شنبه 10 آذر 1403

قنوات و بخش کشاورزی در صدر خسارات سیل در شهرستان‌های یزد هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
قنوات و بخش کشاورزی در صدر خسارات سیل در شهرستان‌های یزد هستند

در شهرستان‌ها بیشترین خسارات سیل متوجه روستاها شده است و در این بین قنوات و بخش کشاورزی و همچنین راه‌ها بیش از بخش‌های دیگر دچار خسارت شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، بارش‌های شدید در هفته اول مردادماه هرچند خسارت زیادی به مرکز استان وارد کرد اما برخی از شهرستان‌های استان یزد نیز از این خسارت‌ها در امان نبودند.

البته در شهرستان‌ها بیشترین خسارات متوجه روستاها شده است و در این بین قنوات و بخش کشاورزی و همچنین راه‌ها بیش از بخش‌های دیگر دچار خسارت شده‌اند.

خسارت هزار میلیاردی سیل به شهرستان ابرکوه

محمدهادی زارع‌زاده فرماندار شهرستان ابرکوه در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: شهرستان ابرکوه در جریان سیل اخیر متحمل هزینه‌هایی شد به‌طوری‌که منازل برخی از روستاها صددرصد تخریب شده است.

وی افزود: 30 منزل مسکونی در سه روستای شهرستان ابرکوه تخریب شده است که در مرحله آواربرداری آن‌ها هستیم.

فرماندار ابرکوه بیان کرد: بخش کشاورزی، جاده‌های بین مزارع، جاده‌های روستایی و حتی بخشی از جاده‌های اصلی از جمله موارد دیگری هستند که در جریان سیل در شهرستان ابرکوه متحمل خسارات جدی شدند.

زارع‌زاده اضافه کرد: جاده‌های بین مزارع بشدت دچار خسارت شدند به طوری که تقریبا قابل استفاده نیستند و باید بطور اساسی بازسازی شوند.

وی گفت: به طور کلی سیل اخیر قریب به هزار میلیارد تومان به شهرستان ابرکوه خسارت وارد کرد که حدود 400 میلیارد تومان آن مربوط به راه‌ها و جاده‌ها است.

خسارت سیل به 22 روستای بخش خضرآباد اشکذر

روح‌الله ردایی فرماندار اشکذر در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: در بخش خضرآباد از 26 روستا حدود 22 روستا دچار خسارت شدند و سیل به راه‌ها، شبکه آب و برق و گاز خسارت‌های سنگینی وارد کرده است.

وی اضافه کرد: برخی از منازل نیز آسیب دیدند که هرچند ریزش سقف نداشته‌ایم اما ریزش دیوار و آسیب دیدن وسایل منزل اتفاق افتاده است.

فرماندار اشکذر یادآور شد: زمین‌های کشاورزی روستاها خسارات سنگینی دیده است و همچنان در حال آواربرداری هستند. قنوات نیز به شدت آسیب دیده و قرار شد خود روستائیان اقدام به مرمت و برقراری جریان آب کنند و دولت هزینه آن را پرداخت کند.

ردایی تأکید کرد: برخی از راه‌ها و جاده‌ها نیز به شدت آسیب دیده اند و اصلا وضعیت خوبی ندارند و امیدواریم زودتر اعتبار لازم برای مرمت آن‌ها تأمین شود.

بیشترین خسارت سیل در اردکان متوجه قنوات و راه‌ها است

حسین سبزواری فرماندار اردکان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: عمده خسارت‌های سیل در روستاهای اردکان بود به‌طوری‌که در بخش عقدا بیشترین خسارت به روستای زرجوع وارد شده و البته روستای سروعلیا نیز دچار خساراتی شده بود.

وی اضافه کرد: اما بیشترین خسارت سیل در شهرستان اردکان متوجه بخش خرانق بود به‌طوری‌که جاده بشدت تخریب و حتی پل نیز خراب شد و به تبع آن مسیر ارتباطی اردکان - خرانق قطع شد.

فرماندار اردکان با بیان اینکه جاده‌های روستایی و قنوات بخش خرانق بر اثر سیل تخریب شده است، عنوان کرد: قنوات خرانق در سیل اردیبهشت‌ماه لایه‌روبی شده بود اما دوباره در جریان سیل اخیر آسیب دید.

سبزواری بیان کرد: یکی از قنات‌هایی که نقش بسیار اساسی و راهبردی در تأمین آب باغات پسته داشت و آب بیش از 110 هکتار از باغات پسته را تأمین می‌کرد در جریان سیل اخیر آسیب جدی دیده است.

عمده‌ترین خسارت سیل در شهرستان بافق مربوط به روستای باجگان است

محمدعلی صمیمی فرماندار شهرستان بافق در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون وضعیت مناطق سیل‌زده این شهرستان گفت: عمده‌ترین خسارتی که شهرستان بافق در سیل اخیر متحمل شد مربوط به روستای باجگان بود که حتی بافت مسکونی روستا نیز دچار خسارت‌های جدی شد.

وی اظهار داشت: شبکه راه‌های روستایی و راه‌های فرعی و همچنین بعضا شبکه آبرسانی دچار خسارت‌هایی شده که البته مجددا وارد مدار شده‌اند. خط انتقال آب یزد به بافق نیز دچار خسارت‌هایی شده بود که در حال تعمیر است.

صمیمی عنوان کرد: نزدیک به 14 رشته قنات در شهرستان بافق بر اثر سیل خسارت دیدند به‌طوری‌که برخی از آن‌ها تا صددرصد دچار خسارت شده‌اند و نیاز به بازسازی اساسی دارند.

وی تأکید کرد: طبق برآوردی که شده سیل اخیر قریب به 70 میلیارد تومان خسارت به شهرستان بافق وارد کرده است که عمده آن هم متوجه روستای باجگان است.

فرماندار بافق اضافه کرد: البته روستای شیطور هم دچار آب گرفتگی شده بود و قنات و باغات آنجا دچار آسییب شده بود اما آسیبی به بافت مسکونی نرسیده است.

آسیب جدی سیل به برخی قنوات روستاهای بهاباد

علیرضا تیموری فرماندار شهرستان بهاباد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: در جریان بارش‌های اخیر، بیشترین میزان بارندگی شهرستان بهاباد، در روستاهای زارکوئیه، سنجدک و اسفنگ و مناطق آسفیچ و بنستان بود و در خود شهر باران آنچنانی نبود.

وی افزود: ورود آب به منطقه مسکونی موجب شد تا آب وارد 30 خانه شود که البته هیچ‌کدام از خانه‌ها تخریب نشد اما به اثاثیه منازل آسیب وارد شد.

تیموری ادامه داد: در بخش آسفیچ بیشتر قنوات دچار خسارت شدند، همچنین قنات منطقه دربهمز کامل تخریب شده است.

وی اضافه کرد: سیل همچنین به راه‌ها آسیب زد به‌طوری‌که در مسیر بهاباد تا پرک به طول 30 کیلومتر شانه جاده و دهانه پل‌ها تخریب شده است و نیاز به بازسازی دارد.

فرماندار بهاباد تصریح کرد: با این وجود جایی که هنوز اقدام مؤثری برای آن انجام نشده و نیاز به کار جدی دارد قنوات است که البته مرمت آن‌ها قدری زمان‌بر است.

تیموری یادآور شد: قنات‌های عبدالله آباد و فردوسیه در بخش آسفیچ و قنات منطقه دبهمز تخریب شده‌اند و البته در حال مرمت هستند.

برخی روستاهای تفت نیاز به بهسازی اساسی دارد

محمد دهشیری فرماندار تفت در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: ما قبل از بارش‌ها جلسات جداگانه‌ای با شهرداران سه شهر شهرستان داشتیم و آن‌ها امکانات‌شان را برای مقابله با سیل آماده کردند.

وی بیان بیان کرد: البته حجم بارندگی به قدری بود که در برخی مناطق سدها خیلی سریع پر شد بطوری یک سد که شاید در طول سال هم پر نمی‌شد در جریان بارش‌های اخیر در زمان 10 دقیقه پر شد.

فرماندار تفت اضافه کرد: در برخی روستاها پیش‌بینی اسکان اضطراری شهروندان را کرده بودیم که البته خیلی نیازی به انجام این کار نشد.

دهشیری ادامه داد: در حال حاضر نیز برخی مناطق که دچار آسیب شده‌اند هر مقدار که امکان بهسازی آن‌ها در کوتاه مدت بود انجام شد اما برخی موارد نیاز به مرمت و بهسازی اساسی دارد که در دستور کار است.

وی گفت: برخی منازل مسکونی نیاز به بازسازی و یا تعمیر دارند و برخی منازل نیز اثاثیه آن‌ها دچار خسارت شده که برآورد خسارت صورت گرفته و جبران خسارات در دستور کار است.

سیل در خاتم بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی وارد کرد

علی اکبریان فرماندار شهرستان خاتم در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: مجموع میزان بارندگی در جریان سیل اخیر در شهر هرات 61 میلیمتر بود.

وی افزود: بر اثر بارندگی میزان قابل توجهی آب ذخیره شد به طوری که همه منابع ذخیره آب در شهرستان خاتم آبگیری شد.

فرماندار خاتم اظهار داشت: اما سیل خساراتی را نیز وارد کرد که بیشترین خسارات به بخش کشاروزی بود به‌طوری‌که به باغات و مزارع و چاه‌های کشاورزی و همچنین قنوات آسیب وارد شد.

اکبریان اضافه کرد: تعدادی از منازل مسکونی در روستاها را نیز آب گرفت که همان زمان تخلیه شد و خدا را شکر کار به تخریب خانه‌ها نرسید.

فرماندار خاتم بیان کرد: علاوه بر تعدادی از قنوات و چاه‌های کشاورزی که دچار خسارت شده‌اند، جاده‌ها و راه‌ها نیز دچار خسارت شده‌اند.

ذخیره 6 میلیون مترمکعب آب در سیل‌بندهای مروست

جواد دانشور مروستی فرماندار مروست در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: در روستای چنارناز آب وارد منازل مسکونی شد، ما نیمی از روستا را تخلیه کردیم و گروه‌های جهادی نیز در صحنه حاضر شدند و آب و گل را از منازل تخلیه کردند.

دانشوری مروستی عنوان کرد: بافت قدیم شهر مروست نیز همان ابتدا تخلیه شد و ساکنین آنجا در مساجد، حسینه‌ها و مدارس مستقر شدند.

فرماندار مروست بیان کرد: حدود 40 منزل مسکونی در جریان سیل اخیر در شهرستان مروست دچار خسارت شده است و برخی از راه‌ها نیز خسارت دیده‌اند.

دانشور مروستی یادآور شد: در جریان سیل اخیر تقریبا 170 میلیارد تومان خسارت به شهرستان مروست وارد شد.

وی تأکید کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در جریان بارش‌های اخیر برای شهرستان مرورست رخ داد، ذخیره قابل توجه آب بود به‌طوری‌که قریب به 6 میلیون مترمکعب آب پشت بندهای خاکی و سیل‌بندها ذخیره شده است.

خسارت 126 میلیارد تومانی سیل به شهرستان میبد

سید جمال سجادی‌پور فرماندار شهرستان میبد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: اوج بارش‌ها و جاری شدن سیل روزهای پنجم تا هفتم مرداد ماه بود و در این مدت دو بخش ندوشن و بفروئیه شهرستان میبد بیشتر درگیر سیل شدند.

وی اظهار داشت: بیشترین بارندگی در یکی از روستاهای میبد 27 میلیمتر بود و این در حالی است که به طور میانگین در سایر مناطق شهرستان میبد بارندگی 23 میلیمتر بود.

فرماندار میبد بیان کرد: در روستای نیوک سیل وارد منازل مردم شد و 10 خانه تخریب شدند که نیاز به بازسازی و مرمت دارند در ندوشن نیز چهار خانه تخریب شد که در مجموع 14 خانه کاملا تخریب شدند که نیاز به بازسازی دارند.

وی با بیان اینکه در برخی روستاها محورها خسارت دیدند عنوان کرد: حدود 70 دهنه پل خسارت دیدند، 15 کیلومتر جاده آسفالت تخریب شد و خسارت راههای روستایی نیز 215 کیلومتر بود.

فرماندار میبد تأکید کرد: تعدادی از قنوات خسارت دیدند و باید مرمت شوند که مرمت آن‌ها شروع شده است، همچنین تقریبا صد هکتار باغات که بیشتر در نیوک بودند بر اثر سیل آسیب دیدند.

سجادی‌پور تصریح کرد: 200 رأس دام دچار خسارت شدند و یکی از اردوگاه های آموزش و پرورش نیز دچار خسارت شده است و در مجموع سیل حدود 126 میلیارد تومان به شهرستان میبد خسارت وارد کرد.

خسارت 56 میلیاردی سیل به گلخانه‌های مهریز

محمد دهقان فرماندار مهریز در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون خسارات سیل اخیر به این شهرستان گفت: شهرستان مهریز نیز یکی از شهرستان‌هایی بود که سیل اخیر خسارت‌هایی را به آن وارد کرد و روزی که در شهرستان یزد 75 میلیمتر باران بارید در روستای بنادک‌سادات شهرستان مهریز 64 میلیمتر باران بارید.

وی بیان کرد: با این همه، باز هم روستاهایی مانند بنادک‌السادات، ابرهیم آباد و فخرآباد کاملا خسارت دیدند و جوهای کشاورزی دچار خسارت شدند به‌طوری‌که حتی ماشین آلات و اداوت هم نمی‌توانند وارد شوند و نیروهای جهادی و خود کشاورزان باید پای کار بیایند تا در اسرع وقت جوها تخلیه شود.

فرماندار مهریز یادآور شد: همچنین برخی از مسیرها دچار مشکل شده‌اند که همکاران راهداری در حال فعالیت برای بازگشایی این مسیرها هستند.

دهقان اظهار داشت: اما به طور کلی سیل در شهرستان مهریز خساراتی را وارد کرد به‌طوری‌که هم قنوات و هم زمین‌های کشاورزی و گلخانه‌ها و در برخی بخش‌ها زیرساخت‌هایی مانند لوله‌کشی آب و گاز نیز خسارت‌هایی را دیدند.

فرماندار مهریز اضافه کرد: به عنوان مثال برآورد اولیه این است که سیل اخیر حدود 56 میلیارد تومان به گلخانه‌های شهرستان مهریز خسارت وارد کرده است.

انتهای پیام /