شنبه 3 آذر 1403

لشکرکشی آلمان به مرز لیتوانی با روسیه / ماجرا چیست؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
لشکرکشی آلمان به مرز لیتوانی با روسیه / ماجرا چیست؟

اقتصادنیوز: بر اساس اعلام وزرای دفاع آلمان و لیتوانی، یک لشگر نظامی دائمی آلمانی متشکل از حدود 4800 سرباز در سال 2027 در نزدیکی مرز روسیه آماده برای رزم خواهد بود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان و همتای لیتوانیایی او دوشنبه در شهر ویلنیوس توافقی با موضوع اولین استقرار دائمی سربازان آلمانی در یک کشور خارجی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون را امضا کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بوریس پیستوریوس این توافق را با آنچه توافقی «تاریخی» برای استقرار نیروهای ائتلاف در آلمان غربی در زمان جنگ سرد با ماموریت دفاع از اروپای غربی در صورت حمله شوروی خواند، مقایسه کرد.

خبر مرتبط امضای یک توافقنامه تاریخی بین آلمان و لیتوانی

اقتصادنیوز: آلمان و لیتوانی توافق کردند که حضور نظامی نظامیان آلمانی در لیتوانی تا سال 2027 تمدید شود.

پیستوریوس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای لیتوانیایی خود که کشورش با روسیه و بلاروس هم مرز است، اظهار کرد: «جناح شرقی ناتو حالا در لبه مرز شرقی قرار گرفته و این وظیفه آلمان است که از آن محافظت کند.»

ناتو از زمان حمله فوریه 2022 روسیه به اوکراین قول تقویت حضورش در مرز شرقی ائتلاف را داده است.

خبر مرتبط آلمان و انگلیس در مواجهه با جنگ غزه تغییر موضع‌می دهند؟

اقتصادنیوز: امروز ساندی‌تایمز مقاله مهمی درباره جنگ غزه منتشر کرد.

پیستوریوس اظهار کرد، اکثریت واحدهای این لشگر در سال‌های 2025-2026 به لیتوانی وارد می‌شوند و اعضا و خانواده آنها از «شرایطی جذاب» شامل مهدکودک‌ها، مدارس با زبان آلمانی، مسکن و دسترسی به پروازها برخوردار خواهند شد.

او اضافه کرد: «سرعت این پروژه به وضوح نشان می‌دهد که برلین واقعیت امنیتی جدید را درک کرده است.»

آلمان در حال حاضر رهبر یک گروه رزمی چند ملیتی ناتو در لیتوانی متشکل از حدود 1000 سرباز است و این واحد در لشگر مذکور ادغام خواهد شد.

لائوریناس کاسیوناس، رئیس کمیته دفاع و امنیتی پارلمان لیتوانی اظهار کرد، کشورش حدود 0.3 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در سال‌های آینده صرف ساخت مسکن، تاسیسات آموزش و تمرین و زیرساخت‌های دیگر برای سربازان آلمانی کرده و احتمالا برای تامین این هزینه بالاجبار مالیات اخذ خواهد کرد.

لیتوانی که 2.7 میلیون نفر جمعیت دارد، زمانی تحت حاکمیت مسکو بود اما اکنون عضو ناتو و اتحادیه اروپا بوده و از 16000 سرباز وظیفه و حرفه‌ای در نیروهای زمینی، هوایی و دریایی خود برخوردار است.

آرویداس آنوسائوسکاس، وزیر دفاع لیتوانی اظهار کرد: «ما علاوه بر سناریوهای خوب باید انتظار بدترین سناریوها را داشته باشیم. بنابراین ما باید آماده باشیم. روسیه تهدید اصلی علیه ما و ناتو باقی مانده است.»

آلمان در ماه ژوئن پیش از اجلاس ناتو در ویلنیوس قول استقرار دائمی این لشگر نظامی در لیتوانی را داد اما حالا برنامه زمانی آن را اعلام کرده است.

همچنین بخوانید
لشکرکشی آلمان به مرز لیتوانی با روسیه / ماجرا چیست؟ 2
لشکرکشی آلمان به مرز لیتوانی با روسیه / ماجرا چیست؟ 3