یک‌شنبه 30 دی 1403

لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران رای نیاورد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران رای نیاورد

تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران با 11 رای مخالف، لایحه «بازنگری و اصلاح ساختار شهرداری تهران» را رد کردند.

به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در دویست و چهل و سومین جلسه شورای شهر، در ادامه بررسی دستور جلسه امروز شورا، بررسی و تصویب لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران را در دستور کار قرار دادند.

«سید حسن رسولی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت اصلاح ساختار در سازمان شهرداری تهران تاکید کرد: در آخرین جلسه هم اندیشی از 13 عضو حاضر، 11عضو رای مثت به اصلاح ساختار دادند.

وی افزود: با هدف هم افزایی با شهرداری همه نظرات شهرداری در لایحه لحاظ شده است.

رسولی با بیان اینکه برخی از اعضا گلایه داشتند که زمان تصویب لایحه مناسب نیست، افزود: در این مورد باید بگویم در سال آخر، تصویر گویایی به مشکلات شهرداری پیدا کردیم و می‌توانیم بهتر جراحی کنیم.

رسولی ادامه داد که برخی از اعاض می‌گویند آثار این مهم در شورای پنجم هویدا نمی‌شود، اما باید بگویم که هدف ما انضباط مالی و عملیاتی است و نگاه اصلاح‌طلبان بلند مدت است و صلاح شهروندان را می‌خواهیم.

وی با بیان اینکه برخی اعضا برای تصویب این لایحه نگران هستند، گفت: البته که این نگرانی واقعی است و ممکن است نارضایتی دو چندان شود، اما با این حال بین منافع مردم و خواسته‌های فردی مدیران شهرداری باید به کدام توجه کنیم؟

عضو شورای تهران با بیان اینکه گفته شد که اصلاح ساختار برای اصلاح‌طلبان هزینه دارد، گفت: باید بگویم که خواهان اصلاح و بهبود حکمروایی هستیم و در مواقعی که دو گانه منافع اصلاح طلب و مردم باشد ما منافع مردم را انتخاب می‌کنیم.

وی از اعضای شورای شهر خواست تا به این لایحه رای دهند و افزود: اکنون که اداره تهران به ما 21 نفر اصلاح طلب سپرده شده، نباید از این اقدام بزرگ اصلاح ساختار کوتاه بیایم.

دست از شلیک دائمی به شهرداری بردارید «الهام فخاری» عضو دیگر شورای هر تهران در این خصوص و در مخالفت با اصلاح ساختار اظهار داشت: دست از شلیک دائمی به شهرداری برداریم.

وی افزود: دوستان دائم شهرداری را زیر ضرب می‌گیرند، اینگونه نیست که شهرداری و همه کارکنان بد باشند. فخاری ادامه داد: شهرداری در برخی موارد از حمله در وضعیت کرونا موفق عمل کرده است.

در ماه های پایانی فعالیت شورا اصلاح ساختار بی معنا است

«حجت نظری» عضو دیگر شورای شهر نیز در مخالفت با این لایحه افزود: چرا در ماه‌های پایانی دوره، باید همه چیزمان را به جابه‌جایی و اصلاح ساختار معطوف کنیم.

وی افزود: در حالی که فکر نکنم با آغاز ثبت نام‌های شورای بعد، حتی آبدراچی به حرف ما گوش نمی‌دهد و وقتی شهرداری می‌خواهد لایحه را پس بگیرد به این فکر می‌کند که این لایحه در ماه‌های پایانی همه انرژی آن را می‌گیرد.

شهرداری آماده اصلاح ساختاری نیست «علی اعطا» عضو دیگر شورای شهر هم گفت: در این که آقای رسولی به عنوان کارشناس حوزه و سال‌ها مدیریت در سطوح ارشد، درباره این لایحه تلاش کرده‌اند، شکی نیست.

وی گفت: در زمانی که لایحه اصلاح ساختار تصویب شد از 19 نفر حاضر با رای 10 به 9 به تصویب رسید و من به عنوان موافق با اصلاح ساختار رای دادم اما موضوع این است که اصلاح ساختار در آن مقطع زمانی بود و اکنون شرایط تغییر کرده است. وی در ادامه با بیان اینکه در این خصوص باید به چهار نکته اشاره کنیم، اظهار داشت: نکته اول اینکه هیچ کدام از اعضا منکر زحماتی که کشیده شده و کار کارشناسی جدی که انجام شده نیستیم اما یکی از اصول کاری در این مقیاس، اجماع سازی است در حالی که نیمی از شورای شهر در خصوص و برای اصلاح ساختار موافقت ندارند.

اعطا ادامه داد: کمتر پیش آمده است که در صحن شورای شهر موضوعی در این حد موجب اختلاف و شکاف شود.

وی با بیان اینکه خود شهرداری که بناست این لایحه را اجرا کند مشخص نیست، اکنون که از خواب بیدار شده یا شبانه تصمیم گرفته، در هر حال، ابراز آمادگی برای اجرای لایحه را ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ممکن است برخی عدم آمادگی شهرداری را نداشتن جسارت و برخی نداشتن توانایی تعبیر کنند اما در هر حال شهرداری اعلام کرده است که آمادگی اجرای لایحه را ندارد.

وی تاکید کرد: موضوع دیگر اینکه ماده 54 قانون شهرداری ها، صراحتا ابتکار عمل را در طراحی ساختار بر عهده شهرداری گذاشته و گفته است که سازمان اداری شهرداری ها به نسبت بودجه و درآمد و حجم کار شهرداری، از طرف شهرداری با اطلاع انجمن شهر تعیین و پس از تصویب وزارت کشور اجرا می‌شود.

وی بحث زمان اجرا را از مهمترین موضوعات ضرورت رد این لایحه دانست و گفت: در صورتی که این لایه بررسی و تصویب شود، 4 یا 5 ماه باید در کمیسیون ها بررسی شود و دو هفته نیز در هیئت تطبیق مصوبات مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن در سازمان استخدامی کشور باید تایید شود؛ بر این اساس چقدر زمان برای اجرای مصوبه باقی می‌ماند.

اعطا تاکید کرد: اینگونه نیست که بعد از تصویب لایحه در شورای شهر، شهرداری تهران آن را اجرا کند بلکه دو تا سه ماه فرصت لازم است تا لایحه ابلاغ شود و این در حالی است که تیم مدیریت بعدی می تواند ساختار را به حالت ایده‌آل خود برگرداند.

وی با بیان اینکه در ابتدای کار شورای شهر، 3 ماه زمان داشتیم و آن موقع کسی برای ضرورت اصلاح ساختار تردید نداشت و در سخنرانی ها و شعارهای اعضا نیز ضرورت اصلاح ساختار بود، گفت: اما چرا آن موقع کار مطالعاتی لازم انجام ندادید.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: الان زمان رسیدن به دستاوردها است و نباید ساختار را به قدری متزلزل کنیم که برخی ادارات کل در شهرداری در حالی که هنوز اتفاقی نیفتاده، گمان کنند که منحل شده اند.

وی با بیان اینکه از 22 شهردار مناطق بپرسید که چند نفر موافق این اصلاح ساختار هستند، افزود: از مدیرانی که ذی نفع نیستند، بپرسید که چند نفر موافق تغییر ساختار هستند.

اعطا با بیان اینکه این میزان تغییرات مقدور نیست و محقق نخواهد شد، تاکید کرد: بنابراین ضمن احترام عمیق به آقای رسولی و زحمات کمیته منابع انسانی و کمیسیون برنامه و بودجه از حیث نمایندگی مردم وظیفه داشتم این نکات را مطرح کنم.

ساختار شهرداری وحشت آفرین است

«مجید فراهانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در موافقت با لایحه اظهارداشت: ما چهار الزام قانونی برای اصلاح ساختار شهرداری داریم و باید به آن توجه کنیم.

وی افزود: در شورای اصلاح طلبان بحث اصلاح ساختار را دنبال کردیم، از زمان بلدیه فقط به ساختار شهرداری اضافه شده بگونه‌ای که الان وقتی به ساختار شهرداری نگاه می‌کنیم وحشت می‌کنیم.

فراهانی ادامه داد: اصلاح ساختار جز وعده‌های مکتوب ما است و باید این وعده مهم اجرا شود و این کار از واجبات است سوال اصلی این است.

ساختار شهرداری نیاز به تحول دارد

«محمود میرلوحی» عضو دیگر شورای تهران در موافقت با لایحه گفت: مخالفان کمبود زمان و عدم انگیزه شهرداری را علل مخالفت خود با اصلاح ساختار اعلام می‌کنند اما دقت کنید که ما دراین مدت با ارائه "طرح‌های الزام" شهرداری را هل می‌دهیم.

وی گفت: از منظر دیگر به اصلاح ساختار توجه کنید که شهرداری چرا به تحولات بروکراسی و اقتصاد هوشمند و استفاده از تکنولوژی‌های روز بی‌تفاوت بوده تا حالا ببینم که ساختار فربه شده؟، چرا به فقط به ساختار شهرداری تهران نگاه می‌کنیم، شهرداری‌های سئول، حیدرآباد هند چه می‌کنند.

میرلوحی با بیان اینکه بیست سال است که با همین استدلال‌ها این مهم به تعویق افتاده، افزود: متخصصان می‌گویند این سازمان نیاز به تحول دارد اما آن چند هزار نفری که سال آخر با دیپلم به شهرداری آمدند، زیر گوش ما انتقاد می‌کنند.

شرایط اصلاح ساختار شهرداری فراهم نیست «محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران هم با بیان اینکه شرایط برای اصلاح ساختار فراهم نیست، گفت: شهرداری تهران مانند یک درخت صدساله است که وظایف آن بزرگ شده و شاخ و برگ زیادی دارد و هیچ وقت در راستای هرس آن کاری انجام نشده است.

وی اظهار داشت: اکنون شهرداری 61 هزار نفر نیرو دارد و 50 هزار نیروی برون سپاری دارد.

وی در تشبیه شهرداری به درخت خاطر نشان کرد: اگر درخت را هرس نکنیم، دیگر محصول مطلوبی نمی‌دهد و هزار ایراد پیدا می‌کند.

وی گفت: از نظر سیستماتیک، شهرداری تهران با این حجم پرسنل و بدهی و هزینه، مردم را راضی نمی‌کند و نیاز به هرس دارد. اما وقتی هرس ناقص انجام شود مشکل را حل نمی‌کند. پس باید با تخصص و جدیت این کار در فصل دقیق خود انجام شود.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در نهایت با 11 رای مخالف لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران را رد کردند.

*س_برچسب‌ها_س*