محمدرضا پهلوی
محمدرضا پهلوی
حجتالاسلاموالمسلمین حسینی الست یکی از فعالان سیاسی قبل از انقلاب در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم برخی از ادعاها در خصوص اهمیت پیشرفت کشور برای «شاه» را واکاوی کرد.
محمدرضا پهلوی در شهریورماه سال 1349 به روزنامه گاردین گفت: «با توجه به این که ذخایر مروارید بحرین به پایان رسیده است، بحرین از نظر ایران دیگر اهمیتی ندارد».
مجلس شورای ملی که پیش از انقلاب اسلامی فعالیت داشت، زمان پهلوی به ابزاری در دست «محمدرضا» تبدیل شدکه علاوه بر تشریفاتی بودن روند انتخابات، عملکردی موازی با تحکیم کنترل استبداد در ایران داشت.
یک تاریخپژوه با بیان اینکه امام مبانی خود را از ابتدای دهه 40، بر رشد فکری جامعه قرار داد به نقش جهاد تبیین در پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.
کیهان نوشت: محمدرضا پهلوی در 20 مهرماه 1350، در برابر مقبره کوروش در پاسارگاد قرار گرفت و با قرائت خطابه معروف: «کوروش! آسوده بخواب که ما بیداریم!...»، مجموعه جشنهای 2500ساله شاهنشاهی را آغاز کرد و ضمن پیام رادیویی - تلویزیونی مبسوطی گفت: «سالی که اینک آغاز میشود، سال برگزاری جشن دوهزاروپانصدمین سال شاهنشاهی است و از این جهت به نشان ادای احترام ملی، به خاطر بنیانگذار این شاهنشاهی...
خراسان نوشت: یکی از مهمترین خطوط قرمزی که طی سالهای اخیر برای شبکههای معاند نظام جمهوری اسلامی وجود داشته و دارد، بحث درباره پرونده مفاسد اخلاقی خاندان پهلوی است؛ مفاسدی که تا امروز گریبان بسیاری از افراد این خاندان را گرفته و رهایشان نکردهاست.
یک سند تاریخی به امضای رئیس ساواک وجود دارد که نشان میدهد مسعود رجوی همکار دیرین ساواک و رژیم پهلوی بوده و در سرکوب مخالفان شاه، حتی کسانی که در ظاهر، همسازمانی رجوی بودهاند، نقش ویژهای داشته است
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
حاکمیت پهلوی بر ایران یک نقطه تمایز با همیشه تاریخ دارد و آن واگذاری نواحی مختلف از سرزمین ایران بدون هیچگونه درگیری است.
در جلسه شورای انقلاب که با حضور امام خمینی (ره) برگزار شد، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام (ره)، مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
قاسم حبیبزاده گفت: ما با آموزه های انقلابی در ابعاد دفاعی، علمی، بهداشتی و درمانی و... به موفقیتهای شگرفی رسیدهایم.
انقلاب اسلامی در شرائطی به پیروزی رسید که جهان بین دو قطب قدرت غرب و شرق (آمریکا و شوروی) تقسیم شده بود و هیچ حرکتی در خارج از چهارچوب ادبیات و باورهای سیاسی این دو ابرقدرت قابل تصور نبود و انقلاب بزرگ ملت ایران، حیرت جهانیان را برانگیخت و در ناباوری کامل قدرتها، کانون امید شد.