محمد بن سلمان
محمد بن سلمان
محمد بن سلمان سیگنال روشنی به دولت بایدن ارسال کرد و در اقدامی تلافی جویانه و در واکنش به اظهارات بایدن در کمپین انتخاباتی و پس از آن علیه خود فضا را به گونه ای تعریف کرد که رئیس جمهوری آمریکا بدون تشریفات خاص و به سردی وارد پایتخت عربستان شود؛ رخدادی که حاشیه های بسیاری را به دنبال داشت بالاخص آن که همتای چینی بایدن برخلاف او در سفری مشابه با تشریفات خاص در آغوش بن سلمان جای گرفت.
بی اعتمادی بین ایران وعربستان عمیق و جدی است. بر اساس بیانیه اعلامی پکن، دو کشور متعهد شده اند که به اصول منشور سازمان ملل همچون عدم مداخله درامور داخلی و احترام به حاکمیت ملی یکدیگر احترام بگذارند.
در اردیبهشت ماه، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه طی مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در این کشور توانست مارین لوپن، رقیب راست افراطی خود را با اختلاف بالایی شکست دهد و برای دوم دوره راهی کاخ الیزه شده و از وقوع آنچه که یک زلزله سیاسی به شمار می رفت، جلوگیری کند.
آقای هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت و امیرعبدالله ولیعهد وقت عربستان درنیمه دهه 70 توافق کردند که روابط را احیاء کنند.
نهایتا اینکه اسرائیل و ایران عملا درشرایط نیمه جنگی به سر می برند. پکن با هر دو طرف رابطه قوی دارد و می تواند برای برقراری "آتش بس" بین دوطرف میانجیگری کند.
عربستان سعودی سال گذشته مادی را به 16 سال زندان محکوم کرد و گفت که توئیت های انتقادی وی در مورد نحوه اداره عربستان سعودی، اقدامات تروریستی علیه این کشور محسوب میشود.
اقتصادنیوز: عربستان به خوبی از نفوذ ایران در منطقه آگاه بود و میدانست بهترین راهکار برای حل اختلافهایش با تهران، توسل به اهرم دیپلماسی است. با این همه به باور گروهی دیگر از ناظران حرکت عربستان برای نزدیکی به تهران به واسطه چالشهایی است که شاهزاده در داخل با آن دست به گریبان است، بالاخص آن که او میخواهد تمامی جنبههای زیست سعودیها را اصلاح کند.
تصور من این است که توافق تهران و ریاض، مثل برجام احتمالی بعدی حتما آغازگر بسیار مهمی برای اوضاع ایران است اما این زمانی معنی پیدا می کند که این گشایش به یک توافق جامع و منصفانه بین المللی با ایران بیانجامد و دوم باید در کنار این توافق اصلاحات عمیق اداری برای اجرایی شدن و بهینه شدن توافق بین المللی صورت بگیرد.
بن بردلی، سردبیر اسطورهای واشنگتنپست که وقایع انتشار اسناد سری پنتاگون درباره جنگ ویتنام و رسوایی واترگیت با رهبری وی در این روزنامه منتشر شد، شبی را به یاد میآورد که ماجرای قتل رابرت کندی برادر رئیسجمهوری مقتول، جان اف. کندی را در روزنامه 5ژوئن1968 روایت کرد.
بدون شک ایران و عربستان هر یک از آشتی با یکدیگر اهدافی را دنبال میکنند.
چین در هیچ مسئله خارجی که ربط مستقیمی به او نداشته، پادرمیانی نکرده است. اقدام چین برای توافق ایران و عربستان نشان میدهد چینیها درصدد «هژمونیزدایی» آمریکا در منطقه هستند.
عربستان در روزهای خاص ایرانیان پا به میدان گفتوگو گذاشت و کشور قدرتمند چین را برای این مهم برگزید؛ چراکه میدانست ایران بهندرت به چین نه میگوید و این کشور نیز از اتوریته لازم برای انجام این گفتوگوها برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی با اشاره به توافق اخیر ایران و عربستان با میانجی گری دولت چین جهت از سرگیری روابط دیپلمکاتیک میان دو کشور، به طور خاص سعی کرده به این سوال اساسی پاسخ دهد که چه دلایل و محرکهایی عربستان را به سمت عادی سازی روابط با ایران سوق داده اند؟ میدل ایست مانیتور بر این باور است که ریاض با این اقدام خود عملا سعی داشته تا پیامهای...
یک منبع سعودی به جزئیات جدیدی از توافق ایران و عربستان و گفتوگوهای رئیس جمهور چین و ولیعهد سعودی در این زمینه پرداخت.
درسی که احیای روابط دیپلملاتیک میان تهران و ریاض برای دولت بایدن به همراه داشت این بود که به جای موفقیت آمیز خواندن سیاست خارجی براساس تعداد جنگ هایی که در آن آمریکا برنده بوده، تعداد تروریست هایی را که کشته یا تعداد متحدانی را که داشته و دارد، به تنش زدایی، جلوگیری از جنگ و پایان دادن به درگیری ها توجه کند.