چهارشنبه 7 آذر 1403

«مات»؛ مستندی که زیبایی‌های چابهار را همراه خود دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
«مات»؛ مستندی که زیبایی‌های چابهار را همراه خود دارد

تهران - ایرنا - کارگردان فیلم مستند «مات»، گفت: این مستند درباره خانمی نابیناست که در حوزه زیست‌محیطی فعال و ساکن چابهار است؛ در این فیلم ضمن روایت قصه سوژه از جذابیت چابهار برای روایت بهره گرفته‌ام.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، فیلم مستند مات اولین فیلم نسیم سهیلی در مقام مستندساز است که در پانزدهمین جشنواره سینمای مستند، سینما حقیقت حضور دارد.

سهیلی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا و در توضیح محتوا و چرایی ساخت این فیلم بیان کرد: مات درباره خانمی نابیناست که در حوزه زیست محیطی فعال و ساکن چابهار هستند؛ چون به شخصه دغدغه محیط زیست دارم ابتدا موضوع برایم جذاب بود و سپس با شخصیت خانم دکتر سیما رئیسی آشنا شدم. بر این اساس ابتدا بحث محیط زیست و سپس شخصیت ایشان برایم جذاب بود چراکه شاعرانگی خاصی داشتند و این موضوع دست به دست هم داد و دلیلی شد که من به سمت ساخت این فیلم بروم.

وی ادامه داد: بر این اساس در رویکرد ساخت این فیلم تلاش کردم تا هر دو قسمت را پوشش بدهم؛ یعنی هم بر موضوع تمرکز داشته باشم و هم بر شخصیت ایشان.

این کارگردان در توضیح علت جذابیت شخصیت اصلی فیلم خود گفت: خانم رئیسی از 18 سالگی نابینا شده اند و پس از دوره ای که دچار رخوت شده و کاری انجام نداده، بلند شده و روی پای خودش ایستاده است؛ درس خوانده و تا دکترای علوم سیاسی دانشگاه تهران رفته است.

به علاوه فعالیت های دیگر هم داشته و در حوزه معلولان فعال بوده و سازمانی را تشکیل داده است که به آموزش معلولان می پردازد و در حوزه زنان و محیط زیست هم فعال بوده و اساسا شخصیت فعالی است و در حوزه محیط زیست با فرهنگ غلط زباله ریختن و تفکیک نکردن را از خانه خود شروع کرده و به آموزش و فرهنگسازی پرداخته است.

سهیلی با اشاره به نشان دادن زیبایی های بصری چابهار در این مستند تصریح کرد: در این فیلم از جذابیت چابهار برای روایت بهره گرفته ام و این دید را که می گویند نگاه توریستی در مستند وجود نداشته باشید را کنار گذاشته ام چرا که احساس کردم وقتی در جای زیبایی هستی چرا آن را به تصویر نکشی؟

وی ادامه داد: شخصیت اصلی فیلم من چون عاشق طبیعت است قبل از هرکاری به سراغ طبیعت می رود و با آن صحبت می کند؛ با طبیعت و جنگل و دریا صحبت می کند و من تصمیم گرفتم که این زیبایی را نشان دهم. در حقیقت خانم رئیسی وقتی به دریا می رفت، آنجا لوکیشن زیبایی بود و با خودم می گفتم چرا نباید آن را به تصویر می کشیدم.

این مستندساز در توضیح این که سختی کار در شهرستانی مانند چابهار چگونه بوده است، اظهار داشت: کار در شهرستان ها همواره سخت است اما چون سوژه را دوست داشتم این کار را انجام دادم.

در حقیقت در هر شهری و هر شهرستانی _مانند شهر خودم مشهد - موضوع برای کار و تمرکز زیاد است اما من همواره برای تولید اثر باید همدلی و همراهی با سوژه و داستان داشته باشم و بتوانم ارتباط بگیرم در غیر این صورت ساخت فیلم برایم ممکن نیست.

سهیلی در انتها با اشاره به سختی تاکید بودجه در تولید و ساخت فیلم مستند یادآور شد: در تولید و ساخت مستندها پیدا کردن حمایت کننده مالی کاری بسیار دشوار است؛ برای تولید این اثر در پویشی به نام «ماکا» که در سیستان و بلوچستان انجام شد، شرکت کردم و طرح فرستادم و به طرح هایی که پذیرفته شد بودجه محدودی تخصیص یافت که در ترکیب با هزینه شخصی برای ساخت این مستند به کار گرفتم.

پانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از 18 آذر کار خود را آغاز کرد و تا 25 آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم ادامه خواهد داشت.

*س_برچسب‌ها_س*
«مات»؛ مستندی که زیبایی‌های چابهار را همراه خود دارد 2