لاوروف: سکوت اروپا در برابر هنجارشکنیهای تسلیحاتی آمریکا حیرتآور است
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، لاوروف روز دوشنبه در مراسم گشایش همایش سیاسی روابط روسیه و اتحادیه اروپا اظهار داشت: از واکنش خنثی بروکسل (اتحادیه اروپا) در قبال نقض نظام کنترل تسلیحات ازسوی جهان شگفت زده شده ایم. وی ادامه داد: پیشنهاد مشخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مورد عدم استقرار موشکهای زمینی میان برد در اروپا نادیده گرفته شده است. آمریکا یک سال پیش از پیمان...
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، لاوروف روز دوشنبه در مراسم گشایش همایش سیاسی روابط روسیه و اتحادیه اروپا اظهار داشت: از واکنش خنثی بروکسل (اتحادیه اروپا) در قبال نقض نظام کنترل تسلیحات ازسوی جهان شگفت زده شده ایم. وی ادامه داد: پیشنهاد مشخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مورد عدم استقرار موشکهای زمینی میان برد در اروپا نادیده گرفته شده است. آمریکا یک سال پیش از پیمان منع موشکهای هستهای کوتاه و میان برد خارج شد که منجر به لغو این توافق دوجانبه با روسیه شد و چند ماه پیش نیز از پیمان آسمانهای باز که بین 34 کشور امضا شده است، خارج شد. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه سخنان خود از تلاش غرب برای ازبین بردن سیستم توافق در مورد ساز و کار راستی آزماییهای موشکی انتقاد کرد و گفت: بخشی از این سیستم شامل بازدید از استان کالینین گراد روسیه در ازای بازدید پایگاههای پدافند موشکی آمریکا در لهستان و رومانی است. به گفته لاوروف، اظهارات ضدروسی مقامهای غربی منجر به ایجاد ساختار نظامی جدید میشود که علیه روسیه هدف گیری شده است.
*س_ روسیه اقدامات غیردوستانه اتحادیه اروپا را بدون پاسخ نمیگذارد _س*لاوروف در ادامه سخنان خود در همایش روابط روسیه و اتحادیه اروپا گفت که مسکو اقدامات غیردوستانهای که از سوی اتحادیه اروپا علیه این کشور آماده میشود را بدون پاسخ نخواهد گذاشت. وزیر خارجه روسیه در مورد سیاستهای غرب در مورد روسیه تصریح کرد: واقعیتهای کنونی جهان با برتری طلبی و هژمونی و تلاش برای ایجاد پرده آهنی ازسوی برخی کشورها جمع نمیشود. وی افزود: ما اطلاع داریم که در اروپا شمار سیاستمدارانی که سیاست رویارویی با روسیه را غیرسازنده میدانند، اندک نیست و امیدواریم در نهایت منطق برتری یابد و بتوانیم شکل جدید روابط متوازن مبتنی بر اصول قوانین بین المللی ایجاد کنیم. لاوروف این را نیز گفت که دولت اوکراین از برقراری صلح در منطقه دونباس این کشور و اجرای توافقنامه مینسک خودداری میکند و اتحادیه اروپا نیز با این رویکرد کی یف موافقت میکند و در واقع صلح در دونباس قربانی، تحریمهای روسیه میشود. به گزارش رسانههای روسی، «داوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا خواستار اعمال تحریمهای جدید و محدودیتهای سختتر در مورد مقامهای روسیه شد. این مقام اروپایی، روابط اتحادیه اروپا و روسیه را ازجمله بخاطر وضعیت پیرامون الکسی ناوالنی منتقد سیاسی دولت روسیه و مناقشه در شرق اوکراین بسیار متشنج خواند. روابط روسیه و اتحادیه اروپا از سال 2014 پس از روی کار آمدن دولت غرب گرا در اوکراین پرتنش شده است. اتحادیه اروپا برای مجازات روسیه بخاطر الحاق منطقه کریمه به خاک خود و حمایت از روس تبارها در منطقه دونباس در شرق اوکراین چندین بسته تحریمی در مورد روسیه وضع کرده است.