لزوم حل چالشهای نسخهنویسی الکترونیک / همه پزشکان امضای الکترونیک ندارند
پدرام اصلانیفر، کارشناس سیاست گذاری و اقتصاد حوزه سلامت در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری فارس، درباره آخرین اقدامات اجرا شده در حوزه نسخه نویسی الکترونیک، اظهار کرد: براساس بودجه سال 1400سازمان تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و دیگر بیمهها موظف شدند نسخه نویسی الکترونیک را پیاده سازی و دفترچه را حذف کنند.
وی افزود: پیش از اینها بیمه تأمین اجتماعی در مراکز ملکی خود این تجربه را داشت و دفترچههای بیمه را حذف کرده بود اما از اسفندماه سال 1397 در مراکز غیر ملکی نیز آغاز کرد.
کارشناس سیاست گذاری و اقتصاد حوزه سلامت با اشاره به برخی مشکلات پیش روی مردم در ابتدای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک، ابراز کرد: این پروژه بسیار فنی است، در همین راستا نیاز بود تا بین مردم، پزشکان و داروخانهها هماهنگیهایی صورت بگیرد.
وی تأکید کرد: بیمه سلامت کمی عقبتر از تأمین اجتماعی بود، یک وعده برای حذف دفترچه در خردادماه داد اما در تیرماه نیز همین وعده را تکرار کرد و سرانجام اوائل مهرماه دفترچه را به طور کلی در بیمه سلامت حذف کرد.
اصلانی فر، به نقش مردم در اجرای نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: دو بیمه تأمین اجتماعی و سلامت به ترتیب، 35 میلیون نفر و 32 میلیون نفر از مردم را تحت پوشش خود قرار دادهاند. در همین راستا باید بگویم مردم به عدم استفاده از دفترچه بیمه مقاومت خاصی نشان ندادند و همراهی کردند کمااینکه در دوران کرونا نیاز بود دفترچههای کاغذی حذف شوند.
وی با تشریح روند اجرای نسخه نویسی الکترونیک در میان جامعه پزشکی، عنوان کرد: پزشکان با اکانتی که بیمهها به آنها دادهاند نسخه نویسی را انجام میدهند اما برخی از پزشکان که مراجعات به آن بسیار بالاست عمدتا روی کاغذ می نویسند یا پزشکانی که با بیمه ها طرف قرارداد نیستند از نسخه نویسی الکترونیکی استفاده نمی کنند. وزارت بهداشت باید مکانیزیمهای تشویقی و تنبیهی را با همکاری سازمان نظام پزشکی برای این پزشکان قرار دهد تا از بستر نسخه نویسی الکترونیک استفاده کنند.
اصلانی نفر تأکید کرد: گام بعدی بعد از پذیرش نسخه نویسی الکترونیک از سوی پزشکان، داروخانه ها هستند، اگر نسخه به صورت الکترونیکی نوشته شده باشد با کد ملی بیمار یا شماره پیگیری اطلاعات را دریافت میکند و به بیمار تحویل میدهد، پس از آن اطلاعات داروها را به بیمهها ارسال میکند و اگر به صورت کاغذی نوشته باشد، دیتا و اطلاعات به صورت الکترونیکی برای بیمه ها ارسال خواهد شد. مابقی بیمهها مانند شهرداری، نیروهای مسلح، وزارت نفت، صداوسیما و دانشگاه آزاد هنوز از بستر نسخه نویسی کاغذی استفاده میکنند که براساس قانون باید اینها نیز به سمت و سوی استفاده از نسخه نویسی الکترونیکی حرکت کنند.
این کارشناس اقتصاد حوزه سلامت ادامه داد: طبیعتا پروژه نسخه نویسی الکترونیک در ابتدای امر دارای مشکلاتی است، ممکن است دچار قطعی شود و ارتباط بین سامانهها ایجاد نشود. اینها قابل حل است و در هر پروژه ای از دولت الکترونیک وجود خواهد داشت اما حل میشود.
وی اضافه کرد: موضوع امضای الکترونیک نیز موضوع مهمی است. این امضاء برای تمامی پزشکان صادر نشده است اما براساس ادعای سازمان نظام پزشکی 50 هزار امضاء برای پزشکان صادر شده و می توانند از آن استفاده کنند. از آنجایی که برای همه پزشکان صادر نشده به این موضوع نیازی نیست. فعلا میتوانیم از مکانیزیم دو هویتی استفاده کنیم.
اصلانی فر، بیان کرد: مسأله بعدی از جنس مشکلات است اما جدی نیست، بیمهها پرتالهای گوناگونی برای بیماران دارند، داروخانهها باید چندین پرتال را داشته باشند و میتواند تجمیع شود و تمامی بیمهها درگاه مشترکی را برای بیماران داشته باشند که پزشک و داروخانه و آنها با وب سایتهای مختلف وارد نشوند. اما اگر هم ایجاد نشود موجب توقف و خلل نمیشود بلکه کار دشوار می شود.
انتهای پیام /
*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید پدرام اصلانیفر کارشناس سیاست گذاری و اقتصاد حوزه سلامت نسخهنویسی الکترونیک امضای الکترونیک بیمه سلامت تأمین اجتماعی خبرگزاری فارس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است