یک‌شنبه 4 آذر 1403

مرحوم «رجایی» روزنامه نگاری متفاوت و با دغدغه بود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مرحوم «رجایی» روزنامه نگاری متفاوت و با دغدغه بود

نصراللهی گفت: دغدغه، تعهد و وظیفه شناسی در کنار فعالیت های دیگرش در روزنامه های مختلف و روابط عمومی ها باعث شد که او را به عنوان یک روزنامه نگار متفاوت و با دغدغه ببینم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «اکبر نصراللهی» رئیس دانشکده علوم‌اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه واحد تهران مرکزی و کارشناس رسانه درباره درگذشت روح الله رجایی گفت: در ابتدا این ضایعه و فقدان روزنامه نگار پرتلاش و با انگیزه و با دغدغه را به جامعه رسانه ای کشور و جامعه دانشگاهی به ویژه دانشجوها و فارغ التحصیلان و اساتید رشته های ارتباطات و مدیریت روابط عمومی تسلیت می گویم.

وی ادامه داد: در مورد مرحوم رجایی باید بگویم از دوره کارشناسی ارشد او را می شناسم و در مقطع دکترا هم در خدمتشان بودیم و او درس «نظریه های جدید ارتباطات سیاسی» را با من داشت و در آن درس از مباحثی که در قالب کنفرانس و تکالیف و بحث هایی که در کلاس مطرح می شد، با دیدگاه ها و دغدغه هایش بیشتر آشنا شدم. این دغدغه تعهد و وظیفه شناسی در کنار فعالیت های حرفه ای او در روزنامه های مختلف و روابط عمومی ها باعث شد که آقای رجایی را به عنوان یک روزنامه نگار متفاوت تر و با دغدغه تر از دیگران ببینم.

نصراللهی در ادامه بیان داشت: پیوند مباحث دانشگاهی و علمی و درسی با درس های تجربی و پیگیری هم زمان موضوع های تئوریک و درسی با تجربیات حرفه ای باعث شد تا آقای رجایی آدم موفقی هم در حوزه های کاری رسانه ای شود و هم در حوزه درسی و در کلاس های درس.

وی ادامه داد: تحمل بالا، اخلاق خوب، ظرفیت پذیرش دیدگاه های مختلف و حتی دیدگاه هایی که ممکن بود مخالف دیدگاه او باشد، باعث می شد تا از او فردی با تحمل بالا بسازد. او نمونه روزنامه نگار حرفه ای، متعهد، خدایی و با دغدغه بود.

وی با بیان خاطراتی از اراده رساله دکترای مرحوم رجایی نیز گفت: فروردین 98 که در لرستان و خوزستان و... سیل آمد، آقای رجایی پیش من آمد و درباره موضوع رساله دکترایش صحبت کرد و گفت که می خواهد موضوع رساله اش را درباره بحران انتخاب کند. او درسش را در نیمه دوم سال 97 تمام کرد و از سال 98 مشغول نوشتن رساله دکترایش شد. موضوع رساله دکترای او نشان دهنده این است که به مباحث جدید در حوزه رسانه بسیار علاقه مند است و به سمت موضوع هایی می رفت که موضوع های روز و مسائل کشور باشد و بتواند گره ای از گره های کشور را باز کند و به همین خاطر موضوعی را انتخاب کرد که دستگاه های مختلف به آن نیاز دارند. اینکه چه میزان و چگونه از شبکه های اجتماعی مختلف می توان در بحران های مختلف استفاده کرد و چگونه می شود مدلی ارائه داد که از این ابزارهای جدید بهتر استفاده کرد تا مخاطرات تبدیل به بحران نشود و در بحران ها تلفات و خسارت کمتری داشته باشیم.

این کارشناس رسانه افزود: آن زمان او معاون روابط عمومی سازمان هلال احمر بود و با تجربیاتی که از قبل در روزنامه همشهری و تهران تایمز و رسانه های دیگر داشت می خواست بررسی کند که برخی دستگاه های امدادرسان چه میزان و چگونه از شبکه های اجتماعی و رسانه های جدید در بحران ها استفاده می کنند و چه موضوعی را می توان ارائه داد تا از این ظرفیت، دستگاه های مختلف بهتر و بیشتر و موثرتر بتوانند استفاده کنند.

وی ادامه داد: اما افسوس که در میانه کار درگیر بحران جدید کرونا شد و ایشان را ناباورانه و معصومانه از بین ما برد و فقدان او بی تردید آسیبی جدی بر جامعه رسانه ای خواهد گذاشت چراکه او فردی جوان و خلاق بود و علایق و پیگیری هایش به ما این امید را می داد که در آینده یک روزنامه نگار ویژه و خاصی در جامعه رسانه ای خواهیم داشت.

نصراللهی با بیان اینکه در کنار ویژگی هایی که عرض کردم، ویژگی های دیگری هم داشت، افزود: او پرتلاش و پر انرژی بود و روزنامه نگار امیدواری بود. خستگی ناپذیری از خصیصه هایش بود. او روزنامه نگاری بود که عرصه های علمی و دانشگاهی را با عرصه های حرفه ای و موضوع های حرفه ای با هم تلفیق می کرد و با هم پیش می برد. چیزی که خبرنگاران ما از آن بی بهره اند و اغلب تجربی هستند و از دانشگاه خیلی بهره ای ندارند و یا اینکه فقط دانشگاهی هستند و اندوخته های تجربی ندارند. اما آقای رجایی سعی کرد تا هر دوی اینها را در کنار هم و به موازات هم داشته باشد.

این کارشناس رسانه نیز افزود: او علاوه بر اینکه فرد به روزی بود انسان با دغدغه و اصولگرا و حزب اللهی و با عقیده ای بود و جالب است که هم فعال رسانه ای بود و هم فعال مذهبی و در اربعین یکی از خادمان اربعین بود و حضور فعالی داشت.

نصراللهی همچنین ادامه داد: اخلاق و قدرت تعامل بسیار بالای او شاید به این خاطر بود که او مدتی در سمت روابط عمومی هم کار کرده بود و شاید از جمله روزنامه نگارانی باشد که هم در روابط عمومی کار کرده و تجربه داشت و هم در روزنامه های مختلف و به همین خاطر او را فردی با اخلاق تر و با قدرت تعامل بالا به ما نمایاند و نبود او برای جامعه رسانه ای کشور خسارتی است. همچنین او روزنامه نگار عملگرا بود. امیدواریم که همکاران رسانه ای بتوانند راهش را ادامه دهند و ما هم بتوانیم افرادی این چنینی را کشف و پرورش دهیم.

وی با اشاره به فیلم خداحافظی رجایی از دفتر روزنامه همشهری که روز گذشته در صفحه های مجازی دست به دست می شد،‌نیز گفت: همین فیلم نشان می دهد که او هیچ دلبستگی به مکان و ثروت نداشت و به راحتی وسایلش را در یک چرخ دستی گذاشت و رفت و باید از این نکات درس بگیریم. اگر انگیزه خدمت باشد می توان به راحتی از این مسئولیت ها دل کند.

منبع: فارس