، نبود نظارت ازسوی شعبه و مدیرعامل بانک از مهم‌ترین تخلفات بانک‌ها در این پرونده بود. بانک مرکزی نیز در این زمینه به وظایف خود عمل نکرده و بانک‌ها از سقف معین شده برای تسهیلات تجاوز کرده و به افراد دخیل در این پرونده داده بودند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات روابط ناصحیح بین این مجرمان با بعضی افراد در جاهایی دیگر بود مثلا فردی در مجلس بدون اطلاع از نیت مجرمانه این افراد به آنها اعتماد کرده و برای وام سفارششان را به بانک کرده است.

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: در وقوع فساد بزرگ بانکی 4 دستگاه نقش مهمی داشتند؛ گمرک، اقتصاد و دارایی، بانک‌ها و بانک مرکزی اگر به وظایف خود به‌درستی عمل می‌کردند این فساد رخ نمی‌داد یا در این حد نبود. حالا با وقوع این فساد، اعتماد مردم ضربه خورده و اگر اقدامات موثری انجام ندهیم و این جرم دوباره تکرار شود، هیچ کاری انجام نداده‌ایم.

همچنین بخوانید