قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در توئیتی نوشت: تروئیکای اروپایی هیچ حق اخلاقی و قانونی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد.
اقتصادنیوز: نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین گفت: تروئیکای اروپایی هیچ حق اخلاقی و قانونی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد.
وزیر خارجه کشورمان در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل نوشت: 3 کشور اروپایی نمیتوانند و نباید اجازه یابند با سوءاستفاده از قطعنامهای که خود به آن پایبند نبودهاند، اعتبار شورای امنیت را زیر سوال ببرند.
وزیر خارجه کشورمان در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت، درباره تلاشهای اروپاییها برای استفاده از مکانیزم ماشه تاکید کرد: سه کشور اروپایی نمیتوانند با سوءاستفاده از قطعنامهای که خود به آن پایبند نبودهاند، اعتبار شورای امنیت سازمان ملل را زیر سوال ببرند.
اقتصادنیوز: وزیر خارجه کشورمان در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل نوشت: 3 کشور اروپایی نمیتوانند و نباید اجازه یابند با سوءاستفاده از قطعنامهای که خود به آن پایبند نبودهاند، اعتبار شورای امنیت را زیر سوال ببرند.
وزیر امور خارجه در نامهای به دبیرکل سازمان ملل اقدام سه کشور اروپایی در احیای قطعنامههای لغو شده و سوءاستفاده از مکانیسم ماشه را باطل دانست.
اقتصادنیوز: قرباناوغلی با اشاره به روابط پرتنش ایران و اروپا پس از خروج آمریکا از برجام و تشدید این تنشها در پی جنگ اوکراین گفت: اروپاییها بهدلیل اتفاقاتی که پس از خروج آمریکا از برجام و سپس جنگ اوکراین رخ داد، مواضع بسیار تند و خصمانهتری نسبت به ایران اتخاذ کردند.
دیپلمات باسابقه ایرانی تأکید کرد که تهران باید از وقتکشی در مذاکرات پرهیز کند و با تصمیمگیری قاطع مسیر گفتوگو با اروپا و بهویژه آمریکا را هموار سازد.
اقتصادنیوز: پیشبینی میشود که اروپاییها در دور جدید مذاکرات با پیشنهاد جدید برای تعویق بازگشت قطعنامههای تحریمی علیه ایران پای میز مذاکره خواهند آمد، پیشنهادی که موافقت ایران با آن مشروط به پذیرش شروط ایران برای توافق هستهای آینده است.
پیشبینی میشود که اروپاییها در دور جدید مذاکرات با پیشنهاد جدید برای تعویق بازگشت قطعنامههای تحریمی علیه ایران پای میز مذاکره خواهند آمد، پیشنهادی که موافقت ایران با آن مشروط به پذیرش شروط ایران برای توافق هستهای آینده است.
کشورهای اروپایی به خاطر نقض تعهدات برجامی، دیگر مشروعیت و صلاحیت ارجاع به سازوکار حل اختلاف برجام و مکانیسم ماشه را ندارند.
مکانیسم اسنپبک در دل همان قطعنامهای نهفته است که مشروعیت بینالمللی برجام را تضمین میکرد: قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد. این سازوکار بهظاهر فنی، در واقع طراحی شده بود تا به کشورهای مشارکتکننده در برجام این امکان را بدهد که اگر ایران به تعهداتش عمل نکرد، بدون نیاز به اجماع در شورای امنیت، تحریمهای پیشین علیه ایران را بازگردانند.
اقتصادنیوز: در مخرب ترین سناریو پس از اجرای اسنپ بک، فشار اقتصادی به حدی خواهد بود که هدف اصلی آن تغییر محاسبات سیاسی و وادارسازی ایران به پذیرش شرایط جدید در میز مذاکره خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه نکاتی را بیان کرد.