محدودیتهای صدا سیما در محتوا و منابع مالی / دوست داشتیم نجلا در زمان دیگری پخش شود
مدیر گروه فیلم و سریال شبکه 3 به سوالی درباره کاهش مخاطبان صدا و سیما واکنش نشان داد و تقیانیپور کارگردان "نجلا" از این سریال در برابر منتقدانش دفاع کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانهای فصل دوم سریال "نجلا" امروز در صداوسیما با حضور عوامل و بازیگران این سریال برگزار شد.
در ابتدای این نشست خیرالله تقیانیپور کارگردان این سریال گفت: ما با همه کمبودها و سختیهایی که بود، توانستیم با کمک همه عوامل شرمنده مردم نشویم و استقبال مردم نشان میدهد که خدا را شکر توانستیم مورد پسند مخاطبان باشیم.
کارگردان "نجلا" در پاسخ به اینکه آیا ژانر و محتوای این سریال مناسب پخش در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان بود نیز توضیح داد: به نظرمن پخش صرف سریالهای طنز در عید نوروز برای مخاطب دافعه ایجاد میکند و مورد اقبال عموم نیست. یکنواختی ژانر سریالها مردم را اذیت میکند و قدرت انتخاب را از آنها میگیرد. مردم دوست دارند ژانرهای مختلفی را در نوروز ببینید.
وی افزود: ما باید سبد سریالها را برای مخاطب متنوعتر کنیم هرچند که امیدوارم دوباره پایتخت شکل بگیرد و مردم خاطرات خوبشان را با این سریال تکرار کنند اما این دلیل نمیشود که همیشه باید صداوسیما سریال طنز بسازد.
کارگردان سریال "نجلا"، تاکید کرد: زمانهایی بود که به همین دلایل در محرمها هیچ چیزی پخش نمیکردیم و حتی کودکان هم از دیدن برنامههای مختص خودشان محروم میشدند. به نظرمن باید همهچیز پخش کنیم. این مدیریت درستی نیست که بخواهیم فقط به یک گونه نمایشی بپردازیم و هر سال چند سریال طنز را روی آنتن ببریم. ضمن آنکه در تلویزیون دو باکس مورد اقبال همیشه استفاده میشده و اکثراً هم سریال طنز روی آنتن برده اما وقتی همپوشانی از یک ژانر وجود داشته، مخاطب استقبال نکرده است.
وی درباره تنوع لوکیشنهای نجلا2 نیز عنوان کرد: ما حدود 250 لوکیشن را در این فیلم داشتیم که نماهای داخلی مربوط به تهران و لوکیشنهای خارجی نیز در شمال و جنوب تصویربرداری شد.
مصطفی ساسانی که ایفاگر نقش عطا در سریال "نجلا" است، گفت: مخاطبان با دقت زیادی سریال را میدیدند. حتی به من گفتند چرا در سکانس آخر عطا به جای اینکه دنبال برادرش عبد بگردد، فقط دعا میکند. خیلی برایم عجیب بود که تماشاگران انقدر دقت دارند و اگر راضی نشوند به زبان میآیند. این کار باعث میشود ما خیلی با دقت کارمان را انجام دهیم و برای هر سکانس انگیزه درستی داشته باشیم.
آرش ظلیپور یکی از بازیگران سریال در بخش دیگری از این نشست، گفت: پرتکرارترین چیزی که در بین تماسهای مردمی بود سوال درباره ساخت فصل سوم نجلا بود که من خودم به دلیل سختیهای کار نمیتوانم از طرف کارگردان کار قول فصل سوم را بدهم و باید ببینیم چه اتفاقی میافتد.
مسعود کریمی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما با بیان اینکه از مجموعه عوامل نجلا2 باید تقدیر ویژه کرد که در این شرایط با همه سختیها و جابهجاییها توانستند آن را به موقع به آنتن برساند، اظهار کرد: همه عزیزان این سریال، تقریباً همه کار کردن و همه از جمله کارگردان و بچههای پشت صحنه جلوی دوربین رفتند و بازی کردن تا کار به سرانجام برسد.
وی تصریح کرد: در قصه نجلا2 نکات محتوایی جدی با یک عاشقانه بسیار قوی باعث این شد که سریال از مخاطبان خوبی برخوردار باشد و ما شرمنده بینندگان شبکه سه نشویم.
کریمی درباره ساخت سریالهای مناسبتی نیز توضیح داد: در نظرسنجی که در سال 1398 یا 1399 اگر اشتباه نکنم اتفاق افتاد میل و ترجیح مخاطبان در ایام نوروز ژانر ملودرام بود و بعد ژانر طنز؛ همین نکته نشان میدهد که ما باید تنوع ژانری را مدنظر داشته باشیم.
مدیر گروه فیلم و سریال شبکه 3 درپاسخ به سوالی درباره کاهش مخاطبان آثار نمایشی صداوسیما و برنامههای این شبکه درباره ارتقا کمی و کیفی تولیدات گفت: به هر حال رشد روزافزون فضای مجازی و شبکه نمایش خانگی در این عامل بیتاثیر نیست و باید این آمارها را با توجه به مجموع شاخصهای اجتماعی و فرهنگی قضاوت کرد.
وی ادامه داد: محدودیتهایی که سازمان صداوسیما چه در محتوا و چه در منابع مالی دارد در شبکه نمایش خانگی نیست و اینها تاثیرگذارند.
کریمی افزود: خوشبختانه ما از حالا برای نوروز سال آینده برنامه ریزیهای خوبی انجام دادیم و به زودی کارها به مرحله تولید خواهند رسید. ما قصد داریم تا با برنامهریزی مناسب تعداد انتخابهایمان را برای پخش بالا ببریم تا اینگونه نباشد که فقط یک سریال را آماده نمایش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه با درایت مدیریت جدید سازمان و همچنین مدیران شبکه و سیمافیلم تصمیمات خوبی برای ساخت و تولید آثار نمایشی گرفته شده است، تشریح کرد: اخیراً تاییده متنها آغاز شده و کمکم کارهای تایید شده در حال سپری کردن پیش تولیدند تا بلافاصله در زمان مناسب تصویربرداری شوند. این خبر را میدهم که حداقل در شبکه سه ما سال بسیار خوبی را به لحاظ ساخت و پخش آثار نمایشی پیش رو خواهیم داشت.
حسین امیرجهانی یکی از نویسندگان نجلا نیز اظهار کرد: خوشبختانه ما با قصهای مواجه شدیم که مطمئن بودیم به سبب آن نجلا 2 از نجلا 1 بهتر خواهد شد. ما 250 صفحه متن برای 23 قسمت را که نگارش آن تمام شده بود تحویل سازمان دادیم و وقتی خوانده شد مورد تایید قرار گرفت. البته به دلیل سرعت کار و زمان پخش سریال ما حدود 100 دقیقه از کار را نتوانستیم بگیریم و مجبور به حذف آن از فیلمنامه شدیم.
وی خاطرنشان کرد: شاید اگر دست خود ما بود دوست داشتیم نجلا در زمان دیگری به روی آنتن برود اما به هر حال سازمان صداوسیما معذوریتهای خودش را دارد و به دلایلی که شاید منطقی هم به نظر میرسد این کار باید در نوروز و رمضان پخش میشد.
محیا دهقانی بازیگر نقش نجلا که جایگزین سارا رسول زاده در فصل دوم شده بود نیز گفت: به هر حال هر بازیگری جایگزین بازیگر دیگری میشود کار سختی را در پیش دارد و این برای من ریسک بزرگی بود. من زمان خیلی کمی داشتم برای اینکه با لهجه جنوبی آشنا و به آن مسلط شوم.
وی درباره نقدهایی که به سریال میشود، نیز بیان کرد: بله نقدهایی وارد است و هیچ کاری عجلهای 100درصد عالی پیش نمیرود.
سوگل طهماسبی نیز در پایان این نشست گفت: من افتخار میکنم که خودم جنوبیام و اولین بار بود که به زبان و گویش اصیل خانوادم ایفای نقش میکردم. در مجموع نجلا شاید توانست 30 تا 40 درصد محرومیت استان خوزستان را نشان دهد. مردم نجیب خوزستان مثل نخلهایش همچنان سرپا ایستادند.
مشکل تلویزیون کجاست؛ بازیگر، فیلمنامه، مدیر یا رقبا؟ بازگشتِ چند مسابقه و برنامه به تلویزیون / «بازیمون» دوباره در شبکه سه