سه‌شنبه 6 آذر 1403

قیمت طلا و سکه نزولی شد / سکه گرمی چند؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قیمت طلا و سکه نزولی شد / سکه گرمی چند؟

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در روز دوشنبه، چهارم دی ماه، با کاهشی معادل 100,000 تومان، به 29,250,000 تومان رسید. امروز (دوشنبه)، قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید، طبق نرخ مصوب اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، 29,250,000 تومان بود. سکه بهار آزادی طرح قدیم با کاهش 200 هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته با نرخ 25 میلیون و 700 هزار تومان داد و ستد...

امروز (دوشنبه)، قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید، طبق نرخ مصوب اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، 29,250,000 تومان بود.

سکه بهار آزادی طرح قدیم با کاهش 200 هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته با نرخ 25 میلیون و 700 هزار تومان داد و ستد شد.

امروز نیم‌سکه 15 میلیون و 350 هزار تومان، ربع سکه 10 میلیون و 350 هزار تومان و سکه گرمی نیز با نرخ پنج میلیون و 700 هزار تومان معامله شد.

امروز هر گرم طلای 18 عیار در بازار طلای تهران 2 میلیون و 471 هزار و 300 تومان داد و ستد شد.

بهای هر اُنس طلا نیز در روز جاری در بازارهای جهانی، حدود 2 هزار و 53 دلار بود که نسبت به روز کاری گذشته تغییری نداشت.

قیمت طلا به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت طلا تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

نرخ بهره بانکی: زمانی که نرخ بهره پایین است، هزینه نگهداری طلا کمتر است و سرمایه‌گذاری در طلا جذاب‌تر می‌شود. نرخ بهره بالاتر، باعث جذابیت سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار می‌شود و می‌تواند فشار نزولی بر قیمت طلا وارد کند.

نرخ تورم: طلا اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم استفاده می‌شود، زیرا ارزش آن به نسبت کالاها و خدمات با گذشت زمان ثابت باقی می‌ماند، در حالی که پول رایج از نظر خریداری کردن توانایی خود را از دست می‌دهد.

دلار آمریکا: قیمت طلا معمولاً به دلار آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود، بنابراین هرگونه تغییر در ارزش دلار می‌تواند تاثیر مستقیمی بر قیمت طلا داشته باشد. به طور معمول، رابطه عکس بین ارزش دلار و قیمت طلا وجود دارد.

بحران‌های جهانی و سیاسی: در زمان بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن می‌روند، و طلا به عنوان یک دارایی سنتی امن در نظر گرفته می‌شود.

عرضه و تقاضا: تقاضای جهانی برای طلا، اعم از تقاضا برای سرمایه‌گذاری، زیورآلات و استفاده‌های صنعتی، همچنین میزان عرضه طلا توسط معادن و بازیافت، بر قیمت آن موثر است.

میزان ذخایر طلا توسط بانک‌های مرکزی: خرید یا فروش طلا توسط بانک‌های مرکزی می‌تواند نیز بر قیمت طلا تاثیر بگذارد.

انتظارات تورمی: اگر سرمایه‌گذاران انتظار داشته باشند که در آینده تورم افزایش یابد، ممکن است به خرید طلا روی آورند که این خود می‌تواند قیمت را بالا ببرد.

فصلیت: تقاضا برای طلا ممکن است در اثر عوامل فصلی مانند فصل‌های ازدواج و جشن‌های سنتی در کشورهای مختلف افزایش یابد.

سرمایه‌گذاری‌های مالی: تغییرات در بازارهای مالی، مانند سهام و اوراق بهادار، نیز می‌تواند تاثیری عکس بر قیمت طلا داشته باشد، به این دلیل که در شرایط نزول بازار سهام، سرمایه‌گذاران به دنبال امنیت در دارایی‌هایی مانند طلا هستند.

این عوامل می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و تاثیرات پیچیده‌ای بر روندهای قیمتی طلا بگذارند.