"ماه مبارک رمضان" ماه وقایع مهم و تاریخ ساز اسلام
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به وقوع غزوه بدر در هفدهم رمضان سال دوم هجری گفت: رمضان، ماه ضیافت الهی مملو از مناسبتهای مهم و تاریخ ساز است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز در جلسه تواصی به حق کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری که در قالب فضای مجازی برگزار شد، اظهار کرد: علاوه بر غزوه بدر، معراج پیام آور مهر و رحمت، نزول قرآن، شهادت مولای متقیان (ع)، لیالی پر برکت قدر و فتح مکه در ماه رمضان اتفاق افتاد.
سرپرست حجاج ایرانی از دو غزوه بدر و فتح مکه بعنوان دو نبرد مهم علیه مشرکین نام برد و گفت: در غزواتی مانند احد، خندق و همچنین بدر ثانی، پیامبر با مشرکین روبرو بود اما جنگ بدر به عنوان نخستین غزوه و رویاروئی با مشرکان بسیار تاثیرگذار و به شکست سخت مشرکین منجر شد و اقدام تلافی جویانه آنها هم در احد بی نتیجه بود و در خندق نیز با وجود جمع کردن همه احزاب، ناکام ماندند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه رسول اکرم (ص) در سال هشتم هجری توانست مکه را فتح کند، اظهار کرد: جنگ بدر همیشه مورد توجه پیامبر و مسلمانان بود و از بدریون به عنوان مسلمانان راستین و پایدار که سابقه زیادی در خدمت به اسلام داشتند و در نبرد با مشرکان، پیامبر را تنها نگذاشته بودند، یاد میکردند.
وی افزود: با توجه به این که مکه، پایگاه قریش و بت پرستان و مشرکین جزیره العرب بود، با آزاد سازی آن، بزرگترین پیروزی نصیب مسلمانان میشد.
وی با اشاره به اینکه لشکر پیامبر آمده بودند تا کاروان مشرکین را در قبال اموالی که از مسلمانان درمکه به یغما برده بودند مصادره کنند و یا بجنگند، گفت: مشرکین تمام سازو کارهای نبرد را برای تقویت روحیه یاران خود و تضعیف روحیه طرف مقابل همراه کرده بودند ولی به اراده خداوند؛ پیامبر با عده و عده کمتر به پیروزی رسید و این موفقیت بیادگار ماند.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با اشاره به اینکه برخی افراد که در بدر، حنین و دیگراتفاقات نقشی نداشتند به جایگاهی رسیده و کارهایی مخالف اهداف پیامبر انجام میدادند، اظهار داشت: معاویه که در شام پادشاهی میکرد ازجمله این افراد بود که به هیچ وجه حاضر و راضی نبود تاج و تخت را رها کند و مطابق روش واسلوب پیامبر اسلام عمل کند.
حجت الاسلام نواب با بیان اینکه فضای نامه نگاریها بین حضرت علی (ع) و معاویه به تدریج تلخ شد به نصایح امیرالمؤمنین به معاویه در نامه دهم نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: در آستانه سالروز شهادت مولای متقیان رشادتها، دلاورمردیها و فداکاریهای ولی خدا حضرت علی (ع) را گرامی میداریم.
وی افزود: در حالیکه معاویه در نامهاش امام (علیه السلام) را تهدید به جنگ کرد، حضرت علی نیز او را به رها کردن مردم و جنگ تن به تن طلبید تا تکلیف مسلمانان روشن شود؛ حضرت علی در ادامه از خود به ابوالحسن یاد میکند و گذشته تاریخ اسلام، که طعم شمشیر را بر جد و برادر و دایی معاویه نشاند؛ به یاد او میآورد و میفرماید: این شمشیرهمچنان نزد من است و بوسیله آن با دشمن برخورد میکنم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب یادآور شد: حضرت علی در ادامه میفرماید ما بر دین و اسلوب پیامبر پایدار هستیم دین و اسلوبی که شما آزادانه رها کردید چرا که اسلام را از روی اجبار و اکراه پذیرفته بودید؛ نهج البلاغه کتاب زندگی و انسان سازی است و دراین کتاب؛ از امام علی (ع) درس های فراوانی برای مسلمین و مومنین به یادگار مانده است.
فیلم / ماه مبارک رمضان بهترین تمرین برای "ترک ناهار" در تمام طول سال! کمک 60 میلیاردی تهرانیها به نیازمندان از ابتدای ماه رمضان توزیع دو میلیون غذای گرم از ابتدای ماه رمضان در مناطق محروم فیلم / در ماه مبارک رمضان این اشتباهات تغذیهای را مرتکب نشوید!انتهای پیام /