شنبه 3 آذر 1403

ماجرای «حساب شخصی» در استقلال چیست؟/ «انضباط مالی» فقط برای فتح‌الله‌زاده و کریمی بود؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
ماجرای «حساب شخصی» در استقلال چیست؟/ «انضباط مالی» فقط برای فتح‌الله‌زاده و کریمی بود؟

یکی از سوالات مهم رئیس سازمان خصوصی‌سازی در جلسه اخیر هیئت نظارت از مدیران باشگاه درباره چرایی واریز پول‌های استقلال به یک حساب شخصی بود.

به گزارش مشرق، اعضای هیئت نظارت وزارت ورزش و سازمان خصوصی‌سازی در تاریخ چهاردهم آذر ماه با حضور در باشگاه استقلال جلسه مشترکی را با اعضای هیئت مدیره این مجموعه برگزار کردند.

عکس و تفصیلات کامل این دیدار در کانال رسمی باشگاه استقلال منتشر شد اما هرگز در این باره صحبتی به میان نیامد که مالک رحمتی، رئیس سازمان خصوصی از علی خطیر پرسیده بود چرا امورات مالی باشگاه از طریق یک حساب شخصی رتق و فتق می‌شود!

کلیدواژه محبوب قربان‌زاده؛ انضباط مالی

به یاد داریم حسین قربان‌زاده، رئیس پیشین سازمان خصوصی‌سازی، در دوران مدیرعاملی علی فتح‌الله‌زاده و سپس سیدحجت کریمی بارها در رسانه‌های رسمی و صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام بر شفافیت و نظم مالی باشگاه استقلال و البته پرسپولیس تاکید می‌کرد. یکی از کلیدواژه‌های مورد استفاده قربان‌زاده در آن دوران وجود «انضباط مالی» در دو باشگاه سرخابی پایتخت بود و همواره تاکید داشت که این دو باشگاه باید دارای نظم مالی باشند.

حمله به فتح‌الله‌زاده به بهانه استفاده از چک شخصی

برخی افراد نزدیک به باشگاه استقلال در آن ایام معتقد بودند قربان‌زاده با بهره‌گیری از این کلیدواژه سعی داشته مدیران وقت باشگاه استقلال را نیز تحت فشار قرار بدهد. از جمله مشاجراتی که قربان‌زاده و فتح‌الله‌زاده در برنامه فوتبال برتر با یکدیگر داشتند نیز با پیش‌زمینه همین موضوع استارت خورد و در نهایت به‌شدت باعث دلخوری علی فتح‌الله‌زاده شد. اتفاقا موضوع مورد بحث در آن برنامه چرایی استفاده فتح‌الله‌زاده از دسته چک شخصی‌اش در امور باشگاه بود که اتفاقا اگر هم مدیر وقت استقلال چنین اقدامی را انجام داده باشد لااقل از چک خودش استفاده کرده نه فردی که هیچ ارتباطی با باشگاه نداشته است. اما همان موضوع بهانه‌ای جدی برای به چالش کشیده شدن بی‌نظمی مالی استقلال در دوران مدیرعاملی علی فتح‌الله‌زاده از سوی رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی بود.

تأکید بر نظم مالی با استقرار حسابرسان در باشگاه

علاوه بر آن به یاد داریم قربان‌زاده در تاریخ شانزدهم آبان ماه سال گذشته که در برنامه زنده فوتبال برتر حضور پیدا کرده بود با اشاره به جزئیات پذیره‌نویسی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بر این نکته هم تاکید کرد که کمیته‌های حسابرسی مالی ویژه‌ای در هر دو باشگاه ایجاد شده تا فرایند کاملا منضبطی بر اساس رسیدگی‌های مالی ریز و درشت پول‌های واردشده و خارج‌شده از حساب باشگاه را به اطلاع سازمان خصوصی‌سازی برسانند.

پول‌های استقلال در حساب کارگزار!

این در حالی است که طبق اعلام مسئولان حاضر در هیئت مدیره فعلی باشگاه استقلال این مجموعه در ماه‌های گذشته پس از مسدودشدن حساب بانکی استقلال در تاریخ سوم مرداد ماه سال جاری، ظرف این مدت امور مالی‌اش را از طریق حساب شخصی فردی به نام مهدی نوروزخانی تحت عنوان کارگزار مدیرعامل باشگاه رتق و فتق می‌کند.

چه کسی خطیر را مدیرعامل استقلال کرد؟

یادآور می‌شود علی خطیر مدیر منتخب و موردتایید حسین قربان‌زاده رئیس اسبق سازمان خصوصی‌سازی بود که درباره میزان اعتمادش به وی نیز بارها در صفحه اینستاگرامش استوری گذاشت و نمره او را نسبت به همه کاندیداهای مدیرعاملی استقلال بالاتر اعلام کرد. مدیری که این روزها با عضو اقتصادی هیئت مدیره باشگاه استقلال (علیرضا خانی) که از سوی وزارت ورزش برای نظارت بر امور مالی باشگاه به این عنوان منصوب شده اختلاف دارد.

رئیس مجمع استقلال وزیر ورزش است

نکته قابل تأمل در این ماه‌ها این است یکی از شرکت‌های مهم ورزشی که رئیس مجمع آن وزیر ورزش به شمار می‌رود به جای رفع مسدودی حساب بانکی و استفاده از آن برای شفافیت بیشتر مالی، از مرداد ماه تا به حال از یک حساب شخصی تحت عنوان حساب کارگزار باشگاه - یکی از معاونت‌های حوزه ریاست - در حال واریز و برداشت پول‌هایی است که از طریق اسپانسرها و یا دیگر افراد به باشگاه می‌آید و می‌رود.

سوال جانشین قربان‌زاده از مدیر منصوب او

موضوع جالب‌تر این‌که این موضوع در جلسه هیئت نظارت که در تاریخ چهاردهم آذر ماه برگزار شد در چند نوبت از سوی مالک رحمتی رئیس سازمان خصوصی‌سازی مطرح و در این باره سوالاتی عنوان شد که چرا باشگاه استقلال امور مالی‌اش را از این طریق انجام می‌دهد ولی ظاهرا پاسخ مشخصی به وی داده نشده است. جلسه‌ای که علاوه بر رحمتی، سیدمحمد پولادگر معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، پیله‌فروش معاون سازمان خصوصی‌سازی، معین هاشمی مدیرکل، قدرتی مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی، سقا رئیس کارگزاری اداره آماده‌سازی، محمدی اقدام و عبدی مشاوران رئیس سازمان خصوصی به اتفاق علی خطیر مدیرعامل باشگاه استقلال، مهدی افضلی رئیس هیئت مدیره، فرشید سمیعی نایب رئیس هیئت مدیره، حیدرزاده و علیرضا خانی دو عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال هم حضور داشتند.

مبادا «انضباط مالی» دردسرساز شود

در روزهایی که موضوعات مختلفی در ارتباط با شایعه جعل امضای صورت‌گرفته از سوی مسئولان باشگاه استقلال در ارتباط با نامه‌ای در فدراسیون فوتبال، جعل امضا و اثر انگشت یکی از اعضای هیئت مدیره در قرارداد ملکی گوستاوو بلانکو و شکایت قدیمی باشگاه شاهین بوشهر باز هم به دلیل جعل امضا مطرح شده، به نظر می‌رسد استفاده مدیران باشگاه‌های استقلال از یک حساب شخصی به جای حساب باشگاه استقلال می‌تواند در ارتباط با موضوع مورد تاکید سازمان خصوصی‌سازی در زمینه داشتن «انضباط مالی» شرایط را برای مدیران فعلی باشگاه استقلال از قبل هم دشوارتر کند.

منبع: خبر ورزشی
ماجرای «حساب شخصی» در استقلال چیست؟/ «انضباط مالی» فقط برای فتح‌الله‌زاده و کریمی بود؟ 2