پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403

قمار 120 میلیون دلاری «کاپولا» شکست خورد؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
قمار 120 میلیون دلاری «کاپولا» شکست خورد؟

نخستین نمایش فیلم «مگالوپولیس» در حالی صورت گرفت هیچ یک از استودیوهای بزرگ فیلمسازی هالیوود علاقه‌ای به توزیع این فیلم پرستاره نشان ندادند.

به گزارش ایسنا، فیلم «مگالوپولیس» ساخته «فرانسیس فورد کاپولا» که با هزینه شخصی و 120 میلیون دلاری این سینماگر بزرگ ساخته شده در نخستین نمایش خود با حضور ستاره‌ها و مدیران استودیوهای بزرگ فیلمسازی از جمله سونی پیکچرز، یونیورسال، برادران وارنر، پارامونت پیکچرز، دیزنی، نتفلیکس و... برگزار شد و شواهد حاکی از آن است که هیچ یک از این غول‌های بزرگ هالیوودی حاضر به توزیع و هزینه 100 میلیون دلاری برای تبلیغات و بازارایابی این فیلم که مورد نظر «کاپولا» است، نیستند.

پروژه‌ای که کاپولا برای اولین بار در سال 1983 شروع به نوشتن آن کرد، هزینه ساخت آن بیش از 100 میلیون دلار است که بخشی از آن با فروش بخش قابل توجهی از املاک او تامین شده است.

«مگالوپولیس» با دو ساعت و 15 دقیقه مدت زمان داستان یک کلان شهر را پس از ویرانی تصادفی آن دنبال می کند، با دو دیدگاه رقیب؛ یکی از یک معمار ایده آلیست (آدام درایور)، دیگری از طرف شهردار عملگرا (جانکارلو اسپوزیتو).

کاپولای 84 ساله گفته است که تا زمانی که توزیع کننده این فیلم مشخص نشود هیچ تصمیمی در مورد رونمایی از این فیلم در جشنواره‌های سینمایی اتخاذ نخواهد شد. «تیری فرمو» مدیر جشنواره کن به تازگی از علاقه این جشنواره برای میزبانی از این فیلم صحبت کرده است که البته با این شرایط حضور این فیلم در کن بعید به نظر می‌رسد.

برخی از توزیع‌کنندگان حاضر در نمایش اولیه فیلم «مگالوپولیس» این فیلم بسیار تجربی و برخی دیگر آن را اثری نه چندان خوب توصیف کرده‌اند و این احتمال را مطرح کردند که پروژه با مشکلات زیادی برای یافتن توزیع‌کننده مواجه خواهد شد.

در فیلم سینمایی «مگالوپولیس» بازیگرانی چون آدام درایور، فارست ویتاکر، ناتالی امانوئل، جان وویت، لارنس فیشبرن، اوبری پلازا، شیا لابوف، کلوئه فاینمن، کاترین هانتر و داستین هافمن به همراه دی بی سوینی، تالیا شایر، جیسون شوارتزمن، جیمز رمار و جیانکارلو اسپوزیتو مقابل دوربین رفته‌اند.

این کارگردان تاکنون چندین فیلم ساخته که منتقدان آن‌ها را از بهترین‌های تمام دوران می‌دانند، از جمله «پدرخوانده» (1972) و دنباله آن در سال 1974، که هر دو برنده بهترین فیلم در اسکار شدند. با این حال او پس فیلم «دراکولای برام استوکر» محصول 1992، هیچ موفقیتی بزرگی نداشته است و آخرین بار در سال 2011 فیلم معمایی «توییکس» را مقابل دوربین برد که «وال کیلمر» و «بروس درن» در آن نقش آفرینی کردند.

کاپولا سابقه طولانی در تولیدات چالش برانگیز دارد، وی در سال 1982 علاوه بر کارگردانی فیلم عاشقانه موزیکال «یکی از قلب»، تأمین مالی آن را نیز بر عهده داشت که فیلم موفقیتی چندانی در گیشه کسب نکرد و پس از سال 1984 فیلم «باشگاه کاتن» را با ستاره‌های سینما مقابل دوربین برد که با حواشی فراوانی همراه شد و چندین نفر از عوامل فیلم به طور ناگهانی اخراج شدند.

اما هیچ یک از ساخته‌های «کاپولا»، به اندازه «اکنون آخرالزمان» با حواشی همراه نبود، فیلمی طاقت‌فرسا که همچون داستانش با جنون و هرج و مرج رو به رو بود. با این وجود، «اینک آخرالزمان» در سال 1979 دو جایزه اسکار برد و به یک فیلم کلاسیک تبدیل شد.

فرانسیس فورد کاپولا از بزرگترین فیلمسازان معاصر سینمای جهان است که از جمله افتخارات و جوایز سینمایی وی طی چهار دهه فیلم‌سازی می‌توان به جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال 1971 برای «پاتون»، جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال 1973 برای «پدرخوانده»، جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی در سال 1975 برای «پدرخوانده‌2»، جایزه بفتا بهترین کارگردانی در سال 1978 برای «اینک آخرالزمان»، جایزه دوربین جشنواره برلین در سال 1991، جایزه نخل طلا و جایزه فیپرشی جشنواره کن در سال 1979 برای فیلم «اینک آخرالزمان»، جایزه نخل طلا و جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن در سال 1974 برای فیلم «مکالمه»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی در سال 1980 برای «اینک آخرالزمان»، جایزه گلدن گلوب برای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه در سال 1973 برای «پدرخوانده»، جایزه ویژه پنجاهمین سال تأسیس جشنواره سن‌سباستین در سال 2002، شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز در سال 1992، جایزه صدف طلایی بهترین فیلم و جایزه فیپرشی جشنواره سن‌سباستین و... اشاره کرد.