جمعه 19 بهمن 1403

لاریجانی: نمی‌شود بقیه نهادها در نهایت اختفا باشند، به مجلس که برسند بگویند شفافیت / چرا مذاکرات مجمع و شورای نگهبان پخش نمی‌شود؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
لاریجانی: نمی‌شود بقیه نهادها در نهایت اختفا باشند، به مجلس که برسند بگویند شفافیت / چرا مذاکرات مجمع و شورای نگهبان پخش نمی‌شود؟

رئیس مجلس با تاکید براینکه ما در حکومت نمی‌توانیم یک بام و دو هوا باشیم، گفت: نمی شود که بقیه دستگاه‌ها در نهایت اختفا باشند اما به مجلس که برسند بگویند این شفافیتی که اکنون هست نیز باید 10 برابر شود.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شب گذشته و در آستانه پایان دهمین دوره مجلس، در گفتگویی تلویزیونی به ارائه گزارشی آماری از عملکرد این مجلس پرداخت.

در همین رابطه بخوانید؛

روایت لاریجانی از لحظات تلخی که خبر فوت آیت‌الله هاشمی و شهادت سردار سلیمانی را شنید 

او در بخشی از این گفتگو در پاسخ به سوالی درباره شفافیت آرا و نظرات نمایندگان، گفت: به نظر می‌رسد که این موضوع را رسانه‌ها هم به صورت دقیق باز نمی‌کنند. در حال حاضر تمام مذاکرات مجلس به صورت علنی پخش می‌شود و در جلسات کمیسیون‌های مجلس هم خبرنگاران حضور دارند و تنها چیزی که علنی نیست آن است که طبق آئین‌نامه داخلی مجلس رأی نمایندگان مکشوف نیست.

رئیس مجلس گفت: الان مذاکرات مجمع تشخیص مصلحت نظام پخش می‌شود یا مثلا مذاکرات شورای نگهبان چطور؟ همه جزو یک حکومت هستیم ما نمی‌توانیم بگوییم رادیو و تلویزیون مردمی نیست. شورای قوه قضاییه که هر هفته جلسات آن توسط صداوسیما پخش می‌شود چرا فقط صحبت‌های رئیس قوه قضاییه پخش می‌شود و صحبت دیگر اعضا منتشر نمی‌شود. شورای معاونان، سیاست‌گذاری و خبر رادیو و تلویزیون آیا جزئیات جلسات خود را برای مردم پخش می‌کند؟ خیر. من مخالف نیستم اما نخست رادیو و تلویزیون تلاش کند که بقیه به حد مجلس برسند که حداقل مذاکرات‌شان پخش شود. ما کاری به رأی آنها هم نداریم و بعد گام بعدی را مطرح کنیم.

لاریجانی با تاکید براینکه ما در حکومت نمی‌توانیم یک بام و دو هوا باشیم، گفت: نمی شود که بقیه دستگاه‌ها در نهایت اختفا باشند اما به مجلس که برسند بگویند این شفافیتی که اکنون هست نیز باید 10 برابر شود.

او تصریح کرد: حال اینکه چرا برخی از نمایندگان با شفافیت آرا مخالف هستند دلیل آن است که برخی از نمایندگان از شهرهای کوچک می‌آیند. در برخی از شهرها بخش‌های قدرتمندی هستند که وقتی نماینده می‌خواهد رای دهد اگر بنا بر معلوم شدن رای او باشد ممکن است به او فشار آورده و خدای نکرده باعث لغزش نماینده شود. این فشارها وجود دارد پس باید جلوی هر عملی که باعث می‌شود بر رای نماینده اثر گذارد را گرفت. راهکار آن است که انتخابات از سطح خرد فراتر رود که این با حزبی شدن انتخابات میسر می‌شود. اگر پشتوانه مردم حزب باشد حزب است که نظرش را درباره لایحه و طرح اعلام می‌کند و مسئولیت را قبول می‌کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: احزاب باید قوی‌تر شوند و سینه سپر کنند آنگاه همه این کارها انجام‌پذیر است. اگر نظام و انتخابات ما جنسش حزبی و تشکیلاتی شود آنگاه نمایندگان درست است که از شهرهای کوچک وارد مجلس می‌شوند اما پشتوانه حزبی دارند. آنگاه حزب خودش اعلام می‌کند که ما در رابطه با این لایحه نظرمان موافق و یا مخالف است اما متأسفانه اکنون وضعیت اینگونه نیست لذا مشکل داریم.

2727

کد خبر 1389991