شنبه 14 مهر 1403

قطع زنجیره انتقال کرونا اساس کار طرح شهید قاسم سلیمانی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قطع زنجیره انتقال کرونا اساس کار طرح شهید قاسم سلیمانی است

زنجان - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان زنجان گفت: چهار اهداف از اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی وجود دارد که اولین وظیفه و ماموریت کاهش و قطع زنجیره انتقال، جداسازی افراد مبتلا از سالم، کاهش بستری و مرگ و میر و حمایت از اقشار آسیب پذیر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سالخوردگان است.

خدابخش مرادی نافچی شامگاه دوشنبه در جلسه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا که به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: هم اکنون در شرایط کرونایی کشور ستاد مدیریت کرونا سیاستگزاری ملی و استانی، قرارگاه عملیاتی پیگیری مصوبات استانی و ملی را ابلاغ می کند و طرح شهید قاسم سلیمانی نیز در سطح کشور در حال انجام است.

وی ادامه داد: این طرح در استان آماده و به امضای استاندار زنجان رسید و سپس به مدیران دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ شد که این مهم الزام آور بوده، یعنی اینکه تمامی دستگاه‌های اداری و اجرایی در قالب کمیته ها تکالیف و وظایف مشخصی دارند.

مرادی نافچی با اشاره به اینکه سطح اجرای طرح در شهرستان ها توسط فرمانداران به عنوان فرماندهان عملیاتی مشخص شده است، که کار هدایت، ساماندهی، جلب و جذب مشارکت های بخش دولتی و خصوصی را انجام می دهند گفت: اگرچه در استان کمیته هایی مشخص شده که کار حمایت و پشتیبانی از فرمانداران تامین، تجهیز و آماده سازی برای پذیرش و نگهداری از بیماران طی مدت 14 روز را برعهده دارند.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس در اسفند سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا، نقاهتگاه‌هایی در شهرهای زنجان، ابهر، خدابنده و خرمدره ایجاد شد، اما به لحاظ امکانات بیمارستانی کامل نبود و چندان مورد استفاده قرار نگرفت و بیشتر قرنطینه خانگی لحاظ شد.

مرادی نافچی، 2 فرصت پیش رو برای کنترل ویروس کرونا را استفاده از ظرفیت هتل‌ها، مهمانسراها و مهمانپذیرها اعم از بخش دولتی و خصوصی اعلام کرد و گفت: به لحاظ هزینه بر بودن بخش خصوصی، نگاه اول بهره گیری از توان بخش دولتی است که در این راستا موارد احصا شده و بطور طبیعی و در صورت تشخیص ستاد کرونا این ابلاغ به منزله الزام بوده و همه امکانات لازم برای پذیرش بیمار انجام گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان زنجان ادامه داد: در طرح شهید قاسم سلیمانی، اقلام، تجهیزات پزشکی، امنیت، تغذیه، لجستیک و نیروی انسانی در حوزه درمانی، مراقبتی و خدماتی لحاظ شده که توصیه می شود مدیران دستگاه‌های اجرای این طرح را با دقت بیشتری مطالعه و وظایف محوله را احصا کنند.

وی اظهار داشت: برای عملیاتی شدن موضوع فرمانده اجرای طرح فرمانداران در شهرستان ها و در تمامی دستگاه‌های اداری شخص مدیر، مسوول پیگیری است و یک نفر از معاونان او به عنوان نماینده تام الاختیار مسائل درون سازمان را انجام می دهد.

مرادی نافچی افزود: مسوول اجرا و فعال کردن هر نقاهتگاه نیز مشخص شده و به همین لحاظ همه مدیران دستگاه‌های اجرایی در تامین فضای مورد نیاز طرح، آزاد کردن نیروی انسانی در حوزه مورد نیاز، آزاد کردن خودروی مورد نیاز بر اساس زمان بندی انجام شده با توجه به افزایش تست ها الزامات را انجام دهند.

وی با بیان اینکه بحث اقلام و تجهیزات طرح هزینه بر است، اظهار داشت: کمیته مربوطه تحت نظر معاونت اقتصادی استانداری با عضویت صمت، اتاق بازرگانی و شهرک های صنعتی فعالیت خود را آغاز کنند و اینکه جلب و جذب کمک های خیرین و هماهنگی ها نیز از سوی معاون سیاسی و امنیتی انجام و خروجی آن به شهرستان ها توزیع خواهد شد.

این مسؤول خاطرنشان کرد: جامعه به لحاظ ذهنی و روانی باید آماده سازی شود تا فرد مبتلا شده یا شخصی که علائم بالینی مثبت دارد به نقاهتگاه منتقل شود و در این میان مشارکت خیرین در تجهیز نقاهتگاه ها باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*