کتاب «قصه شیر و عقاب» درباره سرچشمه دشمنیهای آمریکا با ایران منتشر شد
«قصه شیر و عقاب» با نگاهی به تاریخچه روابط ایران و آمریکا بهقلم صادق وفایی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «قصه شیر و عقاب»، اثر صادق وفایی با هدف بررسی و تحلیل روابط ایران و آمریکا در سه فصل توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
«قصه شیر و عقاب»، هم قصههای واقعی تاریخی را شامل میشود، هم فلسفه قدرتطلبی غربیها و هم دربردارنده عبرتهای زیادی از تاریخ روابط ایران و آمریکاست. با خواندن اینکتاب که بهزبان ساده و عامیانه نوشته شده است، میتوانیم گذشتهای را که بین ایران و ایالات متحده آمریکا وجود داشته است تا امروز بهطور فشرده مطالعه کنیم.
نویسنده که از خبرنگاران حوزه کتاب است، در این اثر دست روی بزنگاههای تاریخی روابط ایران و آمریکا گذاشته است؛ مطالبی که هم برای مخاطب جذاب و قابل پیگیری باشد و هم از نظر تاریخی و مستند، ارزشمند و عبرتآموز.
کتاب سه فصل اصلی دارد که در اولین فصل، تاریخ و شکلگیری هویت آمریکایی مرور میشود، سپس نویسنده در فصل دوم سرکهایی به گذشته ایران و آمریکا کشیده است، این فصل از جنگ جهانی دوم شروع میشود و در دوران سلطنت محمدرضا پهلوی ادامه پیدا میکند و با وقوع انقلاب اسلامی به پایان میرسد. این ارتباطات در دوران جنگ تحمیلی هم با فراز و فرودهایی از دشمنی و کینه آمریکا نسبت به ایران همراه بوده است. اسناد و حقایقی که در دومین فصل کتاب مرور میشود، تاریخ مهمی است که شاید امروز فراموش یا در حافظهها کمرنگ شده باشد، اما این امر چیزی از ارزش و اهمیت آنها کم نمیکند.
در سومین و آخرین فصل این کتاب نیز آمریکای دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ و در نهایت شخصیت او و کاخ سفید تحتفرمانش مرور و اثرگذاری میوه چنددهه ابرقدرتی آمریکا در جهان را مورد تحلیل قرار داده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «آمریکاییها همیشه خود را مردمی جدید تصور کردهاند، ملتی برای پایان دادن به ملتها، مردم متحدی که نیرو و توان خود را از اصل و نسبهای گوناگونشان و از راههای بسیار متنوعشان برای دستیابی به خوشبختی گرفتهاند، استقلالشان را که اعلام کردند، سخت بر این باور بودند که از راه کنشهای خودساخته اراده سیاسی میتوانند از خود مردمی آزاد با آیندهای درخشان بسازند، اما این حس سرنوشت خداخواسته بهنحوی تناقضآمیز با آگاهی نگرانکنندهای از امکان شکست و بازگشت به درون تاریخی که از آن گریختهاند، همراه است.»
از «داعشهای کراواتی» تا «گشت ارشاد در آمریکا»؛ در غرب چهخبر است؟کتاب «قصه شیر و عقاب» با شمارگان هزار و 250 نسخه راهی بازار نشر شده است.