ماجرای تعطیلات زمستانی مدارس بعد از این همه تعطیلات!
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، این روزها، مدارس کشور به دلایل مختلف تعطیل است؛ گاهی آلودگی هوا، گاهی بارش برف و برودت هوا و گاهی هم به خاطر مدیریت بهینه مصرف گاز.
در سال تحصیلی 14021401، محاسبه تعدادهای روزهای تعطیل رسمی به انضمام پنجشنبهها، حاکی از این است که دانشآموزان 91 روز تعطیل هستند و 150 روز در سال تحصیلی جاری درس میخوانند که البته همین میزان هم با تعطیلات غیرمترقبه که در بالا به برخی از آنها اشاره شد، کم میشود به عنوان مثال در این مدت، دانشآموزان تهرانی 23 روز تعطیل غیرمترقبه بودند.
این تعطیلات در حالیست که بر اساس برنامه درسی ملی، زمان آموزش هر پایه تحصیلی در دوره ابتدایی 925 ساعت، در دوره متوسطه اول، 1110 ساعت و در دوره متوسطه دوم شاخه نظری 1295 ساعت و شاخه فنی و حرفهای و کاردانش 1480 ساعت خواهد بود.
* تعطیلات در راه است!
در شرایطی که مدارس به دلیل تعطیلات غیرمترقبه مدام به تعطیلات فیزیکی میرود، در برخی از شبکههای اجتماعی، شایعاتی منتشر میشود مبنی بر اینکه قرار است دانشآموزان یک هفته به تعطیلات زمستانی بروند. البته برخی هم با طرح این موضوع که تعطیلات غیرمترقبه در زمستان زیاد است، بحثهایی را مطرح میکنند مبنی بر اینکه وزارت آموزش و پرورش به تعطیلی زمستانی بیندیشد و در مقابل آن، تعطیلات تابستانی کاهش پیدا کند.
پدر یک دانشآموز پایه پنجم دبستان که البته کارشناس ارشد فیزیک هم هست، به خبرنگار فارس میگوید: اگر تعطیلات زمستانی ایجاد شود به نفع هم مردم و هم آموزش و پرورش شود چرا که در این صورت، برای این تعطیلات برنامهریزی میشود و خانوادهها میتوانند از این زمان به نحو احسن استفاده کنند.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر، مدارس یک روز، یک روز یا دو روز، دو روز، غیرحضوری میشود و این غیرحضوری شدن، نه تنها جای آموزش حضوری را نمیگیرد بلکه موجب کاهش کیفیت آموزش و افت تحصیلی میشود؛ به جای این کار میتوان برنامهریزی کرد تا یک یا دو هفته در زمستان که هوا خیلی سرد است یا آلودگی زیاد است، دانشآموزان به تعطیلات زمستانی بروند و در عوض، این زمان از تابستان کم شود.
* طرح تعطیلات زمستانی به کجا رسید؟
طرح تعطیلات زمستانی توسط مسؤولان وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان حفاظت محیط زیست با هدف توسعه و رونق گردشگری در فصل زمستان و کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها در شهریور سال 1397 مطرح شد و پیشبینی شد مدارس پنج روز تعطیل باشند که با احتساب دو پنجشنبه و دو جمعه این تعطیلات به 9 روز میرسید.
در آذر همان سال سید محمد بطحایی وزیر وقت آموزش و پرورش درباره تعطیلات زمستانی گفت: «یک نظر این است که تعطیلات زمستانی نیاز به مصوبه مجلس دارد و نظر دیگر این است که توسط شوراهای آموزش و پروش استان بررسی شود؛ نگرانیم که ناهماهنگیهایی بین استانها به وجود آید. برای همین گفتهام که امسال این موضوع منتفی است و برای امسال اتفاق نخواهد افتاد».
البته طرح تعطیلی زمستانی برای سال بعد هم مطرح نشد و عملا این موضوع منتفی شد.
* باز هم پیشنهاد تعطیلات زمستانی
حالا و در این روزها، برخی افراد موضوع تعطیلات زمستانی را مطرح کردند؛ در سامانه فارس من خبرگزاری فارس نیز پویشی با عنوان «پیشنهاد تعطیلات زمستانی و تحصیل در نیمی از تابستان» مطرح شده است.
مخاطبان فارس در این پویش عنوان کردند: «باتوجه به تکرار آلودگی هوا در پاییز و زمستان، یک ماه در زمستان تعطیلات بین ترم باشد و از تابستان برای شروع سال تحصیلی اقدام شود».
* در آییننامههای آموزشی چیزی تحت عنوان تعطیلات زمستانی نداریم
وزیر آموزش و پرورش در خصوص تعطیلات غیرمترقبه میگوید: «تعطیلات بدون برنامه به آموزش و پرورش کشور ضربه میزند و باید تعطیلات را ساماندهی و برنامهریزی کرد» و به عبارتی میتوان اینگونه از جمله برداشت که آموزش و پرورش هم معتقد به ساماندهی تعطیلات است و اینگونه تعطیلی پی در پی موج نگرانی را به وجود آورده است.
محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهار کرد: در آییننامههای آموزشی چیزی تحت عنوان تعطیلات زمستانی نداریم.
به گزارش فارس، به نظر میرسد که آموزش و پرورش در دولت و در جلسات وزارت کشور و شورای آموزش و پرورش استانها باید برای ساماندهی تعطیلات تدبیری کند؛ در غیر این صورت اینگونه تعطیلات غیرمترقبه به دانشآموزان آسیب میزند.