چهارشنبه 7 آذر 1403

مانع‌تراشی جریان بنگاه‌داری در مقابل بخش تعاون / درگیری برخی تعاونی‌ها با مافیای غذا و دارو

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مانع‌تراشی جریان بنگاه‌داری در مقابل بخش تعاون / درگیری برخی تعاونی‌ها با مافیای غذا و دارو

معاون تعاون، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جریان اقتصادی که به دنبال بنگاه داری است به دنبال گرفتن سهام مردم از تعاونی هاست.

مهدی مسکنی شنبه 27 فروردین ماه 1401 در نشستی با تعاونگران در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه اظهار کرد: کشور را نه سند نجات می دهد نه قانون بلکه باور و اعتقاد راسخ می تواند زمینه‌ساز توسعه و نجات کشور باشد. تعاون باید بخش عمده ای از اقتصاد کشور در کنار بخش خصوصی و دولتی باشد تا در کنار باور قلبی بتوان به توسعه اقتصادی دست یافت.

وی افزود: نباید در حوزه اقتصاد کار نمایشی کرد، بلکه باید تصمیمات درست و کارشناسی گرفت که کارآمدترین و بهترین تصمیم توسعه تعاونی هاست.

وی در خصوص مشکلات یکی از واحدهای صنعتی ساوه که در حوزه مواد غذایی فعال است، گفت: متاسفانه مانع تراشی در حوزه تعاون و درگیری تعاونی ها با مافیای غذا و دارو روند کاری آنها را مختل کرده است.

وی بیان کرد: 250 میلیون عملیات برای تشکیل تعاونی ها در کشور انجام شده است اما برخی موانع و مشکلات مانع از ارائه خدمات مطلوب به مردم در حوزه تعاون شده است.

معاون وزیر کار با بیان اینکه جریان اقتصادی که به دنبال بنگاه داری است به دنبال گرفتن سهام مردم از تعاونی هاست، گفت: از 49 تعاونی که قرار بود سهام آنها به مردم واگذار شود و برخی پیگیر حذف آنها بودند، سهام 36 شرکت به مردم در قالب تعاونی واگذار شد.

وی گفت: دو میلیون و 200 هزار واحد مسکونی در عرض 6 سال در کشور ساخته شده است که یک میلیون و 90 هزار واحد آن را انبوه سازان احداث کرده اند و 840 هزار واحد نیز توسط تعاونی ها ساخته شده است.

مسکنی افزود: اقتصاد مردمی موفق ترین اقتصاد دنیاست، اما بنگاه های اقتصادی در ایران اجازه عرض اندام به تعاونی های اقتصاد محور را نمی دهند. باید برای توسعه اقتصاد کشور به مردم پناه برد و راه کسب و کار مردم را تسهیل کرد.

وی با اشاره به تعهد صورت گرفته برای ساخت 400 هزار مسکن کارگران در کشور اظهار کرد: وزارت تعاون آمادگی لازم برای حمایت از ساخت مسکن در قالب تشکیل تعاونی های مسکن را دارد. نیاز ساوه برای مسکن کارگران حدود 10 هزار واحد مسکونی است که امیدواریم در قالب تعاونی مسکن بتوان این نیاز را برای کارگران برآورده کرد.

وی گفت: بخش تعاون بخش مظلوم کشور است و همواره مورد ظلم آشکار و پنهان قرار گرفته است. اصالت تاثیرگذاری بخش تعاون در حوزه اقتصاد کشور باید به این مجموعه برگردد و نگاه ها اصلاح و دید حمایتی تقویت شود.

وی افزود: برخی به دنبال حذف بخش تعاون در کشور هستند، اما با نگاه حمایتی دولت، اجازه سنگ اندازی در حوزه تعاون نخواهیم داد. ترویج گفتمان تعاون ضروری ترین گفتمان در جنگ اقتصادی است و توسعه تعاونی ها بار سنگینی را از دوش دولت بر می دارد.

وی گفت: 3300 میلیارد تومان اعتبار در هشت ماه گذشته وارد بخش تعاون کشور شده است که 2 هزار میلیارد از محل وجوه بانک توسعه تعاون و 1300 میلیارد از محل اشتغال محصولات خانگی و روستایی است.

مسکتی گفت: توسعه بخش مردمی و کوچک شدن بخش دولتی تعاون مهمترین رویکرد معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

به گزارش ایسنا سرپرست فرمانداری ساوه نیز گفت: بالغ بر 600 واحد صنعتی و تولیدی در شهر صنعتی کاوه و سه شهرک صنعتی با تولید کالاهای استراتژیک است.

مهدی الیاسی افزود: مزیت بالای ساوه در حوزه صنعت و تولید توانسته نرخ بیکاری را کاهش دهد، اما جامعه کارگری ساوه با مشکل مسکن مواجه هستند که می توان با تشکیل تعاونی های مسکن نیاز کارگران را به مسکن ارزان قیمت برطرف کرد.

وی در ادامه با اشاره به ثبت 1300 تعاونی در ساوه گفت: از این تعداد 350 تعاونی فعال هستند و علاوه بر حوزه صنعت در حوزه کشاورزی نیز تعاونی های متعددی فعال هستند و به جامعه هدف خدمت رسانی می کنند.

در جریان نشست معاون وزیر کار با برخی تعاونگران، مشکلات و موانع پیش روی تعاونی ها مطرح شد.

کمبود نیروی کار، مشکل مسکن کارگران، تاخیر در صدور مجوز شرکت های تعاونی دانش بنیان، پیگیری جهت احیای تعاونی سهام عدالت، افزایش سهم استان مرکزی در حوزه تعاون و اعطای تسهیلات بیشتر از سوی بانک توسعه تعاون از جمله مشکلات و مطالباتی بود که توسط تعاونگران در این نشست مطرح شود.

انتهای پیام