محمدرضا عارف لیست انتخاباتی میدهد؟
ایرنا نوشت: عضو بنیاد امید ایرانیان جلسات محمد رضا عارف با برخی استانداران ادوار اصلاحطلب را از ظرفیتهای جریان اصلاحات دانست و گفت: این جلسات به صورت مرتب و منظم برگزار میشود اما هنوز تصمیمی درباره ارائه لیست گرفته نشده است.
سیدحسن رسولی، درباره الزامات حضور گسترده در انتخابات گفت: در سطح کلان مهمترین زمینه تحقق مشارکت حداکثری کسب رضایت اکثر مردم ایران از نظام حکمرانی کشور است. به هر نسبتی که مردم از وضع زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشند به همان نسبت رغبت و انگیزه کافی برای مشارکت سیاسی خواهند داشت.
وی افزود: در سطح دوم وزارت کشور، هیئتهای اجرایی و نظارتی مرکزی و استانی و نیز شورای نگهبان باید برای پرشورسازی انتخابات بسترسازی کنند و به هر میزان که در بخش رسیدگی به صلاحیتها قائل به کمک بیشتر برای تحقق انتخاباتی رقابتی باشند، به همان میزان مشارکت بیشتر خواهد شد چون امکان انتخاب شدن و انتخاب کردن، برای تعداد بیشتری از رای دهندگان فراهم میشود.
پشت پرده جلسات عارف با استانداران ادوار / او آماده نقش آفرینی در انتخابات شده است؟
عضو بنیاد باران تصریح کرد: تا 15 دیماه که آخرین فرصت اعلام بررسی صلاحیتهاست، باید منتظر ماند و دید که خروجی این بررسی چه خواهد بود، اگر تصویر امیدبخش باشد به همان میزان به مشارکت بیشتر میتوان امیدوار بود در غیر این صورت اتفاقی رخ نمیدهد.
رسولی گفت: به تعبیر امام خمینی (ره) که میزان را رای ملت میدانستند و نیز تصریح اصل ششم قانون اساسی، صندوق رای و انتخابات اصالت دارد و آرامترین، پرفایدهترین و کمهزینهترین روش تحولخواهی و مداخله در قدرت است.
وی صندوق رای را اصل اساسی دانست و اظهار کرد: دو متغیر رضایت عمومی و درجه آزادی انتخابات مسیری را برای افکار عمومی میگشاید تا با مشاهده و تجزیه و تحلیل دقیق شرایط موجود، امکان انتخاب سَبک رفتاری برای افراد و جریانات سیاسی فراهم شود. طبق گفته رهبری رقابت باید واقعی و سالم باشد و فقط صرف برگزاری این رویداد نمیتواند راهگشا باشد.
انتخابات باید رقابتی شود
عضو جبهه اصلاحات با بیان اینکه انتخابات مجلس در 208 حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد و برحسب تجارب پیشین، ممکن است شاهد آرایش سیاسی و انتخاباتی متفاوتی از نامزدهای تایید صلاحیت شده باشیم، گفت: با توجه به این مهم عدم مشارکت در انتخابات سیاست صحیحی نیست، مشارکت بیقید و شرط هم بیمعناست و گزینه سوم یعنی مشارکت مشروط به وجود امکان رقابت در حوزههای انتخاباتی سراسر کشور میتواند سناریو واقعبینانهای باشد.
رسولی در توضیح دیدگاه حضور مشروط در انتخابات گفت: ممکن است فردی از همفکران من در شهر (الف) نباشد و امکان مشارکت فراهم نباشد اما ممکن است در شهر (ب) فردی از جریان مورد نظر من حضور داشته باشد و از این رو نباید به موضوع صفر و صدی نگاه کرد.
وی با اشاره به وجود تشکیلاتی برای رصد چهرههای مورد تایید در سراسر کشور در جبهه اصلاحات گفت: در مجموع در سطح کشور مجمع عمومی جبهه اصلاحات این مسئله را در دستور کار قرار دارد و تحولات را رصد میکند. 31 حزب اصلاحطلب عضو جبهه اصلاحات هستند و مجمع عمومی جبهه اصلاحات معدل اکثریت مطلق احزاب اصلاحطلب است.
بنیاد امید ایرانیان درحال رصد تحولات انتخابات است / جلسات انتخاباتی عارف با استانداران
عضو بنیاد امید ایرانیان درباره فعالیت های انتخاباتی این بنیاد و محمدرضا عارف رئیس آن گفت: بنیاد امید ایرانیان به عنوان بخش دیگری از ظرفیت جبهه اصلاحات در حال رهگیری و رصد تحولات انتخاباتی است اما این فعالیتها، جهتگیریها و سیاستگذاریها منوط به تصمیماتی است که نهادهای نظارتی و اجرایی میگیرند. تصمیماتی که تاثیر وضعی بر همه جریانات سیاسی از جمله اصلاحطلبان خواهند داشت که با رویت این آثار در قالب فهرست تاییدشدگان پس از 15 دی، از سوی هیئت های نظارتی استانی، با تصویر واقعبینانهتری از صحنه رقابت روبرو میشویم و در آن صورت با تکیه بر اطلاعات به دست آمده امکان سیاستگذاری بهتر به وجود خواهد آمد.
وی جلسات عارف با برخی استانداران ادوار اصلاحطلب را هم از ظرفیتهای جریان اصلاحات دانست و گفت: این جلسات به صورت مرتب و منظم برگزار میشود اما هنوز تصمیمی درباره ارائه لیست گرفته نشده است. عارف هم مانند اکثریت اصلاحطلبان آرزوی انتخابات رقابتی و مشارکت بالا را دارد اما او هم مانند دیگر اصلاح طلبان اختیاری در صحنهآرایی ندارد، بنابراین باید منتظر ماند و دید با چه آرایش انتخاباتی مواجه خواهیم شد.
219215
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1852385