سه‌شنبه 9 دی 1404

مخالفت مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان | لاهوتی: افزایش حقوق را به نرخ تورم نزدیک می‌کنیم | انارکی: خطر سقوط به زیر خط فقر جدی‌است

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
مخالفت مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان | لاهوتی: افزایش حقوق را به نرخ تورم نزدیک می‌کنیم | انارکی: خطر سقوط به زیر خط فقر جدی‌است

اقتصادنیوز: 2 نماینده مجلس پس از دفاع پزشکیان از کلیات لایحه بودجه 1405 اعلام کردند که مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان در سال آینده موافقت نمی کند و هر چند نمی توان حقوق ها را متناسب با تورم افزایش داد اما مجلس تلاش می کند، این رقم را به تورم نزدیک کند.

به گزارش اقتصادنیوز، در شرایطی که دولت با هدف کنترل تورم و کاهش کسری بودجه، لایحه بودجه 1405 را انقباضی و محتاطانه به مجلس ارائه کرده است با رأی روز گذشته کمیسیون تلفیق کلیات این لایحه رد شد. امروز نیز مجلس تشکیل جلسه می دهد و در صورت رد کلیات لایحه بودجه سال آینده در جلسه علنی امروز مجلس، دولت پنج روز فرصت اصلاح لایحه را دارد تا پس از آن، کمیسیون تلفیق باردیگر بودجه را بررسی کند.

خبر مرتبط خالقی: بودجه 1405 با نگاه «بقا در بحران» تدوین شده | مجلس روزهای پرتنشی در پیش دارد | بعید است ارز ترجیحی حذف شود زیرا...

اقتصادنیوز: امیرحسین خالقی، اقتصاددان تاکید دارد: پیش‌فرض تدوین بودجه 1405، تصویر یک وضعیت بسیار دشوار در سال آینده است؛ وضعیتی که بیشتر بر رتق و فتق امور جاری و حفظ شرایط موجود، به اصطلاح بقا در بحران، تمرکز دارد تا ایجاد توسعه و تحرک در اقتصاد.

در این زمینه احمد انارکی محمدی عضو کمیسیون اقتصادی و مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اقتصادنیوز، ارزیابی خود از فضای مجلس درباره کلیات لایحه بودجه را بیان کردند.

انارکی محمدی: نیمی از جمعیت کشور به زیر خط فقر سقوط خواهند کرد اگر...

احمد انارکی محمدی عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اقتصادنیوز در ارزیابی موافقت یا مخالفت نمایندگان با کلیات لایحه بودجه 1405 گفت: با توجه به شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد، بودجه ای که دولت به مجلس آورد، قطعاً انتظاری را که ما داشتیم برآورده نکرد. بنابراین باید بگویم بودجه فعلی، بودجه خوبی نیست.

انارکی محمدی ادامه داد: آنچه من در میان نمایندگان مشاهده کرده‌ام، نشان‌دهنده این است که نمایندگان مجلس زیاد از بودجه راضی نیستند. امیدواریم در نهایت بودجه‌ای تدوین و ترتیبی اتخاذ شود که در سال جاری با وجود تمامی مشکلات موجود، حداقل بتوانیم در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی، نیازهای پایه مردم را تأمین کنیم.

این نماینده مجلس درباره نظر نمایندگان در خصوص افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان در لایحه بودجه 1405 گفت: نمی‌توان حقوق یک کارمند را 20 درصد افزایش داد، در حالی که از سوی دیگر، مالیات بر ارزش افزوده را از 10 درصد به 12درصد رسانده‌ایم؛ این اقدام به معنای خنثی کردن همان افزایش حقوق است. همچنین اگر قرار باشد قیمت بنزین هر سه ماه یک‌بار با تغییر و افزایش مواجه شود، پس حقوق کارمندان نیز باید به صورت دوره‌ای افزایش یابد.

به گفته انارکی محمدی، در غیر این صورت، با تورم موجود و اکتفا به افزایش صرفا سالانه حقوق، خط فقر به عدد بسیار بالایی می رسد. اگر در این زمینه تعلل شود، بیش از نیمی از جمعیت کشور به زیر خط فقر سقوط خواهند کرد که این وضعیت به هیچ وجه مورد رضایت ما نیست.

وی گفت: کارمندان و حقوق‌بگیران قشری هستند که درآمد مشخصی دارند و مالیات آن‌ها نیز بلافاصله کسر می‌شود. بنابراین با تورم فعلی، افزایش حقوق عملاً چیزی را تغییر نمی‌دهد و نیازمند یک فکر اساسی و تغییر جدی است.

نماینده رفسنجان در مجلس درباره میزان تغییرات در لایحه بودجه توسط مجلس، گفت: در حال حاضر پیشنهادات مختلفی مطرح است و باید تمامی آیتم‌هایی را که منجر به تدوین این بودجه شده به طور جامع در نظر بگیریم. ما در هنگام قانون‌گذاری، آرزوهای بسیاری داریم و دلمان می‌خواهد آن آرزوها محقق شوند، اما میان آرزوهای ما و آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد، تفاوت بسیاری وجود دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: ما ایده آل گرا هستیم و آرزو داریم در بخش‌های عمرانی، اقتصادی و معیشتی اتفاقات بسیار بهتری رخ دهد. با این حال باید منتظر ماند و دید در عمل چه مسیری طی خواهد شد.

لاهوتی: میزان افزایش حقوق ها در مجلس اصلاح می شود

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با اقتصادنیوز درباره نظر نمایندگان درباره کلیات لایحه بودجه 1405 گفت: دولت تا روز سه‌شنبه برای دفاع از لایحه فرصت دارد و تصور من این است که باید به خوبی از آن دفاع کند.

وی گفت: لایحه فعلی دارای نواقصی است، اما بنده شخصاً معتقدم رد کردن کلیات بودجه معنای چندانی ندارد؛ چرا که لایحه ارائه‌شده از سوی دولت در واقع یک پیشنهاد است. اکنون این پیشنهاد در اختیار ماست و نمایندگان به عنوان منتخبین ملت در کمیسیون‌های تخصصی می‌توانند تغییرات مدنظر خود را اعمال کنند.

به گفته نماینده مردم لنگرود در مجلس، بازگرداندن لایحه به دولت تنها منجر به صرف زمان مجدد برای اصلاح و ارسال دوباره آن می‌شود؛ در حالی که برای موضوعاتی مانند حقوق که دولت افزایش درصدی را پیشنهاد داده، ما معتقدیم این رقم باید افزایش یابد و خودمان می‌توانیم در مجلس این کار را انجام دهیم.

لاهوتی اظهار داشت: همواره در هر دوره‌ای، عده‌ای موافق و عده‌ای منتقد بودجه بوده‌اند. بر اساس ارزیابی‌های بنده، در حال حاضر تعداد منتقدان لایحه که معتقدند بودجه دارای نقاط ضعفی است، بیشتر است.

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه، البته باید توجه داشت هر بودجه‌ای به طور طبیعی مجموعه‌ای از محاسن، معایب، نقاط قوت و نقاط ضعف را به طور هم‌زمان داراست. معتقدم دولت می‌توانست بودجه بهتری را تنظیم و ارائه کند، اما اکنون که لایحه به مجلس آمده، رد کردن آن منطقی نیست و مجلس باید نظرات اصلاحی خود را روی آن اعمال کند.

مجلس عدد تعیین شده برای حقوق را افزایش می دهد

لاهوتی درباره نظر مجلس درباره پیشنهاد افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان در لایحه بودجه 1405 گفت: بنده اطمینان دارم مجلس عدد تعیین‌شده برای افزایش حقوق را افزایش خواهد داد. مطابق قانون، این افزایش باید متناسب با نرخ تورم باشد. هرچند تصور من این است که دولت ممکن است نتواند دقیقاً به اندازه نرخ تورم، حقوق‌ها را افزایش دهد؛ اما ما تلاش خواهیم کرد این عدد را به نرخ تورم نزدیک کنیم.

وی درباره میزان تغییرات در کلیات لایحه بودجه 1405 اظهار داشت: معمولاً میزان تغییرات لایحه در مجلس گسترده نیست و از پنج درصد تجاوز نمی کند. با این حال، یکی دو نکته اساسی وجود دارد که اعتقاد به تغییر آن‌ها در مجلس جدی است. یکی از این موارد، بحث حقوق و دستمزد است که همه بر سر آن اتفاق‌نظر دارند.

لاهوتی موضوع دوم را درباره ارز دانست و افزود: موضوع مهم دیگر، بحث ارز ترجیحی است. پرسش اینجاست که آیا باید همان روش سنتی گذشته که دولت ارز 28 هزار و 500 تومان را در اختیار واردکننده قرار می‌داد و در نهایت تأثیری بر سفره مردم نداشت، سال 1405 را آغاز می کند؟ شکاف میان نرخ ارز ترجیحی و نرخ ارز بازار باید مدیریت شود.

لاهوتی پیشنهاد کرد که این مابه‌التفاوت به جای آنکه صرف منافع واردکنندگان شود، به حلقه آخر یعنی مصرف‌کننده و خود مردم پرداخت شود.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مخالفت مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان | لاهوتی: افزایش حقوق را به نرخ تورم نزدیک می‌کنیم | انارکی: خطر سقوط به زیر خط فقر جدی‌است 2
مخالفت مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان | لاهوتی: افزایش حقوق را به نرخ تورم نزدیک می‌کنیم | انارکی: خطر سقوط به زیر خط فقر جدی‌است 3
مخالفت مجلس با افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان | لاهوتی: افزایش حقوق را به نرخ تورم نزدیک می‌کنیم | انارکی: خطر سقوط به زیر خط فقر جدی‌است 4