مخالفت اعضای شورا با اعتراض فرمانداری
بررسی اعتراض هیئت تطبیق فرمانداری تهران درباره نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی و نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران امروز جلسه علنی شورای شهر تهران بود.
بررسی اعتراض هیئت تطبیق فرمانداری تهران درباره نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی و نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران امروز جلسه علنی شورای شهر تهران بود.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای بررسی این دستور محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: اعتراض فرمانداری تهران درباره لایحه شهرداری تهران تنها بر روی یک تبصره است که ما این یک مورد را نیز وارد نمیدانیم و از باب محتوایی جلسه کمیسیون تطبیق برگزار نشده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: خواسته من این است که اعضا کارشناس و متخصص در جلسهها حاضر شوند، زیرا ما در دوره چهارم با حضور کارشناسان، فرمانداری را اغنا میکردیم و باید در این دوره نیز حضور کارشناسان جدی شود.
سالاری گفت: فرمانداری اعلام کرده نرخ عوارض از 30 درصد به 20 درصد کاهش پیدا کند، اما نرخ گذاری ما برای عوارض ساختمانی در سال 99 بر اصل تورم انجام شده است، ولی برای حل این اختلاف میزان عوارض ساختمانی را به 28 درصد کاهش دادیم.
پس از اظهار نظر عضو شورای شهر تهران اعضای این شورا با اصرار بر مصوبه خود را اخذ عوارض 30 درصدی ساختمانی به رأی گذاشتند و اعضای شورا با 16 رأی موافق بر مصوبه خود (نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی و نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران) اصرار کردند.
در ادامه بررسی نامه فرمانداری درباره عوارض پارک حاشیهای در دستور کار قرار داشت. محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران گفت: در پاسخ به بند یک باید بگویم که ما بر متن قبلی اصرار داریم و این اعتراض فرمانداری را قانونی و مبتنی بر حدود اختیارات نمیدانیم در خصوص بند 3 نیز که درباره اختصاص بودجه برای ترمیم تجهیزات پلیس راهور است را قبول داریم و موضوع تقویت پشتیبانی لجستیک را میپذیریم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در خصوص اعمال قانون و برخورد با تخلفات پارک دوبل مطلبی گفته شده که پارک دوبل ناظر به جریمه رانندگی است و جز پارک حاشیهای منظور نمیشود. در بند پنجم هم به موضوع سامانه مدیریت پارک حاشیهای اشاره شده در حالی که به هیچ عنوان این موضوع با ماده 24 قانون مدنی تعارضی ندارد و در اینجا تملک شوارع عمومی رخ نخواهد داد.
علیخانی به تبصره 12 ماده 2 در قانون اشاره کرد و افزود: این تبصره هم با یک تغییر جمله و کلمه اصلاح و جایگزین شده است.
در ادامه محسن هاشمی ریاست شورای شهر تهران گفت: آقای علیخانی شما با برخی بندها موافق بودید و با برخی مخالفت کردید از این رو باید اول بندهایی که مشکل ندارند را به رأی بگذاریم.
علیخانی در پاسخ به هاشمی تاکید کرد: ما بر بند یک و 2 اصرار داریم تا به همان شکل قبلی بمانند به این ترتیب نظر فرمانداری را قبول نداریم.
هاشمی بار دیگر خطاب به علیخانی گفت: با توجه به اینکه مخالفی وجود ندارد باید برای این دو بند رأی گیری کنیم همچنین در بند سوم به موضوع کمک به پلیس راهور اشاره شده است که باید توجه داشته باشیم قوه اجرایی ما راهور است و اگر مجموعه راهور همکاری نکند اجرای طرح با مشکل مواجه میشود.
وی ادامه داد: هماهنگی میان پلیس راهور و حمل و نقل و ترافیک یک موضوع جدی است و نباید این گونه قلمداد شود که ما با راهور مشکلی داریم.
پس از رأی گیری 12 نفر از 16 عضو حاضر در جلسه شورا با اضافه شدن واژه کمک به راهور در بند سوم طرح موافقت کردند.
در ادامه این جلسه و در بررسی بند چهارم حجت به عنوان نماینده شهرداری تهران گفت: در این بند موضوع ارجاع شده به نظر دیوان عدالت اداری استناد شده است فارغ از اینکه در این رأی از متخلفان حمایت شده است باید تاکید کنم که تحقق این کار اقدام صحیحی نیست.
محمد علیخانی پس از این تبصره به موضوع طرح رزرو پارک حاشیهای اشاره کرد و افزود: ما با برخی موافقتهایی که میکنیم باعث میشویم برای آینده راهی باز شود که هر وقت دلشان خواست در مخالفت تغییری در طرح ایجاد کنند.