جمعه 5 بهمن 1403

«متفکران بزرگ روان‌شناسی» به بازار نشر رسیدند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
«متفکران بزرگ روان‌شناسی» به بازار نشر رسیدند

ترجمه کتاب «متفکران بزرگ روان‌شناسی» شامل شرح آثار و اندیشه‌های 40 شخصیت حوزه روانشناسی توسط نشر لگا منتشر و به بازار نشر رسید.

ترجمه کتاب «متفکران بزرگ روان‌شناسی» شامل شرح آثار و اندیشه‌های 40 شخصیت حوزه روانشناسی توسط نشر لگا منتشر و به بازار نشر رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب متفکران بزرگ روان‌شناسی نوشته رُم هرری به‌تازگی با ترجمه محمد زندی، زهرا آزادفر، فرزانه وطن‌خواه و پرتو سیف‌الهی با ویرایش زهره خسروی به‌تازگی توسط نشر لگا منتشر و روانه بازار نشر شده است.

در ابتدای قرن بیستم، این فرض دیرپا زیر سوال رفت که رفتار انسان‌ها را می‌توان از طریق مطالعاتی مانند قانون، ادبیات باستانی یونان و روم، فلسفه و به‌طور غیررسمی از طریق ادبیات و تئاتر درک کرد. در کنار آزمایشگاه‌ها برای مطالعه و بررسی پدیده‌های شیمیایی، فیزیکی و زیست‌شناختی، مکان‌هایی باید برای تحقیق درباره پدیده‌های روان‌شناختی به همان شیوه بررسی پدیده‌های علوم طبیعی اختصاص یابند.

کتاب متفکران بزرگ روان‌شناسی شرح آثار و اندیشه‌های بیش از 40 شخصیتی است که در حوزه‌های مهم روان‌شناسی مبتکرانی بزرگ بوده‌اند. نویسنده کتاب رُم هرری، کوشیده است شرح‌حال زندگی و آثار متفکران اصلی حوزه روان‌شناسی قرن گذشته را براساس «مکاتب فکری» در این کتاب ارائه کند.

بخش نخست کتاب به مبتکران شش مکتب فکری مهم روان‌شناسی یعنی «رفتارگرایی، تحول‌گرایان، شناخت‌گرایان، نظریه‌پردازان پردازش اطلاعات، روان‌شناسان زیستی و روان‌شناسان ادراک» می‌پردازد که از نام‌آورن این حوزه‌های می‌توان به نوام چامسکی، آلن ماتیسون تورین، ژان پیاژه، فردریک بارتلت، ولفگانگ کوهلر و... اشاره کرد.

بخش دوم کتاب تحت‌عنوان از افراد تا گروه‌ها شرح آثار و اندیشه‌های دو مکتب دیگر روان‌شناسی یعنی روان‌شناسان شخصیت و روان‌شناسان اجتماعی را پوشش می‌دهد و در این بخش، آثار و اندیشه‌های مبتکرانی چون گوردون ویلارد آلپورت، ریموند برنارد کتل، هانس آیزنک، فریتز هایدر و... مورد توجه قرار می‌گیرد.

بخش سوم کتاب با عنوان از نظریه تا واقعیت ابتدا به فیلسوفانی که در حوزه روان‌شناسی صاحب اندیشه هستند از جمله جان دیویی، میشل فوکو، ویتگنشتاین، ادموند هوسرل و... پرداخته و سپس آثار و اندیشه‌های مبتکران مکتب فکری آسیب‌شناسان روان یعنی فروید و میل کریپلین را از نظر گذرانده است.