قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
تهدید کشورهای اروپایی به فعالسازی مکانیسم ماشه، یعنی بازگشت تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران.
اقتصادنیوز: هدید کشورهای اروپایی به فعالسازی مکانیسم ماشه، یعنی بازگشت تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران.
اقتصادنیوز: هشدار سه کشور اروپایی درباره فعالسازی این ابزار حقوقی در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات هستهای تا پایان ماه اوت موجی از گمانهزنیها و واکنشهای دیپلماتیک را به همراه داشته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: در صورت ادامه فشارها از سوی اروپاییها، خروج از NPT، افزایش سطح غنیسازی فراتر از 60 درصد، تولید و صادرات سانتریفیوژهای پیشرفته میتواند در دستور کار ایران قرار گیرد.
به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در صورت ادامه فشارها از سوی اروپاییها، خروج از NPT، افزایش سطح غنیسازی فراتر از 60درصد، تولید و صادرات سانتریفیوژهای پیشرفته و ورود به همکاریهای گستردهتر هستهای میتواند در دستور کار ایران قرار گیرد.
اقتصادنیوز: ابراهیم رضایی با بیان اینکه تحریمهای فعلی عملاً مشابه وضعیت بازگشت قطعنامههای پیشابرجامی است، اظهار داشت: حتی در صورت فعالسازی رسمی مکانیسم ماشه نیز تغییر ماهوی در وضعیت تحریمی ایران ایجاد نخواهد شد، چرا که هماکنون نیز کشور تحت شدیدترین تحریمهای بینالمللی قرار دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: در صورت ادامه فشارها از سوی اروپاییها، خروج از NPT، افزایش سطح غنیسازی فراتر از 60 درصد، تولید و صادرات سانتریفیوژهای پیشرفته و ورود به همکاریهای گستردهتر هستهای میتواند در دستور کار ایران قرار گیرد.
تروئیکای اروپایی که این روزها با مکانیسم ماشه در حال ایفای نقش همراستا با فشارهای آمریکا بر ایران هستند، در جریان یک ویدئوکنفرانس مشترک با وزیر خارجه ایران سازوکار موسوم به اسنپبک را مورد رایزنی قرار دادند؛ موضوعی که دو رسانه غربی جزئیاتی از آن را روایت کردهاند. وال استریتژورنال در گزارشی مدعی شد در این تماس مشترک که پنجشنبهشب برگزار شد، احتمال تمدید مهلت برای فعالسازی مکانیسم...
اقتصادنیوز: مدیر اطلاعات ملی آمریکا اسناد مربوط به ادعای دخالت مسکو در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 را از طبقهبندی خارج کرد و دولت اوباما را به پروندهسازی و دروغگویی در این باره متهم کرد.
اقتصادنیوز: وزیر امور خارجه آلمان از ایران خواست تا همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از سر گیرد و همچنین وارد مذاکرات هستهای با کشورهای اروپایی و آمریکا شود.
کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه توسط اتحادیه اروپا نکاتی را بیان کرد.
یک کارشناس سیاست خارجی با اشاره به موضوع احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه نکاتی را بیان کرد.
لازم است طرف ایرانی هر چه سریعتر با اروپایی ها وارد مکالمه شود. ایران باید اروپایی ها را توجیه کند و مسائل مهم را با چین و روسیه نیز به اشتراک بگذارد تا در شورای امنیت فعال شوند. چین و روسیه نباید مواضع انفعالی اتخاذ کنند. درست است که این 2 کشور امکان وتو بر اساس قطعنامه 2231 یا برجام را ندارند، اما می توانند در شورای امنیت اعلام نظر کرده و تلاشهای دیپلماتیک را اجرا کنند. این طرز تفکر...
مکانیسم ماشه (Snapback) در بند 37 توافق برجام و نیز در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشبینی شده است. بهموجب این سازوکار، هر یک از اعضای مشارکتکننده در برجام، چنانچه ادعا کند که ایران به تعهدات خود پایبند نبوده، میتواند این موضوع را به کمیسیون مشترک برجام و در ادامه به شورای امنیت ارجاع دهد.
مخالفان برجام این روزها خیلی می پرسند که دلیل گنجاندن بند موسوم به مکانیسم ماشه در قطعنامه 2231 چه بود؟ چرا چنین امتیازی به طرفهای غربی داده شد؟