مردم این شهرها زودتر از بقیه دیوانه میشوند
آلودگی هوا، خطر پنهانی که در کمین محیط زیست ماست، مدتها باعث نگرانی شده است و نتایج تحقیقات جدید دانشگاه میشیگان آمریکا تاکید میکند که هیچ سطحی از آن برای مغز بیخطر نیست و با زوال عقل مرتبط است.
آلودگی هوا، خطر پنهانی که در کمین محیط زیست ماست، مدتها باعث نگرانی شده است و نتایج تحقیقات جدید دانشگاه میشیگان آمریکا تاکید میکند که هیچ سطحی از آن برای مغز بیخطر نیست و با زوال عقل مرتبط است. منابع خاص، یعنی انتشار گازهای گلخانهای از کشاورزی و آتشسوزیهای جنگلی، بهطور هشداردهنده، ممکن است تهدیدات بسیار قوی برای سلامت شناختی ما ایجاد کنند و کاهش قرار گرفتن در معرض ذرات معلق در هوا ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد.
بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه میشیگان، هیچ میزان آلودگی هوا برای مغز مفید نیست اما آتشسوزیها و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از کشاورزی ممکن است تهدیدات سمی برای سلامت شناختی ایجاد کند. بسیاری از مطالعات ارتباط بین آلودگی هوا و اثرات مضر آن بر مغز را برجسته کردهاند و اغلب، تحقیقات آن را به زوال عقل مرتبط کردند.
بویا ژانگ و سارا آدار، محققان اپیدمیولوژی محیطی از دانشگاه میشیگان با بررسی بیشتر این موضوع، تأثیر عمیق انواع خاصی از انتشارات را مشخص کردند.
آدار میگوید: ما در تحقیقات خود دیدیم که همه ذرات معلق در هوا خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهند اما به نظر میرسد ذرات تولید شده محیطهای کشاورزی و آتشسوزیها برای مغز سمی هستند.
وی گفت: یافتههای ما نشان میدهد که کاهش سطح آلودگی هوا، حتی در کشورهای نسبتا پاک ممکن است تعداد مبتلایان به زوال عقل را در اواخر عمر کاهش دهد.
آدار افزود که با توجه به افزایش فراوانی دود آتش سوزی در جوامع ما، این یافتهها بسیار مهم است و پیامدهای فوری سلامتی مانند تحریک گلو و مشکلات تنفسی، روزهای پر از دود نیز ممکن است سلامت مغز ما را به خطر بیندازند. در حالی که آتشسوزیهای جنگلی ممکن است کوتاهمدت باشند اما این رویدادها در جوامع به دلیل دمای گرمتر، شرایط خشکتر و فصول طولانیتر آتشسوزی بیشتر میشوند و دود آتشسوزی میتواند مسافتهای بسیار دوری را نیز طی کند.
ژانگ عنوان کرد: «با آگاهی از اینکه کدام منابع سمیتر از سایرین هستند، ممکن است بتوانیم مداخلاتی را برای منابع خاص بهعنوان روشی مؤثرتر برای کاهش بار زوال عقل طراحی کنیم».
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، زوال عقل هفتمین علت مرگومیر در جهان است. هدف این مطالعه تشخیص این مورد بود که کدام منابع انتشار مضرتر است.
آلودگی هوا، خطر بزرگ زیست محیطی برای سلامتی است. آلایندههای موجود در هوا میتوانند به سیستم تنفسی و گردش خون نفوذ کنند و به ریهها، قلب و مغز آسیب برسانند. اثرات آلودگی هوا بر سلامتی پیچیده است و میتواند منجر به مشکلات سلامتی کوتاهمدت و بلندمدت شود.
اثرات کوتاهمدت شامل سوزش چشم، بینی و گلو، سرفه، تنگی نفس و تشدید آسم یا برونشیت است و اثرات طولانیمدت قرار گرفتن در معرض آلودگی میتواند منجر به بیماریهای مزمن تنفسی، بیماریهای قلبی، سرطان ریه شود همچنین میتواند سایر اندامها و سیستمها را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به مرگ زودرس شود و میتواند بر رشد کودکان از جمله کاهش عملکرد ریه تأثیر بگذارد.
یافتههای محققان بر اساس تحقیقات در مورد ایجاد زوال عقل در میان تقریباً 30 هزار بزرگسال از سراسر ایالاتمتحده در یک دوره 18 ساله است.
شناخت و درک اثرات آلودگی هوا بر سلامتی، گامی حیاتی در جهت ترویج سیاستها و مداخلاتی است که میتواند هم برای محیط زیست و هم برای سلامت انسان مفید باشد.