چهارشنبه 7 آذر 1403

مجموعه مقالات هم‌اندیشی پیشگام ادبیات نمایشی ایران منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مجموعه مقالات هم‌اندیشی پیشگام ادبیات نمایشی ایران منتشر شد

«مجموعه مقالات هم‌اندیشی میرزاآقا تبریزی؛ پیشگام ادبیات نمایشی در ایران» اثر شهاب پازوکی توسط فرهنگستان هنر منتشر و راهی بازار نشر شد.

«مجموعه مقالات هم‌اندیشی میرزاآقا تبریزی؛ پیشگام ادبیات نمایشی در ایران» اثر شهاب پازوکی توسط فرهنگستان هنر منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، «مجموعه مقالات هم‌اندیشی میرزاآقا تبریزی؛ پیشگام ادبیات نمایشی در ایران» اثر شهاب پازوکی توسط پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران منتشر و راهی بازار نشر شد.

نویسنده این‌کتاب عضو هیئت علمی پژوهشکده هنر است و کتاب پیش‌رو تلاشی برای معرفی احوال، دیدگاه‌ها و آثار میرزا آقا تبریزی، نخستین نمایش‌نامه‌نویس زبان فارسی و یکی از پیشگامان تأثیرگذار در تاریخ تئاتر و ادبیات نمایشی ایران است. مقالات ارائه‌شده در این مجموعه، در چارچوب رویکردهای تحلیلی مختلف به نقد و بررسی نمایش‌نامه‌های میرزاآقا می‌پردازند یا چشم‌اندازی از شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دوران آفرینشگری او را ترسیم می‌کنند.

مجموعه مقالات هم‌اندیشی میرزاآقا تبریزی شامل مقدمه دبیر علمی همایشی که درباره این‌شخصیت برگزار شد و دو یادداشت با عناوین «پرونده کشف و نشر آثار میرزا آقا تبریزی» از حسین محمدزاده صدیق و «اهم کسانی که درباره میرزا آقا تبریزی تلاش کرده‌اند؛ و یک مقاله ناشناخته» از رضا همراز است.

عناوین مقالات چاپ‌شده در این‌کتاب به‌ترتیب عبارت‌اند از:

مطالعه‌ای درون‌متنی بر مسئله تعلق زمان و مکان در نمایش‌نامه‌های میرزاآقا تبریزی با رویکر «تقلیل پدیدارشناسانه» از محمد اوحدی‌حائری؛ کاربرد بیانی زبان و بلاغت ادبی در نمایش‌نامه‌های میرزاآقا تبریزی به جهت خلق کنش دراماتیک از رحمت امینی و بهارسادات بنی‌جمالی؛ تأثیر زمینه‌های فکری انقلاب مشروطه بر آثار نمایشی میرزاآقا تبریزی نخستین نمایش‌نامه‌نویس زبان فارسی از غلامحسین دولت‌آبادی؛ بررسی فردگرایی در آثار نمایش‌نامه‌نویسان دوره قاجار از نرجس روشن، مهدی کشاورزافشار و فاطمه یگانه؛ سویه‌های هراس در آثار میرزاآقا تبریزی: تحلیلی گفتمانی از میترا علوی‌طلب، محمدباقر قهرمانی؛ ویژگی‌های کمیک در دو نمایش‌نامه «حکایت اشرف‌خان، حاکم عربستان» و «طریقه حکومت زمان‌خان بروجردی» برپایه نظریات ملوین هلیتزر از سید آریا قریشی؛ بررسی و تحلیل «مکان» در آثار میرزا آقا تبریزی از عبدالحسین لاله و لیلا محمدپور؛ وضعیت نمایش‌نامه‌نویسی آذربایجان در عصر میرزاآقا تبریزی از مریم مجازی؛ بررسی جایگاه مفهوم «فساد ساختاری و سیستماتیک» حاکم بر جامعه ایرانی در نمایش‌نامه‌های میرزا آقا تبریزی از محمدحسین نظری‌حائل

این‌کتاب با 227 صفحه و شمارگان 500 نسخه منتشر شده است.