پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مخالفت چین با دخالت آمریکا در دریای چین جنوبی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مخالفت چین با دخالت آمریکا در دریای چین جنوبی

پکن - ایرنا - چین ضمن انتقاد از اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در مورد دریای چین جنوبی تاکید کرد دخالت آمریکا در مسایل مربوط به این دریا، تلاش های چین و کشورهای عضو «آ. سه. آن» برای صلح و ثبات منطقه را به خطر می اندازد.

به گزارش ایرنا چین روز سه شنبه با تاکید بر اینکه موضعش در مورد مساله دریای چین جنوبی ثابت و واضح است اعلام کرد پکن از استقلال ارضی و حقوق و منافع دریایی خود محافظت می کند این کشور همچنین یاداوری کرد متعهد شده است اختلافات را از طریق مذاکره و مشورت با کشورهایی که مستقیما درگیر موضوع هستند حل کند زیرا معتقد است مدیریت اختلافات از طریق قوانین و سازوکارهای بین المللی باعث دستیابی به نتایج برد - برد می شود.

سخنگوی وزارت خارجه چین با یادواری اینکه ایالات متحده آمریکا مستقیما با مساله دریای چین جنوبی درگیر نیست اما در امور این دریا دخالت می کند تاکید کرد آمریکا به بهانه حفظ ثبات، در این دریا قدرت نمایی می کند و باعث افزایش تنش و ایجاد تقابل در منطقه شده است.

خانم هوا از ایالات متحده خواست صادقانه به تعهد خود مبنی بر عدم دخالت در حاکمیت ارضی چین و به تلاش کشورهای منطقه برای ایجاد صلح و ثبات در این دریا احترام بگذارد و جلوی تلاش های خود برای برهم زدن صلح و ثبات منطقه ای و خرابکاری را بگیرد.

اظهارات این مقام وزارت خارجه چین واکنشی به سخنان "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا است که گفته بود ادعاهای پکن درباره منابع فراساحلی در بخش عمده‌ای از دریای چین جنوبی کاملا غیرقانونی است.

او گفته بود آمریکا ادعای چین مبنی بر حاکمیت آب های فراتر از محدوده 12 مایلی این کشور از جمله آب های مناطقی در سواحل اندونزی، ویتنام، برونئی و مالزی را نمی پذیرد اما چین به واشنگتن هشدار داده است که حق دخالت در امور این منطقه را ندارد.

دریای چین جنوبی دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود 3.5 میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.

جزیره‌های واقع بر دریای چین جنوبی و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.

جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.

ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاکید دارد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است موضوعی که همواره با واکنش منفی چین مواجه شده است.

*س_برچسب‌ها_س*