لکههای سفید روی پوست نشانه چیست؟
لکههای سفید روی پوست کودکان میتوانند به دلایل مختلفی ظاهر شوند و هرکدام ممکن است نشانه یک وضعیت خاص باشد. لکههای سفید روی پوست کودکان میتوانند به دلایل مختلفی ظاهر شوند و هرکدام ممکن است نشانه یک وضعیت خاص باشد. به گزارش عرشه آنلاین: کودکان خردسال ممکن است مستعد ابتلا به اختلالات پوستی باشند. علل شایع لکه های سفید روی پوست کودکان پیتریازیس آلبا و ویتیلیگو است.
لکههای سفید روی پوست کودکان میتوانند به دلایل مختلفی ظاهر شوند و هرکدام ممکن است نشانه یک وضعیت خاص باشد.
به گزارش عرشه آنلاین: کودکان خردسال ممکن است مستعد ابتلا به اختلالات پوستی باشند. علل شایع لکه های سفید روی پوست کودکان پیتریازیس آلبا و ویتیلیگو است.
نکاتی از لکه های سفید روی پوست کودکان وجود دارد که باید بدانید:
انواع لکه های سفید روی پوست کودکان
در زیر انواع رایج لکههای سفید روی پوست کودکان و دلایل احتمالی آنها دستهبندی شده است:
1. پیتیریازیس آلبا (Pityriasis Alba):
توضیح: پیتریازیس آلبا نوعی درماتیت (التهاب پوست) خفیف است و مشخصه این عارضه لکه های صاف و بیضی شکل، با رنگ دانه های کم (که باعث سفیدی آن ناحیه می شود) روی صورت، بازوها و بالاتنه و مرزهای این تکه ها نامشخص است. پیتریازیس آلبا در کودکان بین سه تا 16 سال رخ می دهد و تا 30 درصد از کودکان ممکن است در دوران کودکی خود به این بیماری مبتلا شوند. لکه ها خارش ندارند و پیتریازیس آلبا اغلب با یک عفونت قارچی اشتباه گرفته می شود، اما یک بیماری بی ضرر است و با قرار گرفتن در معرض نور خورشید مشخص تر می شود. این بیماری می تواند ماه ها تا سال ها طول بکشد تا خود به خود بهبود پیدا کند. گاهی اوقات، کرم های استروئیدی ممکن است برای کنترل شرایط کمک کننده باشند. برای کنترل این شرایط، اجتناب از خوددرمانی، کرم های ضد قارچ و شستشوی بیش از حد پوست با صابون ضروری است.
علت: علت دقیق آن ناشناخته است، اما با خشکی پوست، اگزما و قرار گرفتن در معرض نور خورشید مرتبط است.
درمان: معمولاً نیاز به درمان خاصی ندارد و با استفاده از مرطوبکنندهها و کرمهای استروئیدی ملایم کنترل میشود.
پتریزیاس
2. ویتیلیگو (Vitiligo):
توضیح: ویتیلیگو یک بیماری خودایمنی است که باعث از بین رفتن سلولهای رنگدانهساز پوست (ملانوسیتها) میشود. در نتیجه، لکههای سفید و غیرپیگمانته روی پوست ظاهر میشود.
علت: این بیماری به دلیل عوامل ژنتیکی و خودایمنی ایجاد میشود. معمولاً در هر سنی ممکن است ظاهر شود، اما در کودکان نیز دیده میشود.
درمان: ویتیلیگو به درمانهای خاص مانند کرمهای استروئیدی، داروهای ایمونومدولاتور و درمانهای نوری نیاز دارد، هرچند درمان قطعی برای آن وجود ندارد.
ویتیلیگو
3. مایکوزیس (عفونت قارچی یا تینهآ ورسیکالر - Tinea Versicolor):
توضیح: به گزارش سلامت نیوز به نقل از مام جانکشن، عفونت قارچی سطحی پوست که با لکههای سفید یا قهوهای روشن همراه است. این لکهها معمولاً روی سینه، پشت، گردن و بازوها ظاهر میشوند.
علت: قارچهایی که بهطور طبیعی روی پوست زندگی میکنند ممکن است در اثر عواملی مانند رطوبت، عرق کردن و تغییرات هورمونی تکثیر بیش از حد داشته باشند و باعث این عفونت شوند.
درمان: از کرمهای ضدقارچ یا شامپوهای ضدقارچ موضعی استفاده میشود.
کچلی پوست
4. لکههای آفتابی (Hypopigmentation due to Sun Exposure):
توضیح: قرار گرفتن در معرض بیش از حد نور خورشید ممکن است باعث ایجاد لکههای سفید روی پوست کودکان شود. این لکهها معمولاً روی پوستهایی که بیشتر در معرض آفتاب هستند (مانند صورت، گردن، دستها) دیده میشود.
علت: آسیب به ملانوسیتها به دلیل اشعه ماوراءبنفش خورشید.
درمان: استفاده از کرمهای ضدآفتاب و اجتناب از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید میتواند به جلوگیری از این لکهها کمک کند.
لکههای آفتابی
5. هیپوپیگمانتاسیون پس از التهاب (Post-Inflammatory Hypopigmentation):
توضیح: این نوع لکههای سفید ممکن است پس از التهاب یا آسیب پوستی (مانند سوختگی، زخم، عفونت یا اگزما) ایجاد شوند.
علت: کاهش موقت تولید ملانین در منطقهای که التهاب یا آسیب دیده است.
درمان: معمولاً با گذشت زمان پوست به رنگ طبیعی خود باز میگردد، اما میتوان از مرطوبکنندهها و کرمهای استروئیدی استفاده کرد.
هیپوپیگمانتاسیون پس از التهاب
6. لکههای مادرزادی (Nevus Depigmentosus):
توضیح: این لکههای سفید از زمان تولد وجود دارند و به دلیل کاهش تعداد ملانوسیتها در یک منطقه خاص از پوست ایجاد میشوند.
علت: این وضعیت یک نوع ناهنجاری در توزیع ملانوسیتها است.
درمان: درمان خاصی برای این لکهها وجود ندارد و معمولاً به مرور زمان تغییر نمیکنند.
لکههای مادرزادی
7. آلبینیسم (Albinism):
توضیح: آلبینیسم یک اختلال ژنتیکی است که باعث میشود ملانین (رنگدانه) در پوست، مو و چشم تولید نشود. کودکان مبتلا به آلبینیسم دارای پوست بسیار سفید و موی روشن هستند.
علت: اختلالات ژنتیکی که تولید ملانین را مهار میکنند.
درمان: هیچ درمانی برای آلبینیسم وجود ندارد، اما محافظت از پوست در برابر آفتاب بسیار مهم است.
زالی
8. اگزما (Atopic Dermatitis) و لکههای سفید مرتبط با آن:
توضیح: در برخی کودکان با اگزما، ممکن است بعد از بهبود التهاب، لکههای سفید روی پوست باقی بماند.
علت: این لکهها به دلیل آسیب به پوست در اثر خشکی و التهاب مرتبط با اگزما ظاهر میشوند.
درمان: استفاده از مرطوبکنندهها و درمانهای ضدالتهابی میتواند به بهبود کمک کند.
اگزما
9. لکههای ناشی از کمبود ویتامینها (Nutritional Deficiencies):
توضیح: کمبود ویتامینها و مواد معدنی، به ویژه ویتامین D، ویتامین B12 و کلسیم، ممکن است باعث ایجاد لکههای سفید روی پوست کودکان شود.
علت: عدم مصرف کافی مواد مغذی که به عملکرد طبیعی سلولهای پوستی کمک میکنند.
درمان: تغییر رژیم غذایی و مصرف مکملهای ویتامینی ممکن است به بهبود این لکهها کمک کند.
لکههای ناشی از کمبود ویتامینها
لکه های کمرنگ در صورت کودکان و اگزمای سفید
دکتر محمد رضوانی گفت: لکه های پوستی ممکن است کمرنگ باشند و یا ممکن است فاقد رنگدانه های پوستی باشند. برخی در نتیجه خشکی روی پوست بروز می کنند و پوسته هایی در محل تشکیل می شود که زمانی که به بقیه پوست نور آفتاب می خورد تیره تر می شوند و آن نواحی دچار اگزمای سفید کمرنگ تر می شود. زمانی که کودک را به نزد ما می آورند مشخص می شود که لکه های پوستی فاقد رنگدانه نیستند بلکه دچار کمرنگی هستند که به آن اگزمای سفید گویند که برای این بیماران کرم مرطوب کننده تجویز می کنیم و مشکل کودک برطرف می شود.
وی در ادامه گفت: برخی از لکه های پوستی فاقد رنگدانه هستند که همان بیماری ویتیلیگو و یا لک و پیس است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به سلول های رنگدانه ساز بدن حمله می کند و باعث مرگ این سلول ها می شود. دور دهان یکی از شایع ترین محل های بروز لک و پیس در بدن می باشد. بیماری لک و پیس در دو نقطه از بدن بیشتر ظاهر می شوند یکی در اطراف سوراخ های بدن مثل دور چشم، دور دهان یا دور مقعد یا دور نوک پستان. از دیگر محل هایی که لک و پیش بیشتر بروز می کند بر روی برجستگی های استخوان است مثل آرنج و دست و مانند آن.
این متخصص بیماری های پوست و مو با بیان اینکه لک و پیس بیشتر در دو دهه اول زندگی رخ می دهد و 50 درصد کیس های لک و پیس کودکان هستند، گفت:«این بیماری زمینه خانوادگی دارد اما بیماری ای نیست که از طریق یک ژن به ارث برسد و ارثی نیست اما استعداد فامیلی در بروز آن دخیل است و حدود 70 درصد موارد مبتلایان در آنها زمینه بیماری های خودایمنی مثل دیابت، ریزش موی سکه ای، رماتیسم مفصلی وجود دارند.»
دکتر رضوانی با تاکید بر اینکه بیماری لک و پیس درمان پذیر است و نگاهمان به این بیماری این نیست که این بیماری غیرقابل درمان است، گفت:«لک و پیس سه مرحله درمانی دارد. درمان های طبی از طریق داروها، درمان های تابشی که از نوردرمانی و لیزر اگزایمر و سلول درمانی که در موسسه رویان انجام می شود.
بسیاری از بیماران با این سه روش درمانی، درمان می شوند و حتی ما در مواردی بهبود خود به خودی بیمار را شاهد هستیم که بیماری وی پسرفت می کند و 20 درصد بیماران بدون هیچگونه درمانی، بهبود پیدا می کنند.»
وی افزود:«عده ای اندکی از بیماران مبتلا به لک و پیس هستند که با این سه نوع درمان، درمان نمی شوند ولی با این روش ها بیماری آنها پیشرفت نمی کند و عده ای بسیار کمی هم هستند که بیماری آنها با این سه درمان، بهبود نیافته و حتی بیماری آنها پیشرفت نیز می کند.»
جمعبندی
لکههای سفید روی پوست کودکان ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشند، از مشکلات پوستی شایع مانند پیتیریازیس آلبا تا شرایط ژنتیکی نادرتر مانند ویتیلیگو یا آلبینیسم. تشخیص صحیح این لکهها توسط پزشک متخصص پوست اهمیت زیادی دارد تا بتوان بهترین روش درمان یا مدیریت را اتخاذ کرد.
منبع: سلامت نیوز --> هم اکنون دیگران می خوانند-
تقویم نجومی امروز شنبه 7 مهر 1403 / تقویم همسران امروز
-
فال حافظ امروز | فال حافظ آنلاین با معنی شنبه 7 مهر 1403
-
حمله شدید و سنگین اسراییل به بیروت برای ترور سید حسن نصرالله + تصاویر
-
فال قهوه امروز شنبه 7 مهر1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
فال شمع امروز شنبه 7 مهر 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
قیمت گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
سریال طوبی چند قسمت است؟ + زمان و ساعت پخش