لزوم ایجاد فضای فیزیکی برای تولیدات سبز و بدون آلودگی دانشبنیانها
معاون علمی رییس جمهور گفت: شرکت های دانش بنیان تولیدات سبز و بدون آلودگی دارند اما ناچارا کیلومترها از تهران خارج شوند. شهرداری تهران میتواند با در اختیار قرار دادن زمینهای موجود در تهران و ساخت سوله این مسافت را کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه ناحیه نوآوری تهران با حضور دکتر زلفیگل، وزیر علوم، دکتر دهقانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دکتر زاکانی شهردار تهران، دکتر مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اظهار کرد: جنس ناحیه نوآوری شریف با علم و صنعت فرق دارد. ما نیاز به مفهوم نوآوری اجتماعی داریم که در قلب تهران تزریق شود و اگر دانشگاه تهران کپیکننده دانشگاه شریف و... باشد قطعاً آسیب خواهد دید.
وی گفت: ما دولتیها زمانی که میخواهیم یک چیزی را راهاندازی کنیم در ابتدا ساختمان درست کرده و سپس چارت ایجاد میکنیم و بعد از آن تصمیم میگیریم کدوم افراد را باید به کار بگیریم و بعد این افراد چه کارهایی باید انجام دهند.
دهقانی تصریح کرد: اما در بخش خصوصی اینطور نیست، یعنی در ابتدا مشخص میکنیم که چه کارهایی را باید انجام دهیم و بعد موضوعات دیگر از جمله ایجاد فضاها و.... را در نظر میگیریم. اینها مسائل بسیار مهمی است که باید در نظر بگیریم و اگر دائم درگیر فضا باشیم 10 سال با فقط با فضاهای بلا استفاده مواجه خواهیم شد.
دهقانی فیروزآبادی گفت: بخش خصوصی توانمند باید ناحیه نوآوری تهران را بچرخاند و قطعاً دانشبنیانها بهتر از ما کارها را انجام میدهند و اگر در این راه مراقبت نکنیم آسیب خواهیم داد.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: مردم نیاز به قیمومیت ندارند و ما باید زیرساخت ها را درست کنیم و آنها بهتر از ما میسازند.
فیروزی دهقان آبادی با بیان اینکه جنس کار ناحیه نوآوری شریف یا علم و صنعت با جنس کار دانشگاه تهران فرق دارد، گفت: مفهموم نوآوری اجتماعی یک مفهموم مهم و جدی است که باید در قلب تهران تزریق شود و این امر با وجود اساتید برجسته حوزه علوم انسانی در دانشگاه تهران محقق خواهد شد.
وی گفت: جنس خشک صنعت و نرم دانشگاه به یک منطقه میانی نیاز دارد و ناحیه نوآوری همین منطقه میانی است.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری خطاب به زاکانی شهردار تهران گفت: 2 نکته مهم در خصوص حمایت از شرکتهای دانشبنیان وجود دارد که نیاز است شما وارد عرصه شوید، اولا شرکتهای دانشبنیان تولیدات سبز و بدون آلودگی دارند اما ناچارا کیلومترها از تهران خارج شوند و در سولههای چند هزار متری کار پژوهشی انجام دهند، در صورتی که باید پژوهشگر نزدیک محل علمی خود باشد، شهرداری تهران میتواند با در اختیار قرار دادن زمینهای موجود در تهران و ساخت سوله این مسافت را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: امروز بازارهای تخصصی در همه حوزهها وجود دارد و لازم است برای شرکتهای دانشبنیان نیز یک بازار تخصصی برای تبلیغ و فروش محصولات ایجاد شود تا مردم با آنها و کارکردهایشان آشنا شوند.