قطعی برق سایپا را تعطیل کرد | قطب صنعتی تهران در خاموشی
قطع برق در روز گذشته، کارخانه سایپا را به تعطیلی کشاند و گفته می شود هیچ مقامی پاسخگو نبوده است.
گرمای هوا، سبب شده است تا برق بسیاری از مراکز صنعتی و ادارات در ساعاتی از روز قطع شود و این موضوع بخش صنعت را دچار مشکل کرده است.
روز گذشته برق کارخانه خودروسازی سایپا حداقل پنج ساعت قطع بود و این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی در روند تولید شده و ساعتها کارگران بیکار و بلاتکلیف بودند.
براساس اخبار رسیده قطعی پیاپی برق در قطب صنعتی تهران، جاده مخصوص، که محل استقرار بسیاری از صنایع و کارخانههای با سابقه و قدیمی بوده صنایع را دچار مشکل اساسی کرده است.
برای نمونه، بعد از ظهر روز گذشته برق کارخانه خودروسازی سایپا حداقل پنج ساعت قطع بود واین موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی در روند تولید شده و ساعتها کارگران بیکار و بلاتکلیف بودند.
یک مقام آگاه ضمن تایید قطع بلند مدت برق تصریح کرد: پیگیریهای مجموعه سایپا هم بجایی نرسید و کسی پاسخگو نبود.
چندی پیش، سخنگوی صنعت برق در خصوص میزان تقاضای مصرف برق در کشور گفت: برطبق آمار سالهای گذشته انتظار داریم که میزان مصرف برق 4 درصد افزایش یابد، اما در تابستان امسال میزان تقاضای مصرف برق بیش از 8 درصد افزایش یافته و این رشد نامتعارف است.مصطفی رجبی مشهدی اذعان داشت: با توجه به اینکه مصرف برق کشور از 68هزار مگاوات در سال گذشته و درهمین روزها به رقم 73هزارو 600 مگاوات در تیر ماه جاری رسیده که نشان میدهد عملا دچار ناترازی هستیم.
وی در خصوص طرح مدیریت بار در صنایع گفت: صنایع به سه دسته تقسیم شدهاند که در این قالب، صنایع کوچک 90 درصد مشترکان صنعتی ما را تشکیل میدهند که هیچ گونه محدودیتی برای تامین برق آنها وجود ندارد، با این وجود باید با رعایت مدیریت مصرف به ویژه در بین ساعات 13 تا 18 همکاری لازم را با صنعت برق کشور داشته باشند.
وی ادامه داد: با هماهنگی و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی، صنایع متوسط و بزرگ با تغییر روز تعطیل به روزهای عادی وسط هفته و نیز انتقال مصارف بخشهای انعطاف پذیر به ساعتهای غیراوج بار، در این طرح مشارکت مطلوبی داشتهاند.
سخنگوی صنعت برق یادآور شد: 20 شهرک صنعتی در کشور بسیار بزرگ و پرمصرف هستند به طوری که 200 تا 300 مگاوات مصرف برق دارند، بنابراین برای مدیریت ناترازی، این صنایع با جابه جایی روز تعطیل با یک روز در وسط هفته، با صنعت برق برای تامین برق پایدار همکاری میکنند.
رجبی مشهدی یادآور شد: حدود 700 واحد صنعتی در کشور در رده صنایع انرژی بر و بزرگ قرار میگیرند که براساس ماده 4 قانون مانع زدایی، این صنایع مکلف به احداث نیروگاه به میزان حداقل 10 هزار مگاوات هستند که هزار مگاوات از این مقدار را نیروگاههای تجدیدپذیر تشکیل میدهند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: تا این لحظه حدود 1600 مگاوات به تولید برق کشور از طریق نیروگاههای احداثی بخش صنایع اضافه شده است.
رجبی مشهدی در عین حال منطقه تهران با 3 استان تهران، البرز و قم را با بیشترین مصرف برق و استانهای شمالی را با کمترین میزان مصرف برق عنوان کرد و در همین زمینه خاطرنشان کرد: مصرف برق استان مازندران منعطف بوده و متناسب با شرایط جوی نوسان دارد. به طوری که مصرف 5 هزار مگاواتی این استان با بارش باران به 2 هزار مگاوات کاهش مییابد بنابراین حدود 3 هزار مگاوات از مصرف برق استانهای مازندران و گلستان مربوط به سیستمهای سرمایشی است.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به وجود حدود 10 هزار مگاوات ناترازی در تولید و مصرف برق گفت: باید مصارف بخشهای انعطافپذیر را به ساعات غیراوج بار منتقل کنیم. در این زمینه مصارف صنایع و ادارات را با کاهش یا تغییر ساعت کار میتوان مدیریت کرد.
رجبی مشهدی در پایان تاکید کرد: خوشبختانه برق بخشهای مختلف را تاکنون با وجود ناترازی با موفقیت تامین کردیم و توانستیم انرژی پایدار داشته باشیم.