لطیفی: زنگ خطر برای قلعه نویی و تیم ملی به صدا در آمد
علی لطیفی بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره برد ایران برابر تیم قرقیزستان در مسابقات انتخابی جام جهانی 2026 اظهار کرد: تصورم این است که شرایط به مراتب باید بهتر از این باشد. ما تیم بهتری نسبت به قرقیزستان بودیم، اما توقعات از فوتبال ایران با این نفرات بالاتر از این است. قلعه نویی و همکارانش به درستی میگویند فوتبال آسیا پیشرفت کرده است و این حرف را میپذیریم، اما ما رشدی نداشتیم.
او افزود: من شنیدم که علیه قلعه نویی هم شعارهایی داده شد و این نشان دهنده این است که هواداران از نوع فوتبالی که توسط بازیکنان تیم ملی ارائه شد، ناراضی هستند. اگر تیم ملی ما برابر تیمهای ژاپن و کره جنوبی هم قرار بگیرد، بازی به لحاظ تاکنیکی جذابیتهایی باید داشته باشد که هوادار خوشش بیاید و لذت ببرد. من فکر میکنم هوادار راضی نیست و رضایت ندارد.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال گفت: در دوران گذشته فضای مجازی نبود و تلویزیون فوتبالها را پخش نمیکرد و فوتبالیستهای ما قویتر از الان بودند، اما توقعات مردم به دلیل اینکه فوتبال روز دنیا را نمیدیدند پایینتر بود. علی رغم اینکه بازیکنان بزرگی در تیممان داشتیم. در بازی اول علیه قلعه نویی شعار داده شد باید به این موضوع اشاره میکردم.
لطیفی بیان کرد: ما کارهای ترکیبی را در بازی با قرقیزستان کم دیدیم. با توجه به اینکه یکی، 2 اشتباه مهلک را در این بازی داشتیم و یکی مربوط به زمانی بود که علیرضا بیرانوند به جلو آمده بود و بازیکن قرقیزستان با دید خوب خود از زمین خودشان توپ را به سمت دروازه ایران فرستاد، اما بیرانوند با جاگیری خوب خود توپ را دفع کرد. ما فشار چندانی در خط دفاعی خود از سوی حریف نداشتیم که بخواهیم کاملا در مورد خط دفاعی مان صحبت کنیم. متاسفانه در فاز هجومی هم موفقیتی نداشتیم. به نظرم چند موقعیت گلزنی هم داشتیم، اما کارهای ترکیبی در خط حمله به خوبی صورت نگرفت. مهدی طارمی روی ریباند گل زد و او با هوش و خلاقیت خود توانست در موقعیت گلزنی قرار بگیرد و ضربه اش هم میتوانست گل نشود و حتی گلش آفساید باشد.
پیشکسوت فوتبال گفت: ما به هر طریق ممکن به جام جهانی میرویم و برعکس صحبت طارمی که بیان کرده که ما در گذشته به زور به جام جهانی میرفتیم. این حرف درست است که در دهه 70 میلادی یک تیم آسیایی به جام جهانی میرفت و در دهه 80 میلادی 2 تیم آسیایی جواز حضور در جام جهانی به دست میآورد، اما اکنون 8 تیم از آسیا به جام جهانی میروند. نگاه کاپیتان تیم ملی این باشد که ما در گذشته به سختی به جام جهانی میرفتیم، اما اکنون نیز کارمان سخت است، پس این موضوع نشان میدهد که افق دید طارمی پایین است. به هر حال اکنون همه تیمها صعود میکنند و مهم دور بعد جام جهانی است.
لطیفی درباره اینکه تیم قرقیزستان هم در بازی با ایران خوب بازی کرد و تصور چنین بازی از این تیم را داشت، گفت: بله، تیمهایی در آسیا رشد کردند که در گذشته زنگ تفریح بودند. مشکل اساسی این است که فوتبال ما رشد نمیکند. فوتبال ما در دهههای 60 و 70 و 80 رشد خوبی داشته است، اما بعد از آن ما درجا زدیم. درست است که ما چند بازیکن به فوتبال اروپا معرفی کردیم. تیم قرقیزستان به لحاظ خلاقیت فردی سطحش به مراتب پایینتر از فوتبالیستهای ما بوده و هست و ما بازیکنانی به مراتب بالاتر داریم. البته بازیکنان قرقیزستان از لحاظ تاکنیکی و درکی که از فوتبال دارند نسبت به بازیکنان ما بهتر بودند. بازی قطر و امارات سراسر تکنیکی بود و از این فوتبال لذت بردیم، اما ما عقب هستیم.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال تصریح کرد: اگر تیم قلعه نویی بخواهد به این شکل جلو برود به مشکل برمی خورد. اگر قلعه نویی میخواهد در فوتبال ایران نام بزرگی از او برجای بماند باید ضعفهای تیمش را ببیند. اگر با این وضعیت بخواهیم به جام جهانی برویم با این بازی که جلوی قرقیزستان کردیم زنگ خطری برای قلعه نویی خواهد بود. وقتی هواداران در بازی اول میآیند و سرمربی تیم ملی را هو میکنند، زنگ خطر برای فوتبال ما و قلعه نویی به صدا در آمد. باید ببینیم که چرا این اتفاق میافتد.
او درباره اینکه مهدی طارمی بیان کرده که چمن نامناسب فولاد شهر و شرایط آب و هوایی در روند بازی ما تاثیرگذار بودند، گفت: اگر صادقانه بگوییم همین زمین و چمن باعث شد که بازی را ببریم و گلر قرقیزستان داشت توپ را جمع میکرد که ناهمواری زمین باعث شد که توپ به سینه اش بخورد و به طارمی رسید و آن هم گل برتری ایران را زد. برای تیمهایی مثل قرقیزستان و کشورهای عربی، بازی کردن در این زمین برای آنها سخت است، اما بازیکنان ما به این زمین عادت دارند. من در مورد تاثیر زمین در بازی تیم ملی با نظر طارمی مخالف هستم، اما هوای اصفهان سنگین است و بالاتر از سطح دریا است و در این زمینه میتوانیم حق را به طارمی بدهیم. البته بازیکنان تیم ملی چند روز قبل از بازی به اصفهان رفتند و شرایط بدنی شان با زمین مسابقه هماهنگ شده است. به نظرم این حرفها بهانه است.
لطیفی بیان کرد: با توجه به شرایطی که اتفاق رخ داده، طارمی به عنوان کاپیتان تیم مدیریت کرده است. به هر حال هواداران و کارشناسان فوتبال از نحوه بازی تیم ملی راضی نیستند و امیدوارم قلعه نویی یک بازنگری داشته باشد. به نظرم قلعه نویی مربی توانمندی هست و میتواند بر این شرایط غالب شود به شرطی که تحول تاکنیکی در تیمش ایجاد کند، چون بازیکنان خلاق داریم که بتوانند به تیم ملی کمک کنند.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال درباره اینکه بازی بعدی تیم ملی برابر تیم ملی امارات را چطور ارزیابی میکند، گفت: اماراتیها برنامه ریزی دارند. تا جایی که من شنیدم کشور امارات 5 بازیکن خارجی آورده که پاسپورت اماراتی به آنها داده است. بازی اش با قطر قهرمان آسیا در دوحه را دیدم و به شدت تیم خطرناکی است. معضلی که ما داریم، اماراتیها ندارند و از خط دفاع بازیسازی میکنند و از خط هافبک به فوروارد این بازیسازی را ادامه میدهند و کاملا خونسرد بازی میکنند. اصولا ذات فوتبال عربها خونسردی شان است و برای گلزنی عجول نیستند. اگر قرار باشد با تیم امارات بازی کنیم خیلی نباید هول باشیم و حتی اگر بلافاصله گل هم خوردیم نباید عجله کنیم. بنتو سرمربی پرتغال بود و بعد به کره جنوبی آمد و چند سال در آنجا سرمربی بود و نتایج خوب گرفت، اما این مربی نتایجش با تیم امارات در جام ملتهای آسیا خوب نبود، اما رگههای پیشرفت را در این تیم دیدیم، چون بنتو کارش را بلد است.
او خاطر نشان کرد: ما تیمی از امارات بعد از گذشت چند ماه از بازیهای جام ملتهای آسیا دیدیم که انگار پوست انداخته بود. من فکر میکنم در آن نقاطی که اماراتیها قوی هستند، اما ما ضعف داریم و باید حواسمان جمع باشد. ساختار دفاعی تیم ملی ما مشکل دارد و با هر تیمی بازی کردیم از روزی که قلعه نویی هدایت تیم ملی را برعهده گرفته است، او سعی کرده که تا حد زیادی تغییر رویه بدهد و هجومیتر از زمان کی روش باشد، اما آن بالانس ایجاد نشده است. ما با هر تیمی بازی کردیم موقعیت گلزنی دادیم به ویژه 2 دفاع مرکزی مان که در عمق دفاع مشکل دارند. اماراتیها هم بازیکنان خوبی دارند که در خط حمله فوق العاده هستند و تساوی یک بر یک را به برد تبدیل کردند و در خانه قطر به پیروزی رسیدند.
خبرنگار: مریم طایفه