"لیلهالقدر" شب توبه و توسل است
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه باید فرصتها را قدر بدانیم، گفت: شب قدر، شب توبه و استغفار و همچنین شب دعا و مناجات است، در این شبهای والا، نماز بخوانیم، دعا کنیم و به درگاه الهی تضرع و توسل بجوییم.
آیتالله محمدتقی پورمحمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فضایل شبهای قدر، اظهار کرد: اهل معنا، شروع سال خود را با شب قدر تنظیم میکنند و بر این اساس ماه مبارک را شروع سال جدید برای خود میدانند؛ امام صادق (ع) نیز در روایتی فرمود: شب قدر، اول سال است؛ در آن شب آنچه از این سال تا سال آینده خواهد شد، نوشته میشود.
وی با بیان اینکه پیشوایان دینی اهمیت بسیاری به شب قدر میدادند، گفت: در روایتی از حضرت علی «ع» آمده که رسول خدا «ص» در دهه آخر از ماه رمضان رختخواب خویش را جمع میکردند و همیشه اهل و عیال را در شب بیست و سوم بیدار نگه میداشتند تا از درک شب قدر و درک شب زنده داری محروم نشوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: سید ابن طاووس نیز نقل میکند حضرت فاطمه (س) نمیگذاشت کسی از اهل خانه در شبهای قدر به خواب رود به آنان غذای کم میداد و از روز قبل برای احیای شب قدر آماده میشد و میفرمود: محروم کسی است که از برکات این شب محروم باشد.
وی با شرح روایتی دیگر اظهار کرد: روایت شده که زراره از امام باقر (ع) در مورد شب قدر پرسید و امام باقر (ع) در جواب فرمود: «هی احدی و عشرین او ثلاث و عشرین؛ شب بیست و یک و یا بیست و سه». امام صادق (ع) نیز در این رابطه فرموده است: تقدیر و اندازه گیری در شب نوزدهم و ابرام و محکم شدن در شب بیست و یکم و امضای آن در شب بیست و سوم است.
آیتالله پورمحمدی با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) نیز گفت: در شب قدر، هر امری از امور بندگان تا شب قدر سال آینده معین میشود، از خیر و شر، طاعت و معصیت، ولادت و مرگ و روزی موجودات و هرآنچه در آن سال مقدر شده حتمی است.
وی با بیان تاکید بر اینکه باید قدر و منزلت این شبها را بدانیم، گفت: شبهای قدر همگی بامنزلت هستند، اما طبق روایات شب قدر در شب 23 ماه مبارک رمضان قویتر است و باید توجهات ویژهای داشته باشیم.
امام جمعه مراغه با بیان اینکه لیلهالقدر، شب نزول قرآن و ملاک است، اظهار کرد: در این شبهای بامنزلت برای ظهور منجی عالم بشریت، برآورده شدن حاجات و برطرف شدن بلای کرونا هم دعا کنیم تا خداوند متعال صحت، آرامش و آسایش را نصیب جامعه کند.
انتهای پیام